Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Buszos nénik fórum

Buszos nénik (beszélgetés)

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
288. kékpille (válaszként erre: 285. - Megi04)
2013. szept. 3. 22:06

Én pl. senkit sem utálok, csupán meg van a véleményem bizonyos dolgokról.

Számomra nem különbek a fiataloknál.

Csak a környezetemből veszek példát : "ezek a mostani fiatalok" a halálom, pláne, ha az mondja, akinek 7 gyereke 9 apától, és szerencsés, ha tudja melyik kitől van (saccperkábé).

Semivel sem különbek, max. akkor más világ volt, és a férje úgy törölte szájon, hogy a nevét is elfeledte, ha nem úgy történtek a dolgok, ahogy "kellett" lennie.Változatlanul állítom: nem tudsz meggyőzni, naponta tapasztalok dolgokat.

Persze TISZTELET A KIVÉTELNEK!

De a nagy többség.....

287. 130454e42d (válaszként erre: 283. - Megi04)
2013. szept. 3. 22:00
Most is van, az öregek közt is. Semmivel nem jobbak, mint a fiatalok.
286. 130454e42d (válaszként erre: 281. - Megi04)
2013. szept. 3. 21:59
A mai 60-asok nem biztos. A kor nem érdem. állapot. Nem tudhatod, hogy végigdolgozta az életét vagy nem, nem mellékelnek a buszon önéletrajzot. Többet dolgoztak? Már amelyik. Nem lehet általánosítani.
285. megi04 (válaszként erre: 284. - Kékpille)
2013. szept. 3. 21:30

Nem akarlak meg győzni,de hidd el,senki sem gondolja fiatalon,hogy:Jajj,de gonosz leszek,jajj,de bosszantó leszek!Egyszerűen kialakul náluk.Éltem idősek közelében,és a családomban is volt/van.És nem mondom,hogy kivételek nincsenek.Köztük is van elmeroggyant.De pl. tudod,hogy MIÉRT? Én sem tudom..De mi van,ha elveszítette,mondjuk a gyerekeit?Melyikünk tudhatja,miken mehetett keresztül?Ki tudhatja,miért lett olyan,amilyen?Senki..:( És hogy őszinte legyek..Én jobban utálom pl. azokat a gyeses fiatal asszonyokat,akik folyamatosan azon nyafognak,hogy:1.) Ő gyorsan ment férjhez,és nem volt ideje szórakozni..2.) Ő,ugyan otthon ül,de az a mocsok párja,miután hazajön 25 órás bányakaparó munka után,nem segít semmit!Még a zacskós levest sem készíti el! Nem mosogat!A rohadék!Nem mosogat!!!

Most őszintén....Hány "vénasszony"tól hallottál ilyesmit??Mert ez,talán az egyetlen,amit én soha nem hallottam,egyiktől sem! Úgyhogy hidd el...különbek a fiataloknál.:)

284. kékpille (válaszként erre: 283. - Megi04)
2013. szept. 3. 21:17

Ha elég sokáig élek, akkor remélem nem veszi el az eszemet semmi, és emlékezni fogok arra, hogy mi bosszantott a mostani koromban.

Ha nem emlékszem már rá, akkor ne éljek sokáig.

(nem tudsz meggyőzni, vannak tapasztalataim, olyanok is, amik a fiamat gyalázták igaztalanul, pedig Ő még nálam is jobban tiszteli az időseket, mégis sárba döngölte az a vén...papa. Ott voltam, hallottam.

283. megi04 (válaszként erre: 282. - Kékpille)
2013. szept. 3. 21:06
Miért kellene sarat dobálni? Ki ilyen,ki olyan.Ennyi.Ha elég sokáig élsz,úgyis megtapasztalod,milyen az,mikor a fiatalok fikáznak...Mert meg fogod.Hidd el.Mindig lesz olyan unatkozó nyafogó,aki ezt,vagy azt kifogásolja benned.És akkor neked baromira fog ez fájni.Talán eszedbe jut,milyen voltál,miket gondoltál"anno"-és majd megértően bólogatsz:)
282. kékpille (válaszként erre: 281. - Megi04)
2013. szept. 3. 21:03

Bármi elképzelhető, de nálam PUSZTÁN a kor nem vívja ki a tiszteletet.

Ezután lehet rám bármit mondani, sarat dobálni.

281. megi04 (válaszként erre: 280. - Kékpille)
2013. szept. 3. 20:55
Elképzelhető,hogy azért,mert nem lusta,mint a tetü,és szeret minél korábban elintézni dolgokat? Szerintem,elképzelhető...Vannak idősek,akik ..hát nem a szívem csücskei..De igenis,korukkal kivívják a tiszteletemet,mert sokkal többet dolgoztak,és szenvedtek,mint én,te,vagy bárki.Most ne raggadjunk ki,egy-egy példát,mert-ugye- a kivétel erősíti a szabályokat.
280. kékpille (válaszként erre: 206. - D1d0eece08)
2013. szept. 3. 20:49

Ismétlem magam: nem olvastam végig a fórumot, de a hsz-od utolsó mondata megragadott.

"Hol a tisztelet?"

A tisztelet nem jár alanyi jogon, és egyáltalán nem kor kérdése!

Egyébként én találkoztam már olyan nyugdíjassal, aki a "hajnali járaton csimpaszkodott", előbb odaért, mint az asszisztens a rendelőbe.

Az ülőhelyekért való hajszáról meg ne is beszéljünk!

279. fe80e17aca (válaszként erre: 276. - Kékpille)
2013. szept. 3. 20:45
Kívánságod parancs....én eltörlöm... Gyűjtsünk aláírásokat?
278. megi04
2013. szept. 3. 20:41
(És a 65 éves,már eleget dolgozott is..szerintem..)
277. megi04 (válaszként erre: 276. - Kékpille)
2013. szept. 3. 20:39
A 65 éves,már eleget fizetett.Inkább törölnék el a diákokét is...!
2013. szept. 3. 20:34

Nem olvastam végig, de a tapasztalataim alapján azt javaslom, töröljék el a 65 év felettiek ingyenes utazását!

A nyugdíjasnak van "bevétele" a diáknak nincs, nekik mégis fizetni kell az utazásért.

275. megi04 (válaszként erre: 270. - 72497ec515)
2013. szept. 3. 20:07
Egy frászt Ő lesz!!!!ÉN leszek!!!!!!!!!!!!!
274. 72497ec515 (válaszként erre: 273. - 9b10f3d7ff)
2013. szept. 3. 19:54
tudod a tanítványod vagyok iszom szavaid :):):):)
2013. szept. 3. 19:52

Kikericske, akár boldog is lehetnék, hogy csüngsz a szavaimon, de utoljára 4 oldallal ezelőtt szóltam hozzá a témához.

Azóta kék iriszhez szóltam, Ő vette a lapot.

Ki kell mindenkit ábrándítanom. Én biza, ha az egész jármű üres, akkor sem ülök le. Miért???...mert nem fogok leülni egy olyan székre, ahol előttem egy magát összecart, hugyozott szerencsétlen lény ült. A táskámban van fertőtlenítő kendő és a kezem is letörlöm, amint leszálltam. Tehát engem piszkosul nem érdekel ki ül le és ki nem.

Elmondtam a véleményem, tiszteletben tartom a másokét, kölcsönösen elvárom, hogy az enyémet is tartsátok tiszteletben.

272. bd55e3f068 (válaszként erre: 271. - Ica1020)
2013. szept. 3. 19:51
Ez szomoru :(
271. ica1020
2013. szept. 3. 19:41

Hát azért akárhogy is van, ha egy idős néni vagy bácsi mellém áll átadom a helyem...

Viszon van egy néni aki ha iskolaidő van ha nincs reggeltől délutánig ott ül a buszon és utazgat...van hogy le sem száll csak fent ül, majd mikor megunja leszáll a lakóhelyén :D

270. 72497ec515 (válaszként erre: 263. - 9b10f3d7ff)
Te tuti biztos mintapolgár vagy :) Látom lelki szemei előtt épp te leszel az az idős hölgyike aki éjjel kettőkor is lesi a népet az ablakból. Folyamatosan te beszélsz a toleranciáról,és mégis te fröcsögsz éjjel nappal :)
269. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 268. - Megi04)
Szaftos egy válasz. :DDDD
268. megi04 (válaszként erre: 263. - 9b10f3d7ff)
2013. szept. 3. 19:33
Látod?:D Ezért terveztem én,hogy 90 évig fogok élni,minden nálam fiatalabbat leqrv@zok,buszozok,csoszogok,2 toszikocsival...:) Halálba bosszantom azokat,akiknek ha nincs problémájuk,vagy apunál otthon már nem ficereg a cerka,akkor gyártanak maguknak.Pl. az időseket bactatják,akikbe nem látnak bele,fogalmuk nincs,milyen problémával küszködnek(mert nem posztolják a fécre,csak magukban örlődnek)de az biztos,hogy a fél életükben többet dolgoztak,mint miss p..ák,akiknek böki a szemüket,hogy az idősék még egyáltalán élnek,és akadályozzák őket,főleg a semmit tevésben!:)
267. Cygnus12 (válaszként erre: 266. - Mosolyka1111)
2013. szept. 3. 19:17
Végre valaki egyet ért velem :)
266. mosolyka1111 (válaszként erre: 265. - Cygnus12)
2013. szept. 3. 19:11
Mondjuk van valami abban, amit írsz. Anyu is 52 évesen mehetett nyugdíjba, és most 160 ezer a nyugdíja, arra egyedül van, szóval 4 ezer forint nem vágná földhöz, és annak a korosztálynak még jó nyugdíja van viszonylag.
2013. szept. 3. 19:00

Végre egy kedvemre való téma! :D

Én valahogy nem tudom őket elviselni, Isten látja lelkem. Mennek kora hajnalban, csúcsidőben, este... Szörnyű. Legtöbbje elmehetett 50 éves korában nyugdíjba (amiről mi csak álmodhatunk ugye), és elvárja, hogyha meglátod pattanjál fel az ülésről de rögvest, mert ő két megállóért le akar ülni. A kedvencem a nyugdíjas mercedes amit húznak maguk után, sokszor át a másik lábán, nem számít semmi. Meg amikor a járókerettel poroszkál az úton nagy nyögdécselve, de meglátja azt a buszt amivel menni akar, és úgy fut mint egy gazella... (Láttam ilyet a saját szememmel!). Én már 'csakazértse' adom át a helyen (tisztlet a kivételnek, akin látszik, hogy végig gürizte az életét, és tényleg szüksége van a helyre). Én simán azt mondanám, hogy vegyenek bérletet ők is. Nyugdíjas bérlet 4000.- Akkor lenne joguk leülni...

264. a0c1361e44 (válaszként erre: 263. - 9b10f3d7ff)
2013. szept. 3. 18:51
Tulajdonképpen igen:) De még sem, mert bizony szelektálok, ha más nem teszi, akkor én igen...
263. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 262. - A0c1361e44)
2013. szept. 3. 18:50
Jelentem, én értem. Te egy olyan minta állampolgár vagy a tömegközlekedésben,akiről a BKV szobrot mintázhatna. Egy superman...akarom mondani superwoman, aki mindig segít, átlátja a helyzetet és csakis mindig másokkal van a gond.
262. a0c1361e44 (válaszként erre: 250. - D1d0eece08)
2013. szept. 3. 18:39

Nem, nem ért semmi sérelem, hacsak nem arra gondolsz, hogy ellopták a pénztárcámat a 7-es buszon a fizetésemmel, és ha csak nem tudod, hogy egy terhes nő volt, aki azért tudta megcsinálni, mert a tömegben féltem, hogy megütöm/meglököm. Ha tudom mire készül, akkor nem érdekelt volna, hogy nagy hasa van.

Vagy az is lehet, hogy arra gondolsz, hogy megveszem a drága bérletemet és ezért nem kapok megfelelő színvonalú szolgáltatást, mert az összes ingyen utazónak is épp akkor támad kedve utazgatni, amikor nekem. Így átadom a helyemet a terhesnőknek, a kisgyerekeseknek, az idős embereknek, majd állva kínlódom végig az utazást, mert közben felszálltak a hajléktalanok is, és ha csak az ő szaguk lenne zavaró. És persze az ellenőr kit rángat meg? Azt akinek van bérlete, pl. engem, mert ő rosszul lát és úgy látta, hogy az én bérletem már lejárt, és nem ám megkér, hogy mutassam meg újra, hanem kitekeri a kezemből a bérletemet, közben ősszegyűri, stb. és még elnézést sem kér.

Vagy arra is gondolhatsz sérelemként, hogy a tömött buszra nem tudtam megfelelő sebességgel felszállni, mert előttem egy néni nehezen lépkedett fel a lépcsőre, így a sofőr rácsukta a lábamra az ajtót, aminek a következménye az lett, hogy nem csak fájt a lábam, de ráadásul a cipőm is tönkrement. Nem, nem az idősek vagy a gyerekesek tehetnek erről, hanem a közlekedési vállalat, mert kevés a jármű, és igen lehetne több, ami drága és ha még is megvennék, akkor bizony drágább lenne a bérlet és a jegy. Persze ez nem érdekes, mert akkor is én vennék bérletet, így az csak nekem fájna:) Tudjuk, hogy mi az ok, de nem tudunk ellene tenni, ezért kellene nekünk embereknek figyelmesebbnek lenni. Nem csak nekem kellene figyelnem, hogy felszállt e olyan a buszra, akinek nagyobb szüksége van az ülőhelyre, hanem a többieknek is figyelmesebbnek kellene lennie, hogy én is és mindenki jól érezhesse magát. Miért kell nekem elviselnem, hogy a velem szemben ülő gyerek összerugdossa a tiszta ruhámat és még fájdalmat is okoz? Most mondjam azt, hogy az ilyenek, akik ennyire nem figyelmesek meg sem érdemlik mások figyelmét? Mert az igazság ez lenne. Ha én tudok viselkedni vagy az idős rokonom vagy a gyerekek a környezetemben, akkor elvárom, hogy más is figyelmes legyen. Ha a néni már akkor kinyitja az esernyőjét a buszon, amikor még meg sem állt a busz és nem érdekelte, hogy kiszúrta valaki szemét vagy sem, akkor ez érdemel figyelmet? Vagy az a nő, aki szintén esernyővel végig karcolja az arcomat, mert ő lehajolt a gyerekhez, érdemel odafigyelést. Ő pont annyit érdemel, amennyit én. Ha szerinte én nem érdemlek meg annyit, hogy ne okozzon nekem fájdalmat, akkor bizony engem sem érdekel, hogy végig állja a 10 buszmegállót.

Ha nem értitek miről van, arról én nem tehetek...

261. a0c1361e44 (válaszként erre: 237. - Mosolyka1111)
2013. szept. 3. 18:13
Pontosan! És ez nem azt jelenti, hogy utáljuk az öregeket és tudjuk, hogy mi is leszünk öregek.
260. a0c1361e44 (válaszként erre: 216. - Ee1dc9ba06)
2013. szept. 3. 17:56
A 65 év felettieknek ingyenes az utazás, így tegyük fel, hogy a reggeli és esti csúcsidőben nem utazhatna ingyen, hanem vennie kellene 1 jegyet, akár azt is féláron. Szerintem lehetne erre megoldást találni, bár annyira nem zavar, hogy sokat gondolkodjak rajta....
259. a0c1361e44 (válaszként erre: 209. - Mézesmadzag)
2013. szept. 3. 17:49

És miért nem teheti meg, hogy 10-re menjen?

Én általában akkor intézem a vérvételt, amikor délutános vagyok, vagy szabin vagyok, vagy elkéredzkedek.

Persze, ha a nagymamád cukros vagy egyéb problémája van, akkor neki fontos és nincs is ezzel semmi gond, de nehezen hiszem el, hogy minden nyugdíjas és gyeses anyuka cukros lenne.

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook