Csak engem dühít, hogy otthon lévő anyukák, bölcsibe "dugják" a csemetéiket? (beszélgetés)
hát valóban dühítő, és sajnálatos..
Lehet magamra zúdítom a következő kijelentésemmel a kőzáport, de aki szült egyet kb tisztában lehet vele, mit vállal. Ergo számomra nem magyarázat az, hogy nem bír el kettővel, ezért gyeden van, de a nagyot beadja bölcsibe, hogy legyen ideje a picire. Biztos itt is vannak érthető dolgok, nem a szélsőséges esetekre célzok, ha pl valaki beteg, akkor egy gyereket sem tud biztonsággal ellátni..
nem lehet sajnos..:(
konkrétan két anyukáról is tudok, akik gyeden vannak otthon, de a nagyobbikat berakták bölcsibe, de kicsi város ez, nem akarom őket "beköpni".
Én egyedül nevelem a kislányom, tényleg szükség lenne rá,hogy visszamenjek dolgozni, de 2010 novemberig csurig van a bölcsi...:(
Önkormányzat?
Hagyjuk.....én csak másik oviba akartam iratni a lányom,erre jön a levél és oda irányitották vissza,ahonnan el akartam hozni!Semmit nem csinálnak.magam jártam ki és tavaly május óta másik oviba jár!
Felülvizsgálni semmit nem fognak....hisz visz igazolást,hogy dolgozik.ennyi elég!
Engem nem dühít.
Semmi közöm hozzá.
Nem lehet ilyenkor az önkormányzathoz fordulni, hogy neked igenis a megélhetéshez kell, és nem érdekel, hogy hogyan, de csináljanak helyet?
Lehet ostobaságot mondok.. csak felvetettem. Elvégre az önkorményzat dolga ezt megoldani, akár úgy is, hogy felülvizsgálják, hogy akik már járnak, valóban "rászorulnak"-e a bölcsire.
Biztos nagyon nehéz egyébként igazságot tenni egy ilyen ügyben.
Azért ennyire szerintem nem kell mártírkodni. Jó hogy már szabadságot nem vesz ki valaki, mert anya lett, és elfáradt.
Szerintem vannak még páran ezen a világon, akik nem haltak bele, esetleg több (tíz, tizenkettő) gyereket nevelnek, és nincs se bölcsi, se semmi.
Akkor most kapaszkodj meg, de tudod vannak olyanok, akik nem hogy anyák, és gyereket nevelnek, de emelett dolgoznak napi 8 vagy több órát, és nem ritka, aki még kerti munkát is végez ezek mellett, hogy legyen egy kis kiegészítés a kosztpénzhez.
Ilyenkor mindig arra gondolok, mi lesz a csajjal, ha dolgoznia is kell, és a gyereket is ott marad a nyakán? Vajon túléli? :DDD
Apropó:
Azt nem értem, hogy a bölcsiben tudják úgy is, hogy melyik anya dolgozik, mindegy, milyen papírt visz. De aki tényleg csak kényelmi okokból adja be a gyerekét, azt soha nem tudják piszkálni.
Ez van, pénz beszél.
Vagy csak nálunk van így, hogy pont azok csinálják ezt, akik nagyon jó anyagi helyzetben vannak?
Tudom, hogy létezik méltányosság és empátia is a világon, gondolom a bölcsis vezetők is így vannak vele. Tudják, hogy ki az, akinek tényleg szüksége van a felügyeletre, és ki az, akinek nincs.
addig adott busszal bejártam Debrecenbe és csak elég későn este haza....akkor meg napközben buszoztam mert beadtam bölcsibe mentem a bíróságra földhivatalba bankba vagy orvoshoz és korábban értem haza...másrészt páran akkorra már hallották hogy elváltam és költözünkk stb,akárki szólhatott végülis....
játszótér nem volt abban a városkában kizárásos alapon onnan nem szólhattak:)
Tuti egyébként,hogy olyan szülő jelentette,aki szintén nem dolgozik!
Mi hasznuk az embereknek abból,hogy másoknak ártanak!?Ezt sosem fogom megérteni!
szerintem semmi baj ebben a dologban miért ne járhatna a gyermek bölcsibe.
ott többet fejlödhet,hozzászokik a gyerekekhez,megtanitják öket sok jó dologra.
és pár ora kikapcsolódás az anyának is.
ilyenkor foglalkozhat a munkával esetleg kicsit magával.
mert a gyermeknevelés is munka.
Kérdem én,ha lerakod a bölcsibe gyereket és "nem látnak dolgozni menni"...honnan tudják,hogy nem dolgozol?Vagy talán a nem dolgozó anyuka követi a másikat hogy mit csinál egész nap?Számomra ez nem logikus....nincs senkire ráirva,hogy lerakom a gyereket és megyek dolgozni.....vagy kozmetikushoz:)
Ennyi erővel minden anyuka mellé ki lehetne rendelni egy kísérőt,hogy megnézze,jegyzőkönyvbe vegye,hova megy a bölcsiből a gyerek nélkül!
Értem én ezt is persze....nekem is gond volt mindig főleg mikor a második gyerek is megszületett,de mondjuk terhesség alatt sem jó ha egy hüvelyi Uh ra viszem a kettő és fél évest magammal stb....együtt jártam velük mindig orvosi rendelőbe ügyintézni,legjobb sztori az volt mikor az apeh revizor asztalára boritotta a revizor teáját az irataira a kicsifiam mert muszáj volt vinnem...kissé ciki volt de köv alkalommal simán kaptam halasztást ugyanattól az embertől mert mondtam egy későbbi jóval későbbi időpontpot amikor ygerek nélkül tudok menni az jobb volt neki is:)
szóval tudom milyen amikor mindig ygerekkel kell menni és tudom milyenenk a férőhelyek,de sokan itélleznek hamar valakiről aki esetleg korán bölcsibe adja a gyerekét....én mikor terhes lettem a másodikkal és egyetlen hónapot ugy járt a gyerek bölcsibe más városba költözés előtt hogy nem dolgoztam de orvoshoz jártam és a költözést rendeztem egyedül mert a párom messze dolgozott és adásváteét birót ügyvédet stb,augusztus volt és kevés gyerek engedték simán hogy járjon nem vettem el a helyet más előtt tudták nemsoká költözünk el...nos ekkor valaki bejelentett a vezetőségnél..ől tudták de szóltak hogy vigyázzak mert jelentették hogy nem látnak dolgozni járni,mégis jár a gyerek
Jó, persze. De legalább minimális toleranciát elvárna az ember néha. OK, hogy csak azért adja be a gyerekét, mert kondizni jár, és fodrászhoz, de ilyenkor két dolog elég nagy köcsögség:
1: Dicsekedni vele, és ajánlgatni, hogy csináld ezt te is, és sok szabadidőd lesz. Legalább tegyen úgy, mint aki dolgozik.
2: Hangosan fikázni a többi anyát, mert fúúúúj, már nem igaz, hogy ilyen a haja, és nem képes egy kicsit mozogni, hogy jól nézzen ki, nem kell egyből tramplinak lenni, ha gyereke van.
Utóbbit saját füllel hallottam, és egy icipicit szerettem volna felpofozni. :D
Az se mindegy, hogy ilyenkor elviszi a gyereket délben, vagy csak késő délután.
A legtöbb szülőnek a két-három éves otthonlét alatt olyan jó lenne néha, ha figyelne valaki a kicsire. Nem csak állásinterjúnál. A felnőtt rendelőbe se vihetek egy kisgyereket, ha beteg vagyok. Esetleg banki ügyintézés, ahol se egy WC, se semmi, és elég sokáig tart. Mégis meg kell oldani.
Ehez képest le..om, hogy ki hányszor jár egy héten kozmetikushoz és konditerembe, meg spinningre.
A mentalitás, és a hozzáállás is bunkó: tudja, mi a helyzet, tudja, hogy ezzel másnak lesz nehezebb, és le..ja.
Engem az dühített mikor bölcsibe kellett adnom a gyerekekemet és mások anélkül hogy tudták volna mi az oka megjegyzéseket tettek hogy nem hiszik hogy nem tudunk megélni illetve miért szültem ha másfél évesen bölcsibe adtam stb....
létfontosságú volt hogy járhasson bármennyire is kicsi volt még,de nyilván nem doboltattam ki az okát.....nem a másikat kellene szidni bár néha jogos,egyszerüen még sok év kell mire megoldás születik erre az országban mi meg ebben a vacak közbeeső időszakban vagyunk ép,kevés a férőhely nagyon nagyon......
Az Mc nálunk megoldja,hogy kisgyerekes anyukák is dolgozhassanak ott!Sőt,most már előnyben vannak a diákok és a leszázalékolt nyugdijasok is!
Gondolom nem kell annyi adót fizetni utánuk!
Én lehúztam 2évet,de többet nem kérek belőle!
Akkor miért veszed magadra ennyire?
Szerintem azért a többség már tapasztalta, milyen "könnyű" állást találni kisgyerekkel. Egyedül se egyszerű, úgy meg aztán...
Egyéb esetben az engem is bosszant hogy kevés a férőhely de konkrétan ismerek több olyan anyukát aki felvetette a gyereket a bölcsibe, de még meggondolja hogy vigye-e, de abba nem gondol bele hogy esetleg olyan gyerek elől foglalja a helyet akinek az anyukája muszáj hogy elmenjen dolgozni, én nem erőltetném de májusban lesz 3 és onnantól még a gyes-t sem kapom két gyerekem van így is nehéz ennyi pénzből de akkorra már muszáj találnom munkát.
És ez a rendszer ami nálunk működik ezt nem segíti elő hogy vinnem kell a munkáltatóit,azokra is gondolhatnának akik olyan helyzetben van mint én, és meg kell mondjam rohadt nehéz munkát találni, még a Mc-iből is nemleges választ kaptam mondván sorry de nincs részmunkaidős lehetőség.
Sziasztok!
Nekem a kicsi szeptember óta bölcsis, már hónapok óta munkát keresek mert megszűnt az ahol dolgoztam bár oda amúgy sem mennék vissza napi 11 órában, de a lényeg hogy én is otthon vagyok ( bár nem saját akaratomból) mégis jár a gyerek bölcsibe mert másképp nem tudok munkát keresni, viszont nálunk a bölcsiben mindenkitől kérik a munkáltatóit, különben nem veszik be a gyereket. Én tudtam szerezni , de munkám még nincs, és nem a műkörmöshöz rohanok meg a fodrászhoz mikor beadom a gyereket a bölcsibe.
További ajánlott fórumok:
- Édesanyák eszmecseréje csemetéikről
- Otthon ülő anyukák! Nem hiányzik a felnőtt társaság?
- Az anyák megpróbáltatásai a csemetéik mellett a gyermekkórházban
- Dolgozó anyukák, otthon éhes a család...
- 21 évesen, anyukaként csak érettségim van. Szeretnék tanulni, de akkor bölcsibe kell adnom a kislányom. Ti beadnátok, vagy várnátok?
- Székesfehérvári otthon lévő anyukák