Beszélgessünk a Hoxa portál receptjeiről (beszélgetős fórum)
Valakinek nincsenek fájl formátumban receptjei?
Esetleg nincs meg valakinek Stahl receptgyűjteménye vagy a Buday-é?
Ezt kutyalevesnek hívjuk:)
Mi is szeretjük
Hasonlót szoktunk mi is csinálni, de nem teszünk bele babérlevelet, citromlevet meg tejfölt. Te ezekete is teszel bele?
Hallottam olyan tojáslevesről, amibel egészben megfőzik a tojást. Kiváncsi lennék,h. valaki csinált- e már ilyet és hogy milyen.
Kösz a válaszodat.
Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Meghintjük a liszttel és rózsaszínűre pirítjuk. Felöntjük a levessel, reszelt citromhéjjal, sóval, borssal és babérlevéllel ízesítjük. Fedő alatt 10 percig főzzük. Belecsorgatjuk a felvert tojást, majd ha megszilárdult, citromlével és tejföllel elkeverjük. Ízlés szerint pirított zsemlekockákkal tálaljuk.
ezt találtam a mindmegettén, az enyém hasonló csak még köménymagot is teszek bőven bele.
Ki milyen tojásleveseket ismer?
És melyiket szokta megcsinálni?
Én is hasonlóan készítem, mint Anita72, csak a pörköltre nem teszek pirospaprikát,hogy ne égjen meg,mert mikor megfőtt felpirítom egy kicsit, utána szórom rá a paprikát, hirtelen átkavarom és egy pici vizet öntök rá, Szerintem így finomabb és nem annyira leveses. A lefinomabb,ha egy kis bőrős malachúst teszel a húshoz. Tálalásnál aki úgy szeteti tesz rá tejfölt.
(válasz tinendo 134. hozzászólására)
Ez az, hogy nem tudom...
Kerestem Floridaként is, de mindig a koktélt dobta ki...
Én is kerestem Florida szeletként, de én se találtam. :((
Vajon,h. lehet megtalálni?
úgy sincs :-(
csak banános szelet van
A Florida mindenképp passzol. Aztán lehet, hogy Florida szelet :))
De köszi.
Én csak a koktélt.
De biztosan ez a neve a sütinek (Florida sütemény)?
na meg is csináltam! de a tojást kifelejtettem
pedig még a fazekat is leégettem vele, mert elfeledkeztem róla, és elfőtt a vize
Én itt nagy önreklámozást fogok csinálni, de tessék nézegetni a receptek közül az enyéimet és megkedvelni a japán konyhát, mert szerintem nagyon figyelemre méltó a főzőtudományuk, az ételeik!
:))