Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Répás, fokhagymás spagetti recept

Répás, fokhagymás spagetti recept


Elkészítési idő 30 perc

A Répás, fokhagymás spagetti hozzávalói:
1 nagy sárgarépa gyufára vágva
2 kis gerezd fokhagyma fékonyra karikázva, majd felcsíkozva vagy átnyomva
1 evőkanálnyi finomra vágott petrezselyemzöldje
1 evőkanál olivaolaj vagy vaj
2 dl főzőtejszín vagy zabtejszín
pici bors nem árthat, de nem kötelező
1 dl víz, alaplé vagy 1 teáskanál natúr ételízestő
ízlés szerint só
1 csg spagetti, próbáljátok ki a kölestésztát bátran


A Répás, fokhagymás spagetti elkészítési módja:
Olajon megpirítjuk először a répát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, borsot és petrezselymet, sót. Felöntjük a választott párolólével, majd fedő alatt 15 perc készre főzzük és megszeretgetjük a tejszínnel. Kóstolást és utánfűszerezést követően nem fogjuk vissza magunkat, hanem felfaljuk a közben elkészített spagettivel egyetemben.

Ha valaki sokkal éhesebb akár csirkével is elkészítheti. Akár belecsíkozva, akár külön megpirítva egy-egy szelet husit mellé.

Hogy mennyi kalóriát teszel bele, az a választott alapanyagoktól függ.

Készítsétek jó kedvvel, fogyasszátok egészséggel!


Kategória: Tésztafélék receptjei

A receptet beküldte: , okt. 17. 09:59
A répás, fokhagymás spagetti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook