Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Francia csirke boros-mustáros mártásban recept

Francia csirke boros-mustáros mártásban recept

A Francia csirke boros-mustáros mártásban hozzávalói:
4 csirkemell
1 kk bors
3 dl csirkeleveslé
1,2 dl bor
2 ek dijoni mustár
olaj
rizs.


A Francia csirke boros-mustáros mártásban elkészítési módja:
A melleket bőrözze le, csontozza ki, szórja meg borssal. Mély serpenyőben vagy lábasban hevítsen olajat, süsse rajta a csirkét közepes hőn, egyszer megfordítva aranybarnára. Keverje simára a levest,bort és mustárt, öntse a csirkére, forralja fel, majd a hőt lejjebb véve párolja 15 percig. Főtt rizsre tálalja a csirkét, kanalazza rá a mártást. Sütése mikróban: a megkevert mártásalapot tegye kb. 20x20x5 cm-es mikroálló edénybe, fedje fóliával, a gőznek kis nyílást hagyva egy sarkán, vagy tűvel kilyuggatva. Mikrózza magas hőn 3 percig. Tegye rá a fentiek szerint előkészített csirkét, fóliázza újra és mikrózza magas hőn 5-6 percig. Hagyja állni 10 percet, majd tálalja fentiek szerint.


Kategória: Húsételek receptjei


A francia csirke boros-mustáros mártásban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook