Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Bevált beigli receptek fórum

Bevált beigli receptek (beszélgetős fórum)


1 2 3
2013. márc. 26. 15:10
Köszönöm lányok! Ki fogom próbálni és megírom milyen lett!
2013. márc. 26. 14:48
Küldtem üziben én is receptet. Macerás, de megéri. A tészta puha, a töltelék sok, de nem fog repedni.
2013. márc. 26. 14:23
Szerintem én itt szúrtam el mindig,vagy túl kevés rudat csináltam, vagy túl sokat.
66. c45cf0522b (válaszként erre: 65. - gyöngyi)
2013. márc. 26. 14:20
Azt úgyis meglátod mennyi tészta lett,mekkora a tepsi...
65. gyöngyi (válaszként erre: 60. - c45cf0522b)
2013. márc. 26. 14:17

Hát ez az én bajom: Azt írod 4-5 rúd!!! Most 4 vagy 5?

Igaz, hogy 50 éves elmúltam, de 48 évig az anyukám sütötte a beiglit...recept nélkül.

64. gyöngyi (válaszként erre: 62. - Mazsinka)
2013. márc. 26. 14:07
Deeeee mi imádjuk és minden "ünnepi" alkalommal az van!
63. Rebi80 (válaszként erre: 62. - Mazsinka)
2013. márc. 26. 14:05
ez jó:D
62. Mazsinka (válaszként erre: 58. - gyöngyi)
2013. márc. 26. 14:02
Ne tévesszen meg a hóesés, nem karácsony lesz, hanem húsvét. :D
2013. márc. 26. 14:02

Nálunk ez nagyon bevált, igaz, kicsit macerás, de gyönyörű és finom is!

[link]

2013. márc. 26. 14:00
Szia,küldtem üzit,nagyikám féle tuti recept ;)
2013. márc. 26. 13:59
Sütöttem már beiglit sok recept alapján, mert nagyon szeretjük. Az egyiknél túl puha lett a tészta, a másiknál kevés a töltelék, a harmadik szanaszét repedt, mert sok volt benne a töltelék....szóval eddig nem sikerült. Kérlek segítsetek!
2013. márc. 26. 13:57
Jól bevált beigli receptet keresek.
2012. dec. 14. 08:19

Én innen sütök minden évben, nagyon finom és egyszerűen elkészíthető:


[link]

56. Csicsi25 (válaszként erre: 55. - bowie)
2012. dec. 13. 20:43
Tavaly én is ezt sütöttem meg és tényleg nagyon sokáig puha marad, bár a krumpli miatt elég sok macera van vele.
55. bowie
2012. dec. 13. 18:01

[link]


Nekem ez vált be. Puha marad sokáig, nem reped szét, nincs vele semmi macera.

2012. dec. 13. 16:24

Nekem ez a recept vált be napok után is nagyon puha.

75dkg liszt

25dgk vaj

1 csipet só

1cs Élesztő

cukor a tej felfuttatásához

Annyi tej amennyit fel vesz nem tudom pontosan mindig szemre csinálom.

Ebből a mennyiségből 3 rúd jön ki.

2012. dec. 13. 15:46
*hagyományos :)
2012. dec. 13. 15:45

Van egy nem egészen hagyomás bejgli, amit nagyon tudok ajánlani, sajnos édesanyámnál van a recept, de találtam egyet neten is:


[link]


Persze a mákos-dióst le nem cserélném, de újításképp tavaly egy rúddal sütött belőle, és pillanatok alatt elfogyott. A marcipán nem édes, gejl, amilyennek gondoltam előre (ilyen "nyers" marcipánduat vettek Lidlben kifejezetten sütéshez) Nagyon fincsi :)

2012. dec. 13. 15:34
Sokfélét sütöttem már,de azt hiszem egyik sem volt az igazi,ami jó puha marad sokáig és szép lesz a teteje is!Várok jól bevált recepteket!:)
50. c20c593f1c (válaszként erre: 28. - Zelma68)
2009. dec. 24. 18:31
Nagyon finom lett. Mindenkinek ajánlom a recepted!
49. Bobett (válaszként erre: 28. - Zelma68)
2009. dec. 18. 22:24

Szia!

Kipróbáltam a receptet! Ez lett életem első beigli-je, s elmondhatom, hogy nagyon fincsi lett! Csak próbaként csináltam fél adagot, mert kíváncsi voltam, hogy milyen lesz! Karácsonykor én készítem a süteményeket, s most már bátran neki merek fogni majd a beiglinek! Diós helyett viszont gesztenyéset csinálok, mert allergiás vagyok a dióra, pedig imádom! Köszönöm szépen!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok!

48. potyek
2008. dec. 13. 22:18

sziasztok!

Én most kaptam egy új sütőt;így próbaképpen nálunk is eszik már a beiglit!Két nagy vastag rúd mákosat sütöttem.Nekem a Horváth Ilona receptje vált be és minden tésztát a kenyérsütő gépben dagasztatok meg!Álom szépek lesznek.(pogácsa,pizzatészta,kelt tészta)

A férjem azt mondta,hogy a nagymamája nem élesztős,hanem valamiféle linzer tésztás beiglit sütött és isteni volt!

Hallottatok már ilyet?Recept esetleg??

47. Yudy
2008. dec. 5. 23:04
Az én beiglim a sok tölteléktől, és valószínű több almával készítem, mint a fórumban levő recept. A diósba narancshajat teszek, és a mazsolát (szűk maréknyi) mosás után összedarabolom. Pihentetem (kelés), meleg sütőben sütöm.
46. Zelma68 (válaszként erre: 45. - ea9bff1b44)
2008. nov. 30. 21:21
Köszönöm a kedves invitálást, kicsit nehezen, de megtaláltam:) Még össze-vissza bolyongok az oldalon, de majd sűrűbben benézek, hogy könnyebben boldoguljak itt:)
2008. nov. 30. 20:31
Köszi a receptet! Örülök, hogy bekukkantottál a kávézóba is:-)
2008. nov. 30. 19:37

Meghoztam a mézes receptet:


Puha mézeskalács


Hozzávalók:


50dkg méz, 2 egész tojás+2 tojás sárgája a tészta kenéséhez, 6dkg cukor, 50dkg liszt, 1 kiskanál szódabikarbóna, 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék.


A langyos mézet, a 2 tojást, a többi hozzávalót a fűszerekkel együtt habosra keverjük, a lisztet apránként adjuk hozzá. A jól összedogozott tésztát 1/2cm vastagra nyújtjuk, különböző formákkal kiszaggatjuk, vajazott-lisztezett tepsibe rakjuk. Tetejét a tojássárgájával megkenjük, dióval, mogyoróval, mandulával díszíthetjük. Kis lángon kb. 30 percig sütjük. A kihűlt tészta természetesen cukormázzal is díszíthető.

Ezt a tésztát nem kell pihentetni, azonnal süthetjük, puhulnia sem kell, azonnal fogyasztható.

Zárt dobozban hetekig eláll.

43. ea9bff1b44 (válaszként erre: 41. - smudlaagi54)
2008. nov. 29. 19:35
Amit a minap kipróbáltam, abba is almát kellett a töltelékhez reszelni. Még a mogyorós töltelékre gondoltam, az ugyanúgy készülhet, mint a diós.
42. c79557cc93 (válaszként erre: 39. - ea9bff1b44)
2008. nov. 29. 17:28
Gesztenyés?Kókuszos?Túrós?Nutellás?
41. smudlaagi54 (válaszként erre: 39. - ea9bff1b44)
2008. nov. 29. 09:29
Kicsit körülnéztem itt a neten,tehát csinálhatsz:Túróst,gesztenyést,szilvalekvárost,és ha megnézed a hagyományos diós,és mákos töltelékeket azokban is találsz olyant,hogy van aki reszelt almát,aszalt gyümölcsöt stb ad hozzá ízesitésként
40. Zelma68 (válaszként erre: 39. - ea9bff1b44)
2008. nov. 28. 22:49

Nekem azt mondta, akitől a receptet kaptam, hogy az a mennyiség elég a tölteléknek, mármint 25dkg dió 2 rúd tésztához és 25dkg mák.

Szerintem esetleg őrölt mandula, vagy mogyoró szóba jöhet, megbolondíthatod aszalt gyömölcsökkel is.

1 2 3

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook