Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Csírás galuska recept

Csírás galuska recept

Elkészítési idő 30 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Csírás galuska hozzávalói:
fél kg burgonya
annyi liszt, hogy galuskát tudjunk szaggatni

1db tojás
olaj a kisütéshez


A Csírás galuska elkészítési módja:
Ez a neve Szabolcsban, a sztrapacskának. Én így készítem: lereszelt krumplihoz, adok egy tojást, és annyi lisztet, hogy nem lágy, de nem is kemény állagot kapjak.Forró vízben galuskákat szaggatok.Hideg vízzel jól átmosom.Túróval, szalonna tepertővel az igazi.De párolt édes káposztával, vagy savanyúval is finom.Semmihez nem hasonlítható ízek.

Olajon lepírított hagymával is laktatós.


Kategória: Egytálételek receptjei


A csírás galuska elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook