Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Családi pótlékkal és gyes-sel kapcsolatos kérdésemre válaszolnátok? fórum

Családi pótlékkal és gyes-sel kapcsolatos kérdésemre válaszolnátok? (tudásbázis kérdés)


2011. máj. 4. 11:02
Köszönöm a válaszokat mindenkinek:)
2011. máj. 4. 10:52
5. kinni (válaszként erre: 3. - 6f2822538d)
2011. máj. 4. 10:51
Szerintem a gyes a születése napjától jár.
2011. máj. 4. 10:51

Mikortól jár a GYES, illetve visszamenőleg mennyi időre lehet megállapítani?


A GYES az igény benyújtásának időpontjától jár, a jogosultsági feltételek teljesülése esetén. Az igény késedelmes benyújtása esetén visszamenőleg legfeljebb két hónapra lehet megállapítani az ellátást, ha a jogosultsági feltételek attól az időponttól fennállnak. Visszamenőleg két hónapon túl a GYES megállapítására méltányosságból sincs lehetőség.Mikor folyósítja a Kincstár a GYES-t?


A GYES-t utólag folyósítja a Kincstár az igénylő által megjelölt fizetési számlára (bankszámlára/folyószámlára), vagy lakcímére. Amennyiben  fizetési számlára kéri az ellátást folyósítani akkor hamarabb megkapja az ellátást, mert az ellátást számlára utalás esetében a tárgyhónapot követő hónap 3. napjáig, lakcímre történő utalás esetében a tárgyhónapot követő hónap 10. napjáig kell folyósítani. Ezen időpontig kell a Kincstárnak az ellátást elutalnia, tehát ez nem azt jelenti, hogy eddig az igénylő meg is kapja azt.

2011. máj. 4. 10:43
Sziasztok!Ha valaki tud választ a kérdésemre,légyszi segítsen!Március 31-n született a kisfiam,és március 1-től kaptam meg utánna a családi pótlékot,ami egyszerre jött meg a határozattal,és az egyszeri anyasági segéllyel.Kérdésem az lenne,hogy a gyes is attól a naptól jár-e mint a családi pótlék,tehát március 1-től,vagy a gyerek születésének időpontjától?Erről még se pénz,se határozat nem jött idáig,ezért kérdezem. Köszönöm a válaszokat előre is!
2011. máj. 4. 10:41
érdekes fórum lesz
2011. máj. 4. 10:39
Családi pótlék és gyes

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook