Bevált beigli receptek (beszélgetés)
Várom! Ha egész adagot sütök a beigliből, akkor 25 dkg mák, és 25 dkg dió elég a négy rúdhoz?
Most volt egy rúd diós, és egy rúd kakaós.
Másik kérdés? Mivel tölthetem még a beiglit szerintetek?
Szia Drága!
Naná,hogy engem érdekel!:-)))Jöhet!:-)))
Hoztam még receptet, igaz, ez nem beigli, de érdemes kipróbálni. A férjem annyira megkedvelte, hogy mindíg dupla adagból sütöm és mindíg kevés:)
Zabpelyhes bonbon
Hozzávalók 20 daradhoz:
25dkg darált zabpehely (kávédarálóban daráld)
5dkg darált mandula
8dkg porcukor
Csioet só
10dkg vaj
2 tojás ( kisebb)
A darált zabpelyhet a mandulával, a cukorral, a sóval, a puha vajjal és a tojásokkal összedolgozzuk.
Hűtőben 1-2 órát pihentetjük. Még hidegen kis golyókat formálunk belőle (kb. diónyi)
A massza szobahőmérsékleten ragacsos, lisztezni nem szabad.
Margarinnal vékonyan megkent tepsibe rakjuk és150 C fokon kb 15 percig sütjük.
Amikor az aljuk már szép aranysárga, kivesszük és hűlni hagyjuk. Tetejét csokival megcsorgatjuk, de bele is márthatjuk. Nagyon mutatós 2 féle csokoládéval.
Még egy tuti recept:
Kuglóf:
25dkg liszt (felét helyettesíthetjük őrölt dióval, mandulával, mogyoróval)
25dkg cukor
1cs. vaníliás cukor
1cs. sütőpor
1/2 rumaroma
1dl étolaj
1dl tej
5 tojás sárgája
A hozzávalókat összekeverjük, végül beleforgatjuk az 5 tojáshabbá vert fehérjét.
Vajazott, lisztezett formában alacsony hőfokon (mint a piskótát) sütjük. Kb. 1 órán át sül.
Lehet márványosra is készíteni: csak a tészta felét tesszük a formába, a másik felébe kakaót keverünk. A másik tésztára csorgatjuk, majd villával itt-ott kicsit belekeverünk.
Díszíthetjük csoki mázzal, cukormázzal. Én a készen kapható cukormázat használtam, kapható puncsos, marcipános, csokis.
Házilag is elkészíthető porcukorból. Kevés folyadék kell hozzá, sűrűbb legyen a tejfölnél, akkor jó, különben szétfolyik.
Cukor gyönggyel megszórva nagyon mutatós.
A lisz egy részét lehet dióval, mandulával, mogyoróval helyettesíteni. Sokféleképpen készíthető, finom süti.
Hoztam méh receptet, igaz, ez nem beigli, de érdemes kipróbálni. A férjem annyira megkedvelte, hogy mindíg dupla dagból sütöm és mindíg kevés:)
Zabpelyhes bonbon
Hozzávalók 20 daradhoz:
25dkg darált zabpehely (kávédarálóban daráld)
5dkg darált mandula
8dkg porcukor
Csioet só
10dkg vaj
2 tojás ( kisebb)
A darált zabpelyhet a mandulával, a cukorral, a sóval, a puha vajjal és a tojásokkal összedolgozzuk.
Hűtőben 1-2 órát pihentetjük. Még hidegen kis golyókat formálunk belőle (kb. diónyi)
A massza szobahőmérsékleten ragacsos, lisztezni nem szabad.
Margarinnal vékonyan megkent tepsibe rakjuk és150 C fokon kb 15 percig sütjük.
Amikor az aljuk már szép aranysárga, kivesszük és hűlni hagyjuk. Tetejét csokival megcsorgatjuk, de bele is márthatjuk. Nagyon mutatós 2 féle csokoládéval.
Na itt vagyok és itt a recept is:)
Tuti beigli
Hozzávalók:
50dkg liszt
20dkg margarin
2 tojás sárgája
3dkg élesztő, 2dl langyos tej, 6dkg cukor, 1 evőkanál liszt
A lisztet a margarinnal elmorzsolni, bele a tojások sárgája, az élesztős cukros tej. Puha tésztát gyúrunk belőle, jól kidolgozzuk. Meleg helyen a duplájára kelesztjük. Nem érheti huzat, sem hideg levegő!
A megkelt tésztát 4 részre osztjuk. 2 diós és 2 mákos rudat készítünk.
A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, rákenjük a tölteléket és jó szorosan feltekerjük.
A tetejét megkenjük a tojás fehérjével és 1 órára a hűtőbe rakjuk. Kivéve ismét megkenjük a tojás fehérjével és megszurkáljuk villával. Előmelegített sütőben sütjük. A sütő aljára egy lábasban vizet kell tenni, hogy gőzös sütőben süljön. Ha szép pirosra sült, kivesszük és hagyjuk kihűlni. Fóliába csomagolva a hűtőben több hétig eláll.
Töltelék:
25dkg darált mák, 20dkg porcukor, reszelt citromhéj és egy kevés reszelt alma, hogy a töltelék morzsalékos legyen. Kevés alma kell bele és a citrom reszelőn kell lereszelni.
A diós töltelék is így készül. Ízlés szerint mazsola is rakható bele.
Éljen-éljen-éljen éljen kunkori,megvan??????:-))))
Hurrá lesz beigli mindenki asztalán!:-))))
Heuréka!
Hamarosan beírom a gépbe a receptet és lehet sütni! Törjétek a diót! :)
Délután megpróbálom előkeresni a receptet, kitartás:)
Amúgy a legjobb vírus ölő a grapefruitmag olaj és még jó az ezüst kolloid is....:DDDDDDD
Komolyra fordítva a szót, nekem nagyon bevált az AVAST, magyar, ingyenes, csak regisztrálni kell. Ha jól emlékszem évente szükséges valami regisztráció féle.
Sziasztok!
Vírusos a gépem ezért szerintem pár napig nem leszek amíg helyreállítják,de azért alkossatok szabadon és várom a recepteket!:-)))
Tudod én Egerből származom ,a környéken csinálnak krumlis rétest/igaz hogy az is
édes/
Tudod alkoss szabadon,mint a receptkönyved aki önálló életre kelt!Hátha bejön nekik!:-)))
Édes rakottkrumpli????
Nekem jobban bejönne,nem szeretem az édességet:D
De a fiúk!!?
Még keresem!
Miért a rakott krumplis beigli is finom lehet!:-))))
Egy tuti jó bejgli recept marisom módra..
Kétféle bejgli tészta receptem van.. ami sosem reped meg és nagyon sokáig eláll / persze ha van ideje / azt hozom először..
1 kg liszt, 20 dkg vaj, 15 dkg zsír, 20 dkg porcukor, 2 db tojás, 1 dkg élesztő, 2 dl tej.
Élesztőt egy kevés cukros tejbe felfuttatom, amíg elkészül a lisztet a vajjal, és zsírral elmorzsolom, majd hozzáadom a többi hozzávalót. Összegyúrom, jól kidolgozom, sima ruganyos tésztát kapok, majd pihentetem, vagyis kelesztem.
Míg a tészta pihen, elkészítem a tölteléket.
Mák töltelék: 2,5 dl tejet felforralok, 40 dkg darált mákot leforrázom a forró tejjel, belekaparok egy pici vaníliát, hozzáadok 25 dkg cukrot, egy kis fahéjat és reszelt citromhéjat, összekeverem és hagyom kihűlni, hideg legyen.
Dió töltelék: 2 dl vizet felforralok 20 dkg cukorral, belekaparok egy pici vaníliát, majd összekeverem 40dkg darált dióval, teszek hozzá 4dkg morzsát, egy kis fahéjat és reszelt citromhéjat, ezt is hagyom kihűlni.
A megkelt tésztát megmérem és 8 egyenlő részre, osztom, ugyanígy járok el a töltelékkel is, 4 diós és 4 mákost készítek.
A tésztát téglalap alakúra nyújtom és megkenem a töltelékkel, majd zsírozott tepsire teszem, megkenem tojássárgájával, hosszába.
Kelesztem még kb félórát , ha letelt, akkor keresztbe is megkenem tojássárgájával, hústűvel egy két helyen megszurkálom és 200 fokos forró sütőbe teszem, készre sütöm.
A töltelékbe én teszek mazsolát, de csak magnélkülit, mert azt szeretem.
Alufóliába csomagolom, ha kihűlt… már alig várjuk, hogy szent este legyen és megvágjuk a vaníliás porcukorral megszórt, illatozó finom bejglit.
Jó munkát, és természetesen jó étvágyat!
Most találtam,de nem tudom milyen lehet!
miért nem halásztad ki a betűket:))
Tudod, mint a paradicsom levesből:D
Ezt máregy másik fórumon egy cukrász küldte ,megosztom veletek,hátha valakinek bejön!!
Hozzávalók:
4 rúdhoz: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 kg liszt, 40 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 tojássárgája, csipetnyi só.
Elkészítése:
Az élesztőt 1, 5 dl tejben összekeverjük, de nem kell felfuttatni. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, belekeverjük a porcukrot, a tojássárgáját, a tejes élesztőt, és a sót, majd a maradék langyos tejet. Letakarva hűtőbe tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük. 4 rudat nyújtunk belőle, majd megtöltjük a töltelékkel.
Túrós: 2 rúdhoz. 30 dkg túró, 10 dkg porcukor, 3 tojássárgája, 2 vanília, fél citrom héja, 4 dkg mazsola, 4 dkg búzadara. A túrót áttörtjük a cukorral, a tojássárgájával, vaníliával, reszelt citromhéjjal, mazsolával, és búzadarával. 1-2 óráig állni hagyjuk, majd megtöltjük meg a kinyújtott tésztát.
2 rúdhoz: 3 csomag gesztenyemassza, 1 dl rum, 4 dkg mazsola. A gesztenyét áttörtjük, a rummal, majd ízesítjük tetszés szerint esetleg cukorral, és mazsolával. Ezzel töltjük meg a 2 rudat.
Diós, mandulás, vagy mákos: 30-30 dkg dió, mandula, vagy mák, 1 dl víz, 17 dkg cukor, fél citrom reszelt héja. A vizet felforraljuk a citromhéjjal és a cukorral, majd leforrázzuk vele a darált diót, mandulát, vagy mákot. Ezzel töltjük meg a rudakat.
Legyen a fórum titkosreceptje lécci!!
/Elmesélem a beiglis sztorimat.4 éve beleesett a kézzel írott receptkönyvemet a konyhában egy tál olajba.Mire kivettem eltüntek belőle a betűk:D
De tényleg. Volt benne egy tök jó beigli recept és azóta csak vicces és mókás és csúnya de finom típusú beigliket alkotok.DDDDDDDD
Hát mentsen már meg valaki!!
További ajánlott fórumok:
- Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek
- Bevált házi arcpakolás receptek
- Cigánymeggyet szeretnék eltenni télire, ötleteket és bevált recepteket várok hogyan!
- Zepter edényeket vásároltam, tud valaki jól bevált recepteket?
- 20 kilót szeretnék fogyni, milyen jól bevált fogyis receptekkel tudnék?
- Bevált sültkacsa recepteket várnék, ti mivel fűszerezitek?