Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csirkemellfilé sonkában recept

Csirkemellfilé sonkában recept

A Csirkemellfilé sonkában hozzávalói:
4 db filézett csirkemell,
4 evőkanál olivaolaj,
1 teáskanál szárított rozmaring,
só, őrölt csípős paprika,
8 vékony szelet nyers sonka,
1 gerezd fokhagyma,
1 fej vöröshagyma,
3 zellerszár,
3 sárgarépa,
2 kis cukkini,
1 evőkanál paradicsompüré,
1/8 l száraz fehérbor (Hogy ezzel mit kísérleteztem!),
2 evőkanál olivaolaj,
1 teáskanál reszelt citromhéj,
1 evőkanál összevágott petrezselyem


A Csirkemellfilé sonkában elkészítési módja:
A húst hideg vízben megmossuk, lecsöpögtetjük, majd forró olajban ropogósra sütjük. Kivesszük és rozmaringgal, sóval, paprikával ízesítjük. Minden filét 2 szelet sonkába göngyölünk.
Meghámozzuk és összevágjuk a fokhagymát, valamint a vöröshagymát. Megtisztítjuk a répát, a zellert és a cukkinit. Mindegyiket vékony csíkokra vágjuk. A paradicsompürét jól elkeverjük a fehérborral.
Forró olajban üvegesre sütjük a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, és a zöldséget, rövid ideig össze is pirítjuk őket. Az ízkavalkád érdekében belekeverjük a boros paradicsompürét, ráadásként sóval, paprikával ízesítjük.
A hússzeleteket a zöldségekre fektetjük, hogy fedő alatt, alacsony lángon 15 percig pároljuk. A filét tányérra tesszük, és melegen tartjuk. A zöldséghez keverjük a citromhéjat és a petrezselymet, majd a hús mellé tesszük, és rögtön tálaljuk.



Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , 2007. dec. 27. 20:47
A csirkemellfilé sonkában elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook