Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Burgonyás lángos recept

Burgonyás lángos recept

Elkészítési idő 70 perc

A Burgonyás lángos hozzávalói:
20 dkg sima liszt
20 dkg durum liszt
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
25 dkg főtt sárga burgonya
2,5 dkg élesztő
2-3 dl tej
só, 1 tk cukor
1 tojás
olaj
tejföl, fokhagyma, reszelt sajt


Burgonyás lángos

A Burgonyás lángos elkészítési módja:
Az élesztőt 1 dl tejben, cukorral felfuttatjuk.
A liszteket összekeverjük, majd hozzáadjuk az áttört burgonyát,sózzuk a tojást, és a megfuttatott élesztőt.
A maradék tejet langyosan a keverékhez adjuk, jól összekeverjük, és elkezdjük dagasztani.
Géppel csinálom, ha kell még folyadék, akár a megfőtt burgonya levéből is tehetünk hozzá, de langyos tej is jó!
Jól átdolgozzuk, és kelni hagyjuk (40 perc)
Az olajat magas falú serpenyőben feltesszük melegedni.
A megkelt lángos tésztát szilikonos lapon hosszúkásra formálom, és műanyag lappal fel darabolom, ha meleg az olaj
megformázom, és kisütöm a lángost.
Vigyázzunk a túlhevített olajtól, nehogy megégessük!
Jó étvágyat!

Az időben a kelesztés is benne van!


Fogyaszthatjuk, sósan, de fokhagymásan, és sajttal tejfölösen is finom!


Kategória: Tésztafélék receptjei

A receptet beküldte: , okt. 20. 19:09
A burgonyás lángos elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook