Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Borzas Kata, ahogy a nagymamámtól tanultam recept

Borzas Kata, ahogy a nagymamámtól tanultam recept

A Borzas Kata, ahogy a nagymamámtól tanultam hozzávalói:
tésztához:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
1 cs. sütőpor
15 dkg cukor
2 evőkanál kakaópor
1 tojássárgája
1 cs. vaníliás cukor
2 evőkanál tejföl
töltelékhez:
75 dkg túró
cukor (ízlés szerint, én 8 evőkanálnyit használok)
1 citorm reszelt héja
1 cs. vaníliás cukor
4 tojásfehérje habbá verve
esetleg mazsola (én nem teszek bele, mert nem szeretem)


A Borzas Kata, ahogy a nagymamámtól tanultam elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hűtőben tartjuk 1 napig. Másnap zsiradékkal kikent, lisztezett tepsibe (36 x 25 cm) nagy lyukú reszelőn a tészta felét reszelem. Ráteszem a tölteléket és ráreszelem a tészta másik felét. Úgy sütöm meg, mint a linzert (180 fok, kb. 40 perc; tűpróbáig).

Változatok:
1. az első réteg tésztára baracklekvárt kenek a túrótöltelék alá
2. a túrótöltelékre gyümölcsöt (pl. kimagozatt meggyet, cseresznyét esetleg vegyesen mindkettőt) teszek és utána reszelem rá a tészta másik felét



Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , 2008. ápr. 13. 23:48
A borzas kata, ahogy a nagymamámtól tanultam elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook