Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Bódvarákói juhtúrós leves recept

Bódvarákói juhtúrós leves recept

Elkészítési idő 45 perc

A Bódvarákói juhtúrós leves hozzávalói:
1,5 liter víz, 2 fej vöröshagyma, só, 1 kiskanál csemege fűszerpaprika, él kiskanál frissen törött kömény, 15 dkg juhtúró, 1 dl tejföl, 2 szelet barna kenyér, 1 evőkanál disznózsír. A tálaláshoz: metélőhagyma


A Bódvarákói juhtúrós leves elkészítési módja:
A vöröshagymát karikára vágjuk, a vízbe rakjuk és főzzük. Közben hozzá tesszük a sót, a köményt és a fűszerpaprikát. Addig főzzük amíg a hagyma puha lesz. Közben a juhtúrót kikeverjük a tejföllel, leöntjük a forró, átszűrt vöröshagyma főzetével. A kész levest ízesítjük apróra vágott metélőhagymával. A kenyeret kockára vágjuk, forró zsíron megpirítjuk, és tálaláskor a levesbe szórjuk. A leves burgonyával is készíthető.

Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , ápr. 4. 17:22

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook