Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Tejszínes halpaprikás recept

Tejszínes halpaprikás recept

Elkészítési idő 30 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Tejszínes halpaprikás hozzávalói:
50 dkg pontyfilé vagy afrikai harcsafilé,
2 fej vöröshagyma,
1 db zöldpaprika,
1 db paradicsom,
2 dl főzőtejszín,
3 ek. étolaj,
Ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, őrölt csemege pirospaprika


Tejszínes halpaprikás

A Tejszínes halpaprikás elkészítési módja:
A halfilét 2x2x2 centis kockákra vágjuk, és enyhén besózzuk. Kevés olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, beledobjuk a felszeletelt zöldpaprikát. Megszórjuk a pirospaprikával és rádobjuk a kockára vágott paradicsomot, és kevés vízzel is felöntjük.
Ízesítjük kevés sóval és a fűszerekkel, majd kis lángon addig pároljuk amíg a hagyma és a paprika megpuhul, és jó sűrű szaftot kapunk.
Ekkor beletesszük a halkockákat, és innentől már csak rázogatva mozgatjuk, ha kell, mert keverés esetén széttörjük a halat.
6-7 percig hagyjuk párolódni, majd óvatosan belekeverjük a szaftba a tejszínt. Még egyet rottyantunk rajta, és azonnal tálaljuk.
Nokedlivel vagy főtt durumtésztával körítjük.


Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Halas ételek receptjei

A receptet beküldte: , júl. 2. 20:30
A tejszínes halpaprikás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook