Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Szegedi csirkegulyás recept

Szegedi csirkegulyás recept

Elkészítési idő 70 perc

A Szegedi csirkegulyás hozzávalói:
1 db csirke
1 db vöröshagyma
2 gerezd foghagyma
60 g zsír
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
őrölt kömény
pirospaprika

150 g sárgarépa
100 g fehérrépa
1 cikk zellergumó
20 dkg burgonya
csipedett


A Szegedi csirkegulyás elkészítési módja:
A csirkét megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk. A vöröshagymát, a foghagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Felforrósítjuk a zsírt, üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, rászórjuk a köményt és a pirospaprikát, elkeverjük,kevés hideg vízzel felengedjük, a foghagymát is hozzáadjuk. Beletesszük a csirkét, sózzuk, és 15 percig pároljuk. Megtisztítjuk, megmossuk a sárgarépát, fehérrépát, a gyökeret és félkarikára vágjuk, rátesszük a csirkére. Felengedjük 1,5 liter vízzel, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, kb. 20 percig lassú tűzön félpuhára főzzük. Megtisztítjuk a burgonyát, megmossuk, kockára vágjuk, és beletesszük a levesbe a csipedett tésztával együtt. Utánízesítjük, ha szeretjük a csípős ízt, akkor tehetünk bele erős paprikát, és készre főzzük.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A szegedi csirkegulyás elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook