Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Répatorta édes sajtkrémmel recept

Répatorta édes sajtkrémmel recept

A Répatorta édes sajtkrémmel hozzávalói:
25 dkg sárgarépa
15 dkg barnacukor
15 dkg dió
5 tojás
10 dkg rétesliszt
1 citrom
1 ek vaníliás cukor
negyed mokkáskanál őrölt fahéj
1 kiskanál sütőpor

20 dkg Mascarpone, vagy vagy más tejszínes krémsajt
5 dkg porcukor
1 ek narancs vagy citromlé


A Répatorta édes sajtkrémmel elkészítési módja:
A sárgarépát finomra reszeljük, a diót durvára törjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a répát, a durvára tört diót, a lereszelt citromhéjat, a fahéjat, a vaníliás cukrot, majd a liszttel elkevert sütőport. Ezután a répás-lisztes masszába óvatosan beleforgatjuk a tojások fehérjéből vert kemény habot. A tésztát a kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 200 fokra előmelegített sütőben kb. egy óra alatt megsütjük. A krémsajtot kikeverjük a porcukorral a citrom vagy narancslével, majd a kihűlt tortára kenjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A répatorta édes sajtkrémmel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook