Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Beszélgessünk a Hoxa portál receptjeiről fórum

Beszélgessünk a Hoxa portál receptjeiről (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯
277. 7161d4c2ec (válaszként erre: 276. - 1366d1807f)
2008. szept. 11. 09:13
Igen...lehet egyszer beírom, mert sokminden van még, amit írhatok, pl. hogyan csináljunk tasakoslevest...:)
276. 1366d1807f (válaszként erre: 275. - 7161d4c2ec)
2008. szept. 10. 14:31
Rántott leveshez mit szólnál? Bár ez már egy kicsit komplikáltabb és lehet többféle képpen is készíteni. :-)))
275. 7161d4c2ec (válaszként erre: 274. - 1366d1807f)
2008. szept. 9. 14:02
vagy innen veszik az ötletet...:)
274. 1366d1807f (válaszként erre: 273. - 7161d4c2ec)
2008. szept. 9. 12:59
Látod, látod, nem voltál elég fürge!!! :-)))
2008. szept. 9. 11:38
most valaki épp a főtt kolbász receptjét happolta el előlem!:)
2008. szept. 7. 21:07

Sziasztok!

Ma megcsináltam Kornélia "borzas túrós-gyümölcsös"sütijét.Nagyon fini lett,én meggyel készítettem el.Mindenkinek ajánlom kipróbálás végett!

A recept leírást még kiegészíteném:

-az összeállított tésztát majdnem teljesen meg kell fagyasztani,különben nem lehet lereszelni

-picit több sütési idő,magasabb hőfokon

2008. szept. 6. 08:04
És akkor egyúttal már egyúttal megtanulhatod a lecsókolbászt is!Az én pontjaim meg csak gyűlnek...:)
270. 1366d1807f (válaszként erre: 269. - 7161d4c2ec)
2008. szept. 5. 21:50

Lécci, lécci, még életemben nem főztem makarónit! Ideje lenne megtanulnom! :-))))))


Vagy például virsli főzés! Na, még egy pont neked!

269. 7161d4c2ec (válaszként erre: 268. - 1366d1807f)
2008. szept. 5. 20:43
rendben, a makarónit is megtanítsalak, hogy kell kifőzni?Szívesen segítek!:))))
268. 1366d1807f (válaszként erre: 266. - 7161d4c2ec)
2008. szept. 5. 19:42
Aa pirítós kenyér receptjét is lécci, akkor már 2 ponttal több lesz neked! :-))))
267. 1366d1807f (válaszként erre: 265. - 7161d4c2ec)
2008. szept. 5. 19:41
Meg az is kimaradt a receptből, hogy a teljesen friss tojásnak nem jön le a héja. Nekünk vannak tyúkjaink, és ha főtt tojást akarok csinálni, akkor legalább 3 nap múlva főzőm meg és nem teszem a hűtőbe. Mert ott friss marad és ugyanúgy nem jön le a héja.
2008. szept. 5. 18:09
Legközelebb majd én is felteszem a főtt krumpli receptjét...
2008. szept. 5. 18:05
Mostmár csak azt nem értem minek feltenni a főtt tojás receptjét????Ráadásul nem írta le, hogy kell bele egy kis só is, hogy a héja lejöjjön...Csak hogy gyűljön neki a pontja????
2008. júl. 16. 19:46
Na szóval tényleg nagyon finom lett!!!Pláne majd ha csempészek bele egy kis banánt!És vszínű valamilyen folyadékba bele mártom, pl. rumos kávéba, vagy narancslébe...jó lesz nagyon!
2008. júl. 16. 17:20
Sziasztok lányok!Ma megcsináltam a Babapiskótás puding-ot és most annyira izgulok jó lesz-e!Akartam bele egy kis gyümit venni, de elfelejtettem.Vanília+csoki pudingból csináltam, ez a főpróba, ha jön Zoim hétvégén neki is megcsinálom, tudom, hogy mennyire szereti az édességet!:)
262. csiga4dada (válaszként erre: 258. - MelisUK)
2008. júl. 8. 23:03
Hogy sikerül beügyeskedned a képet a recepthez?
261. 2577cdcc12 (válaszként erre: 260. - 7161d4c2ec)
2008. júl. 7. 11:56

Akkor ez a baj :o)

A habarásba kanalanként kell a levesből adni, hogy átvegye a hőmérsékletet, majd mikor már meleg, akkor bele a levesbe, keverés közben. Így biztos jó lesz...

260. 7161d4c2ec (válaszként erre: 257. - 2577cdcc12)
2008. júl. 7. 11:51

Csak beleöntöm.

Köszönöm a tanácsaitokat, mindenkinek van igaza, majd kitapasztalom hogy lesz a legjobb.

259. MelisUK (válaszként erre: 252. - 7161d4c2ec)
2008. júl. 7. 11:02

Ha gyümölcslevest főzöl, akkor felejtsd el a vizet, főzd tejbe a gyümölcsöket és pudingot tegyél hozzá. A pudingport keverd össze tejjel és úgy öntsd a tejben főzött gyümölcsökhöz a legvégén. A pudinggal már csak 1-2 percig főzd.


Egyébként ha bármilyen tejfölös habarást készítesz bármilyen ételhez, akkor a leves vagy főzelék levéből tegyél mindig a habaráshoz bőven, ott keverd jól el (én robotgépet használok hozzá, úgy gyorsabb), majd a folyós halmazállapotú habarást öntsd az ételbe, amit közben kavargatsz. Így nem lesz csomós. Arra is figyelj oda, h ne használj túl sok lisztet, mert akkor nagyon sűrű lesz az ételed és rengeteg folyadék kell hozzá, h jól ki tudd keverni, hígra és csomómentesre.


Jó tanács diétázóknak: tejföl helyett lehet joghurtot használni, így diétásabb. A joghurthoz szoktam tenni egy szem édesítőszert, így teljesen olyan az íze az ételnek, mint ha tejföllel készíteném, csak nem olyan hízlaló.

258. MelisUK
2008. júl. 7. 10:56

Jó lenne, ha alapjáraton lehetne képet csatolni a receptekhez, nem pedig úgy kéne beügyeskedni, h legyen kép is :) Mindig a hozzávalókhoz teszek be képet a receptjeimhez. Tudom magamról, h nem szeretek olyan receptet használni, amihez nincs kép, ezért teszek föl mindig képet.

Remélem hamarosan az is megoldott lesz, hogy hozzászólásokat, véleményeket írhassunk a receptekről. Jó lenne ez a receptek alatt. :)

Nem lenne nagy munka mindezt megcsinálni.

257. 2577cdcc12 (válaszként erre: 256. - 7161d4c2ec)
2008. júl. 7. 10:55
Apránként szoktad a leveshez melegíteni a habarást, vagy csak beleöntöd?
2008. júl. 7. 10:47
Igen ilyen tanácsot már kaptam, de a gond az hogy más tejfölös kajáknál is előfordult már.
255. win (válaszként erre: 252. - 7161d4c2ec)
2008. júl. 7. 07:41
Habarj inkább pudinggal. Mi nagyon régóta azzal csináljuk, és mindig szép a leves. De vízzel szoktuk kikeverni, nem tejjel vagy tejföllel.
2008. júl. 7. 07:22
Ez sokszor a tejföl minőségétől függ.A habarást mindig szűrön keresztül teszem az ételbe,és még igy is előfordul.
253. nagyi57 (válaszként erre: 252. - 7161d4c2ec)
2008. júl. 6. 19:22
küldök privit.!
2008. júl. 6. 17:02
tejfölös habarással
251. nagyi57 (válaszként erre: 250. - 7161d4c2ec)
2008. júl. 6. 16:58
♣♣Mivel csináltad a besűrítést??♣♣
250. 7161d4c2ec (válaszként erre: 249. - Smudlaagi54)
2008. júl. 6. 15:49
igen, ezt olvastam!Nekem most az a problémám, hogy gyümölcslevest csináltam ma, és nem lett krémes, hanem kissé betúrósodott, és nem értem miért?Mostanában nem előszőr járok így.
2008. júl. 6. 15:38

Én a pörköltett öröltköménnyel,fokhagymával,

süritett parival szoktam izesiteni.

248. 7161d4c2ec (válaszként erre: 247. - Smudlaagi54)
2008. júl. 6. 09:24
Mindig szoktam beletenni!És én köménymagot is szoktam tenni bele.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook