Bt-ben a kültag jogai (beszélgetés)
annyiban van igazad, hogy aki 2006 jún 30ig volt a cégnévben kültagként... jelen esetben ez ugye nem áll fenn.
Akire meg vonatkozik is annak is max még 35 napig
Ha esetleg hatályos szabályozást néznél...
A Gt-t gyakrabban változtatják, mint egyesek a zoknijukat cserélik.
Ami a kültag korlátlan felelősségét illeti: akkor áll fenn 5 évig, ha korábban beltag volt és később kültag lett, akkor a kültaggá válástól számított 5 évig felel azért az ügyletekért korlátlanul amíg beltag volt.
Cégnév elnevezéshez ennek köze nincs.
Imádom, hogy emberek kiokosodnak és oltják az agyamat 5 éve hatálytalan rendelkezésekkel.
Ami a diplomámat illeti Magyarország legjobb jogi karán szereztem, ami nem mellesleg a társasági jog "Mekkája"...
De ugye a fórumindító esete teljesen más vonatkozású
ja, és ezt nem én találtam ki, és tán neked kéne elgondolkoznod, honnan is való a diplomád...
"A kültag felelősségét érintő fontos változás 2006. július 1-jétől, hogy a kültag korlátlan
felelősségének az 1997. évi Gt. 103. § (1) bekezdés szerinti esete megszűnik, tehát a kültag
akkor sem fog korlátlanul felelni a társaság tartozásaiért, ha neve szerepel a cégnevében.
Átmeneti rendelkezés, mely szerint az a kültag, akinek a fent jelzett felelőssége az 1997. évi
Gt. 103. §-ának (1) bekezdése alapján, az új törvény hatálybalépését megelőzően fennállt,
nevének a cégnévből való törlésétől (de legkésőbb a törvény hatálybalépésétől) számított 5
évig a beltaggal azonos módon felel a bt. azon tartozásaiért, amelyek a nevének a cégnévből
való törlése előtt keletkeztek.
Akkor az az ügyvéd tombolán nyerte a diplomát a szakvizsgával együtt.
Én jogász volnék, a jobbik féléből...
A wikipédia meg hát olyan amilyen
Ahogy írtam az átírás is csak ügyvéddel lehetséges, tehát külön ezért nem kell elmenned ügyvédhez, persze ahogy gondolod.
Lényeg, hogy ne félj semmit megkérdezni az ügyvéd köteles tájékoztatni mindenről, hisz ő vállalja a felelősséget, hogy minden törvényesen történt.
Nem nagy ördöngősség a Bt kültagság... neten is rákereshetsz, nagyon sok hasznos oldal van.
Ja és teljesen ingyenesen rá is nézhetsz a bt-re a KIM honlapjáról elérhető cégjegyzékből
Persze, hogy elmond mindent, azt is elárulom, 2500-at fizettem a tanácsadásért, és 1 órán át tartott...bár jó engem más is érdekelt.
mond meg neki, hogy bővebb tájékoztatást kérnél a Bt. működéséről, jogokról, mindenről.
s az biztos hogy úgy van ahogy mondja, mert most sok minden változott. :o)
Köszönöm a privit! Át fogom olvasni mindenképp!
Igazatok van ügyvédhez elmegyek! De azt sem tudom mit kérdezzek így hogy nem értek hozzá! De remélem tényleg el mond mindent!
ez teljesen falsh info
De mivel a cégügyeket csak és kizárólag ügyvéd végezheti ő majd úgyis tájékoztat mindenről
A nyereségből betétjeik arányában osztoznak. Jog tekintetében nincs a kül- és beltag között különbség.
A legfőbb különbség, hogy a beltag a bt-ért teljes vagyoni és személyi felelősséggel tartozik, míg a kültag csak a vagyoni betétje erejéig.
A bt nagy előnye, hogy akár 2 Ft-ból (beltag 1Ft + kültag 1Ft) alapítható
keress fel egy ügyvédet, javaslom tanácsadásért, én is voltam, azért tudom ezeket. Nem drága, és akkor mindent elmond amit tudni akarsz.
ui: írtam privibe... :o)
Köszi ez is valami. Én egy meglévő Bt-be lépnék vó
be.. úgy hogy a mostani kültag ki szállna én pedig be szállnék a helyére -csak más százalékos arányban. Nem tudom most ez mivel járna?
A Bt. már nem nagyon ajánlott, legalábbis az ügyvédek nem nagyon ajánlják. A Bt-ben a beltag az aki az egész vagyonával felel a cégért.
Tehát ha csődöl, akkor úszik a beltag vagyona..
Én ennyit tudok. Én is cégalapításba vagyok, először mi is Bt.-t akartunk, de a Kft. jobb. :o)
Sziasztok, ha valaki ért hozzá vagy benne van kicsit a témában, akkor szeretném kérdezni tőletek, hogy mit kell tudni abban az esetben, ha 50% ban kültag lennék egy bt-n belül?
Ha jól tudom a beltagnak van több joga.. de mit jelent ez hogy több joga? Egyáltalán hoy működik ez? :$
A nyereségből és a veszteségből fele-fele arányban osztoznak?
További ajánlott fórumok:
- Betegek jogai
- Miért nem állunk ki jobban a jogaink, a véleményünk mellett?
- A óvoda, a szülők és a gyermek jogai!! Meddig mehet el egy óvoda?
- Gyesen lévő anyuka lehet Bt kültagja, illetve napi hány órában dolgozhat a gyermek 1 éves kora után a gyes megtartásával?
- Hogyan tudom a vállalkozásomból kizárni a kültagot?
- Közalkalmazott lehet beltag egy Bt-ben?