Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Borsos tokány recept

Borsos tokány recept

Elkészítési idő 60 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Borsos tokány hozzávalói:
40 dkg sertéscomb,
15 dkg kolozsvári szalonna,
1 db nagyobb vöröshagyma,
2 db zöldpaprika,
2 db paradicsom,
1 ek. finomliszt,
Ízlés szerint: patikasó, őrölt kömény, őrölt színes bors, morzsolt majoránna, fűszerpaprika


A Borsos tokány elkészítési módja:
A szalonnát kockákra vágva kisütöttem. A kisült szalonnához adtam a kockára vágott hagymát és üvegesre pároltam. A húst csíkokra vágtam és hozzáadtam a pörköltalaphoz. Fehéredésig sütöttem, majd fűszereztem. Ezután mehet bele a felkockázott paradicsom és a paprika, majd addig pároltam, amíg levet eresztett és picit elkezdett elfőni. Ekkor felöntöttem annyi vízzel, amennyi épphogy ellepte a húst. Majd kis lángon fedő alatt hagytam főni kb. 35-40 percig, amíg meg nem puhult a hús. A legvégén egy evőkanál lisztet szórtam a tokányra, amit alaposan elkevertem, hogy ne legyen csomós. Pár perc után el is készült a borsos tokány. Köretként nokedlit vagy kifőtt durumtésztát adhatunk hozzá. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


A borsos tokány elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook