Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Csirkemájas rizottó recept

Csirkemájas rizottó recept

Elkészítési idő 50 perc

A Csirkemájas rizottó hozzávalói:
50 dkg csirkemáj,
3 zacskó előgőzölt barna rizs,
2 nagyobb fej vöröshagyma,
5 gerezd fokhagyma,
1 kanál sült sertészsír,
3 kanál étolaj,
1 kanál darált sózott paprika,
1 db csípős zöldpaprika,
1 db paradicsom,
3 szál sárgarépa,
1 kisdoboz borsókonzerv
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, morzsolt majoránna, csemege őrölt pirospaprika


Csirkemájas rizottó

A Csirkemájas rizottó elkészítési módja:
Először pörköltalapot készítünk a zsiradékon a felaprított hagymákból és fokhagymákból. Utána beletesszük a felkockázott sárgarépát,
a felszeletelt paprikát és a feldarabolt paradicsomot. Fűszerezzük és a darált paprikát is hozzáadjuk. 15 percig néha megkevergetve
fedő alatt pároljuk kis lángon. Ezután kivágjuk az előgőzölt barna rizst a zacskókból és a pörkölthöz adjuk. Egy pohár vizet is öntünk rá.
És tovább főzzük még 15 percig fedő alatt egészen kis lángon. Végül a kívánt méretűre feldarabolt csirkemájakat is a tetejére helyezzük és ráöntjük az üveges zöldborsót is. Óvatosan elkeverjük és kb. 10 perc párolás után el is készültünk.


Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , júl. 4. 20:00
A csirkemájas rizottó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook