Beszélgessünk a Hoxa portál receptjeiről (beszélgetős fórum)
megsütöttem a dobálós túróst ma is és ahogy látom Faw is :)
Csak ő feltette megint a receptet. :)
Én papírt teszek bele, de azt is csak azért,mert az "kell", a muffin úgy igazi. Legalábbis nekem. :))))
De bármi mást sütök szilikon formában (van püspökkenyér formám, meg kuglóf sütőm), azokat sohasem szoktam se kikenni, se papírral bélelni.
Nem szoktam tepsire tenni egyiket sem, csak úgy be a sütőbe.
Én se olajat, se papírt nem használok. Éppen ezért ennyire kényelmes a szilikon. És tényleg nem ragad le.
Én a formát simán a sütő rácsára szoktam tenni.
Szilikon sütőformában ki hogy süti a muffint?
Kiolajozza a formát, vagy papírt használ???
A formát beleteszitek 1 tepsibe?
Előre is köszi a válaszokat.
Én csak azt tudom, hogy ezekből a fagyikból készül:
vanília-, csokoládé fagylalt, meggy, cseresznye pálinka, tejszín, amarénameggy.
Nagyon ízlik a káposztás paszuly! Köszi, 'szti!
Hoxa nyuszis receptje is jó ötletet adott.Neked is köszi! Mi nem eszünk nyúlhúst, de gondolom másból is jó lesz:)
Szia!
Én is most csinálnám ezt az inteligens krémest!
Szerinted mi van akkor, ha a sütőt nem lehet levenni alacsony lángra!
Azt hiszem elromlott!!!!!! :(((((((((((((((
Okés.
Azt hittem, hogy pohárba csináltad. :))
Én ma csináltam megint. ;)
1 joghurtnyival (bár nem volt itthon joghurt és tejföllel csináltam)
ikeás üveg mélytányérba raktam és az kb tele lett vele mikor elkészült
Mekkora mennyiségből csináltad te?
És mennyi süti jött ki neked belőle?
Megcsináltam ( egy héten belül 2x) a melmenn kakaós tűrótortáját.
Fincsi. :))
Én is megcsináltam ma és isteni. :))
Bár én ízesített joghurtból csináltam és tettem bele diót meg aszalt gyümit. :))
itt a receptek között megtalálod
mikróban készül zabkorpából, nagyon hamar megvan és nem hízlal (állítólag)
Nagyon köszönöm!
megkérdezhetem mi az a gőzös süti?
<b>Lángos 1</b>
Fél kg liszt, 1 cs élesztőpor, 1 csapott tk só, 4 dl langyos víz, 1,5 - 2 liter napraforgóolaj a kisütéshez.
A lisztet egy tálba szitálom, majd elkeverem az élesztővel és a sóval. Az egészet vízzel egy sima tésztává dolgozom. Egy kendővel fedem le és meleg helyen 20-30 percig kelesztem. Olajos kézzel öklömnyi tésztadalabokat tányér méretűre húzok. Egy lábasban olajat melegítek és a lángost óvatosan a forró olajfelületre engegem. Kb egy-két perc után a második oldalt aranysárgára sütöm, majd lecsepegtetem.
<b>Lángos 2 </b>
Fél kg liszt, 1 cs élesztőpor, 1 csapott tk só, 2,5 dl langyos víz, 1 dl langyos tej, 2 tk cukor, 1,5 - 2 liter olaj a kisütéshez.
Egy csészében a tejet az élesztővel és a cukorral felfuttatom. A lisztet egy tálba szitálom és összekeverem a tejes élesztővel és a sóval. Az egészet vízzel egy sima tésztává keverem. Kendővel letakarva meleg helyen 20-30 percig kelesztem. Továbbiakat lásd a Lángos 1.-nél.
<b>Kefires lángos </b>
1 kg liszt, 4 dkg friss élesztő, 3 dkg só, 6 dl kefir, 3 tojás, 1,5 - 2 liter olaj a kisütéshez.
A hozzávalókat egy sima tésztává keverem. Továbbiakat lásd a Lángos 1.-nél.
<b>Zacskós lángos 1. </b>
1 kg liszt, 5 dkg friss élesztő, 1 ek só, 6 dl langyos tej, 1,5 - 2 liter olaj a kisütéshez.
Egy csészében összekeverek 1 del tejet és az élesztőt, majd felfutni hagyom. A lisztet egy tálba szitálom és elkeverem a tejes élesztővel és a sóval. A tejjel sima tésztává keverem, majd egy nylonzacskóba téve ferhasználásig a hűtüben tárolom (legalább 4 óra, maximum 1 hét). A tészta felhasználása a Lángos 1. recept szerint.
<b>Krumplis lángos 1</b>
40 dkg liszt, 30 dkg burgonya, 1 cs szárított élesztő, 1 csapott tk só, 4 dl langyos víz, 1,5 - 2 liter olaj a kisütéshez.
A krumplit megfőzöm, meghámozom és átnyomom. A lisztet egy tálba szitálom, majd elkeverem a sóval, az élesztővel és a főtt krumplival. Az egészet vízzel egy sima tésztává keverem. Meleg helyen letakarva 30 percig kelni hagyom. A továbbiakat lásd a Lángos 1. receptnél.
<b>Krumplis lángos 2 </b>
1 kg liszt, 25 dkg burgonya, 2,5 dkg friss élesztő, 1 csapott tk só, fél liter tej, 1,5 - 2 liter olaj a kisütéshez.
A krumplit megfőzöm, meghámozom és átnyomom. A lisztet egy tálba szitálom, majd elkeverem a sóval, az élesztővel és a főtt krumplival. Az egészet a tejjel egy sima tésztává keverem. Meleg helyen letakarva 30 percig kelni hagyom. A továbbiakat lásd a Lángos 1. receptnél.
<b>Lángos krumplipüréporból </b>
1 kg liszt, 125 g krumplipürépor, 5 dkg friss élesztő, 1-1 csapott tk só és cukor, 6 dl tej, 1,5 - 2 liter olaj a kisütéshez.
A lisztet egy tálba szitálom, majd összekeverek a sóval, a krumplipüréporral, valamint az élesztővel. A tejjel az egészet egy sima tésztává dolgozom. A továbbiakban a Lángos 1. recept szerint járok el.
<b>Nagyanyám lángosa </b>
Mintegy 60 dkg kenyértésztamaradék (illetve amennyit sikerül kilopni belőle), 10-12 gerezd fokhagyma, 1 pohár tejföl, 10 dkg disznózsír, csipetnyi só.
A kenyértésztából lángosokat formálok és a kemencében (szárazon!) megsütöm. Mikor szép sárgás-barnára sült sózom és beecsetelem a fokhagymás tejföllel. Forrón tálalom.
Fokhagymás tejföl:
A zsírt megolvasztom, majd belekeverem a tejfölt és az átpréselt fokhagymákat. Melegen tartom.
<b>Kora reggeli lángos </b>
1 cs porélesztő, 1 ek cukor, fél kg liszt, 1 tk só, olaj a kisütéshez.
Az élesztőt egy tálkában elkeverem a cukorral és egy kevés vízzel és felfuttatom. A lisztet beleteszem a keverőtálba 1/4 liter vizet, 1 ek olajat és a feloldott élesztőt, a végén a sót. A robotgép keverőkarjával a tésztát simára keverem, míg le nem válik az edény széléről.
Most jön a lényeg:
A tálat edényestől, lefedve éjszakára a hűtőbe teszem. A tésztánk szép lassan egész éjjel kel. Közvetlenül a felkelés után átgyúrom és a szokásos módon lángost sütök belőle.
ez a gőzös süti tökjóóóóóó
sose "sütöttem" még mikróban, de ez tetszik
dobáltam bele meggyet és még forrón megszórtam instant kakaóval