Buszos nénik (beszélgetés)
Igaz minden szavad, s ígérem, hogy ezentúl jobban összeszedem a gondolataimat.
/semmi mentséget sem fogok majd ezentúl magam részére sem felhozni/.
Üdvözöl: Kati
Szerintem egyáltalán ne legyen ezért lelkifurdalásod. Annyi ember kap ebben az országban ilyen-olyan címen ellátást. Szinte naponta nyílnak a újabbnál újabb fórumok, honnan milyen címen milyen segélyt lehet legombolni.
A nyugdíjasoknál ez a kedvezmény, ennyi ;)
most mondjam; hogy -kinek s miért is? -
mondomám 'csak' így is a magamét...
DDDD
Nem hiszem én sem azt, hogy bárki beleláthatna a másik emberbe egy pillanat alatt...mert bizony senkinek sincs a homlokára tetoválva az élete.
Ezért gondolom többek-között azt is, hogy rengeteg olyan bocsánatos 'bűnt' képesek vagyunk elkövetni mindnyájan másokkal szemben.
DDDD
Alapból próbálok mindenkivel normálisan viselkedni. De számomra nem jelent semmit, hogy öreg, vagy fiatal.
Azt nézem milyen ember. Az idős, öreg is élhetett szemét módon, aki áttiport másokon, esetleg csalt, lopott hazudott. Most azért, mert elhaladt az idő felette tiszteletet érdemelne??? Nem. De nincs ráírva sokszor a homlokára.
Vannak nagyon bölcs emberek, de ez már akár óvodáskorban is megnyilvánulhat és vannak olyan idősek akik soha az életükben nem tettek jót szinte senkivel. Tehát a megbecsülést úgy gondolom nem kor alapján kellene,hogy járjon. :)
Marad a tolerancia, az élni és élni hagyni.
Azt a fél órát meg ki lehet bírni.
10-20 év és már meg is szokható.
Hát...igenis...mindig szelektálhatunk, már ha megadatottak ez nekünk...
DDDD
Úgy legyen!....
A haszonelvű, önző szempontokon túl, érdemes lenne azon is eltöprengeni; szeretjük-e az öregeket?
-Megbecsüljük-e a tudásukat, bölcsességüket....
-Akarjuk-e, hogy átadják a felhalmozódott élettapasztalataikat, értékes kincseiket...
Néha úgy tűnik, még nekem is, mintha' a peremre szorítanának,kitaszítanának az életükből s legszívesebben az 'öregek' otthonába dugnának el...:)
Ezzel együtt is JÓ öregnek lenni!
DDDDD
Viták, mindig abból születnek..., hogy itt és most, mit is gondolhatunk teljesen át...
oh:))))
...Nektek van hatalmatok, felettünk is!...
:)))
Ti, fiatalok?- mi, mint 1 néni(k), követelhetünk-e bármit is 'ellenetek'...oks:NEM!!!
:))
Ugyanakkor meg átélem a 1o évvel idősebb nővérem közlekedései problémáit is....
DDD
Tulajdonképpen arról szerettem volna írni, hogy tényleg nagyon-nagy igazságtalanság van a közlekedésünkben... személy szerint én mindig zavarban is vagyok, amikor 'ingyen' utazhatok bárhová...
Igazságom szerint ez már nem egy...a kiváltság...
Most, nagyon a lelkifurdalásom korát élem meg ez ügyben is...
-Régebben voltak az un. nyugdíjas bérletek, meg a kiküldött kedvezményes éves utazásra való jogosítónk...nagyon jól boldogultunk ezzel is...ne, felejtsétek el ezt Ti, akik már kedvtelésből utaztok 'nénik'...-
DDDD
Buszos témától eltér, de én nem ezt tapasztaltam, nem a kisujjamból szoptam ki, mint azt sem, hogy 18 éves korig ingyenes a gyógyszer, és a munkanélküli alatt is. És sorolhatnám még, viszont háziorvosi ellátás siralmas. Állami külön gyermekorvosi ellátás nincs. És itt ezt a témát is lezártnak tekintem részemről.
Én a helyedben azt kérdeztem volna, hol részesülnek ilyen ellátásban, melyik városban? :)
Nincs külön területi vagy városonkénti szabályozás a nyugdíjasokra. Nem jár nekik ingyen fodrász (bár adott fodrászatokban el tudok képzelni bizonyos kedvezményeket), a gyógyszer és gyógyászati segédeszköz sem ingyen van, legfeljebb speciális esetekben és speciális készítményekre.
Egy pillanatig sem állítottam, hogy hazudsz, távol álljon tőlem, egyszerűen csak nem így van, ahogy tudod. Nem a rossz szándék beszélt belőlem, és megbántani sem akartalak.
"Angliában a nyugdíjasnak ingyen jár a gyógyszer, a gyógyászati segédeszköz és még a fodrász is." Én erről nem tudok, nagyon nehezen hinném el, hogy ez igaz, szerintem csak valami urban legend.
Viszont az igaz, hogy egy bizonyos kor fölött itt is ingyen utaznak az emberek, kivéve csúcsidőben, tehát pont, mikor a diákok/dolgozók is utaznak, akkor nekik is jegyet kell váltani. Meg vannak határozva a pontos időszakok, hogy mettől meddig kötelesek jegyet váltani.
Jaj, hát én nagyon vidám vagyok,de azért köszönöm!:))))
Az időpont az más, ahogy írtam is. Van, amit nem lehet kikerülni, emiatt nehogy rosszul érezd magad!
Nyáron én is gondban voltam. Én mindig a szabim alatt intézem el a fogorvost, nőgyógyászt, reumást, persze, ha gondom van, akkor megyek máskor is. A Lényeg: fogorvos nem fogadott, mert a szabadságolások miatt csak sürgősségi ellátás van. Nekem csak 1 lyukas fogam van, illetve fogkövet kellett leszedni. Ezt nem tartották fontosnak, így mostanság kell visszavennem.Zavart, mert nem munkából kellett volna rohannom, illetve a pici lyukat egyszerűbb betömni. Én nem szeretem ezt húzni, de most így jártam.
Az orvosokkal is van gond:)
Tegnap bevettem az orvosnál azt a módit, amit javasoltál...,nem is értette meg, hogy mi az a fene nagy dolog ami miatt nem tudunk ott lenni az adott időpontra; próbálkoztam ezzel-azzal, hogy pl. nincs akkor buszunk, a vonat is késik a felújítások miatt, az is lehet, hogy már útközben a fejünkre esik egy virág, cserepestől...:))
-nem vett komolyan ebben az ügyben bennünket- de tényleg volt olyan is, hogy a nagy sietségemben még félre is léptem...DDD
...csak vidítani szeretnélek...
:-)
ah-jajj...:))-már te is szívem, az idősek nemzedékebe tartozol?
DDD
További ajánlott fórumok:
- Lefoglaltam egy buszos horvát utat, de egyedül még sincs kedvem menni. Menjek vagy maradjak szerintetek?
- Te bevállalnál egy hosszabb buszos utazást, (kb.1400km) egy 2, 5 éves kisgyerkőccel?
- Voltatok már egynapos buszos kiránduláson tengerparton?
- Görög buszos utazás
- Busszal Pargába megyünk. Érdekelnének tanácsok a buszos útra is, meg a városkára is
- Németh Travel buszos utazás