Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Márványhabos barackos lepény recept

Márványhabos barackos lepény recept

Elkészítési idő 100 perc

A Márványhabos barackos lepény hozzávalói:
60 dkg liszt
60 dkg liszt
10 dkg porcukor
4 db tojás
10 dkg vaj
5 dkg élesztő
1 ek tejföl
kevés tej
őszibarack
30 dkg porcukor a habhoz
10 dkg a karamellhez


A Márványhabos barackos lepény elkészítési módja:
60 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 4 db tojás, 10 dkg vaj, 5 dkg élesztő, 1 EK tejföl, kevés tej. A tojások sárgáját. A porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a kevés cukros tejben megfuttatott élesztőt, a végén a langyos vajat. Kinyújtjuk, nagyobb tepsibe helyezzük, kelesztjük. Közben az őszibarackot meghámozzuk, újnyi csíkokra szeleteljük. 10 dkg kristálycukrot karamellizálunk, majd 1.5 dl vízzel felengedjük, jó sűrűre főzzük. A barackokat óvatosan beleforgatjuk, átfőzzük, de ne legyen lágy, lecsöpögtetjük, kihűtjük, a megkelt tésztára rakjuk. Forró előmelegített sütőbe, félig megsütjük. Ekkor kerül rá a hab. A 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük, fokozatosan adunk hozzá 30 dkg porcukrot, és a leszűrt barack léből 4 EK-al. A tésztára simítjuk, a tetejét som, vagy ribizli lekvárral (de szörppel is lehet) megmárványozzuk. A meleget mérsékelve készre sütjük. Nagyon mutatós és pikánsan finom sütemény. Szilvával is készíthető.

Az alaptészta bármilyen gyümölccsel elkészíthető.Barack helyett, meggy , cseresznye, körte,szilva,is jó.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A márványhabos barackos lepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook