Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Beszélgessünk a Hoxa portál receptjeiről fórum

Beszélgessünk a Hoxa portál receptjeiről (beszélgetős fórum)


2007. okt. 18. 19:32
Jéééé, hogy eddig nem találtam rá erre a fórumra...!
216. 4726e582cf (válaszként erre: 214. - E30a6f203c)
2007. okt. 6. 14:37
Lusta asszony rétesére gondolsz? Már kérték többen tőlem azért raktam fel az anyum féle verziót :)
2007. okt. 1. 07:00
ne este én is még a domikat rendeztem :) meglátszik az alattam lévő hsz-ból!:DDDDDD
2007. szept. 30. 23:15

megsütöttem a dobálós túróst ma is és ahogy látom Faw is :)

Csak ő feltette megint a receptet. :)

213. win (válaszként erre: 208. - Tinendo)
2007. szept. 18. 07:10

Én papírt teszek bele, de azt is csak azért,mert az "kell", a muffin úgy igazi. Legalábbis nekem. :))))

De bármi mást sütök szilikon formában (van püspökkenyér formám, meg kuglóf sütőm), azokat sohasem szoktam se kikenni, se papírral bélelni.


Nem szoktam tepsire tenni egyiket sem, csak úgy be a sütőbe.

212. tinendo (válaszként erre: 211. - Szimba)
2007. szept. 18. 07:06
Köszi. :)
211. szimba (válaszként erre: 208. - Tinendo)
2007. szept. 17. 18:51

Én se olajat, se papírt nem használok. Éppen ezért ennyire kényelmes a szilikon. És tényleg nem ragad le.

Én a formát simán a sütő rácsára szoktam tenni.

210. 'szti
2007. szept. 17. 18:49
nahát! most írta le valaki a porcsinfőzelék receptjét, sose gondoltam, hogy az a közönséges gyom ehető
2007. ápr. 21. 13:48
Janita, köszi a túrós kifli receptet. Nagyon finom.
208. tinendo
2007. ápr. 3. 19:09

Szilikon sütőformában ki hogy süti a muffint?

Kiolajozza a formát, vagy papírt használ???

A formát beleteszitek 1 tepsibe?


Előre is köszi a válaszokat.

207. emily (válaszként erre: 205. - Andi079)
2007. febr. 28. 20:18
Kokó mi? Aztán meg mályvatea??? :-DDDDDDD
206. tinendo
2007. febr. 25. 16:11

Én csak azt tudom, hogy ezekből a fagyikból készül:

vanília-, csokoládé fagylalt, meggy, cseresznye pálinka, tejszín, amarénameggy.

205. Andi079
2007. febr. 25. 16:02
sziasztok.tudja valaki a fekete erdő kehely receptjét? a veszprémi KOKÓ-ban lehet ilyet enni nagyon finom. köszi
204. 'szti (válaszként erre: 203. - Spatifillum)
2007. febr. 21. 13:41
egészségetekre! (azért kolbásszal az igazi) :-))
2007. febr. 21. 13:40

Nagyon ízlik a káposztás paszuly! Köszi, 'szti!


Hoxa nyuszis receptje is jó ötletet adott.Neked is köszi! Mi nem eszünk nyúlhúst, de gondolom másból is jó lesz:)

202. e71af41436 (válaszként erre: 200. - Hoxa)
2007. febr. 20. 14:37
nem tudm....elképzelem a receptet...és ugye régen használták a piócát emberre is....fokozzam még :)))))))))))))))))))
201. Ancika (válaszként erre: 199. - Hoxa)
2007. febr. 20. 13:43
ez teljesen komoly?? én is azt hittem hogy vicc. brrr, kiráz a hideg, fuj!
200. Hoxa
2007. febr. 20. 13:19
Viszont talán a tyúk-kínzás kategóriájába esik...
199. Hoxa (válaszként erre: 198. - E71af41436)
2007. febr. 20. 13:18
Először letöröltem, mert az hittem nem igazi, de IGAZI RECEPT! Tényleg! :)
2007. febr. 20. 13:15
ez a hagymás pióca nekem nagyon teccik. menek a hétvégén a vajákos asszonyhoz és megkérem ezzel vendégeljen meg :)))))
197. eva1229 (válaszként erre: 175. - F772199837)
2007. febr. 19. 15:45

Szia!


Én is most csinálnám ezt az inteligens krémest!


Szerinted mi van akkor, ha a sütőt nem lehet levenni alacsony lángra!


Azt hiszem elromlott!!!!!! :(((((((((((((((

196. tinendo (válaszként erre: 195. - 'szti)
2007. febr. 17. 13:35

Okés.

Azt hittem, hogy pohárba csináltad. :))

Én ma csináltam megint. ;)

195. 'szti (válaszként erre: 194. - Tinendo)
2007. febr. 17. 13:20

1 joghurtnyival (bár nem volt itthon joghurt és tejföllel csináltam)

ikeás üveg mélytányérba raktam és az kb tele lett vele mikor elkészült

194. tinendo (válaszként erre: 188. - 'szti)
2007. febr. 17. 12:51

Mekkora mennyiségből csináltad te?

És mennyi süti jött ki neked belőle?

193. tinendo
2007. febr. 16. 09:54

Megcsináltam ( egy héten belül 2x) a melmenn kakaós tűrótortáját.

Fincsi. :))

192. tinendo (válaszként erre: 188. - 'szti)
2007. febr. 14. 16:19

Én is megcsináltam ma és isteni. :))

Bár én ízesített joghurtból csináltam és tettem bele diót meg aszalt gyümit. :))

191. 'szti (válaszként erre: 190. - Hofiagi)
2007. febr. 13. 15:17

itt a receptek között megtalálod

mikróban készül zabkorpából, nagyon hamar megvan és nem hízlal (állítólag)

190. hofiagi
2007. febr. 13. 15:14

Nagyon köszönöm!

megkérdezhetem mi az a gőzös süti?

189. 'szti
2007. febr. 13. 15:11

<b>Lángos 1</b>

Fél kg liszt, 1 cs élesztőpor, 1 csapott tk só, 4 dl langyos víz, 1,5 - 2 liter napraforgóolaj a kisütéshez.

A lisztet egy tálba szitálom, majd elkeverem az élesztővel és a sóval. Az egészet vízzel egy sima tésztává dolgozom. Egy kendővel fedem le és meleg helyen 20-30 percig kelesztem. Olajos kézzel öklömnyi tésztadalabokat tányér méretűre húzok. Egy lábasban olajat melegítek és a lángost óvatosan a forró olajfelületre engegem. Kb egy-két perc után a második oldalt aranysárgára sütöm, majd lecsepegtetem.


<b>Lángos 2 </b>

Fél kg liszt, 1 cs élesztőpor, 1 csapott tk só, 2,5 dl langyos víz, 1 dl langyos tej, 2 tk cukor, 1,5 - 2 liter olaj a kisütéshez.

Egy csészében a tejet az élesztővel és a cukorral felfuttatom. A lisztet egy tálba szitálom és összekeverem a tejes élesztővel és a sóval. Az egészet vízzel egy sima tésztává keverem. Kendővel letakarva meleg helyen 20-30 percig kelesztem. Továbbiakat lásd a Lángos 1.-nél.


<b>Kefires lángos </b>

1 kg liszt, 4 dkg friss élesztő, 3 dkg só, 6 dl kefir, 3 tojás, 1,5 - 2 liter olaj a kisütéshez.

A hozzávalókat egy sima tésztává keverem. Továbbiakat lásd a Lángos 1.-nél.


<b>Zacskós lángos 1. </b>

1 kg liszt, 5 dkg friss élesztő, 1 ek só, 6 dl langyos tej, 1,5 - 2 liter olaj a kisütéshez.

Egy csészében összekeverek 1 del tejet és az élesztőt, majd felfutni hagyom. A lisztet egy tálba szitálom és elkeverem a tejes élesztővel és a sóval. A tejjel sima tésztává keverem, majd egy nylonzacskóba téve ferhasználásig a hűtüben tárolom (legalább 4 óra, maximum 1 hét). A tészta felhasználása a Lángos 1. recept szerint.


<b>Krumplis lángos 1</b>

40 dkg liszt, 30 dkg burgonya, 1 cs szárított élesztő, 1 csapott tk só, 4 dl langyos víz, 1,5 - 2 liter olaj a kisütéshez.

A krumplit megfőzöm, meghámozom és átnyomom. A lisztet egy tálba szitálom, majd elkeverem a sóval, az élesztővel és a főtt krumplival. Az egészet vízzel egy sima tésztává keverem. Meleg helyen letakarva 30 percig kelni hagyom. A továbbiakat lásd a Lángos 1. receptnél.


<b>Krumplis lángos 2 </b>

1 kg liszt, 25 dkg burgonya, 2,5 dkg friss élesztő, 1 csapott tk só, fél liter tej, 1,5 - 2 liter olaj a kisütéshez.

A krumplit megfőzöm, meghámozom és átnyomom. A lisztet egy tálba szitálom, majd elkeverem a sóval, az élesztővel és a főtt krumplival. Az egészet a tejjel egy sima tésztává keverem. Meleg helyen letakarva 30 percig kelni hagyom. A továbbiakat lásd a Lángos 1. receptnél.


<b>Lángos krumplipüréporból </b>

1 kg liszt, 125 g krumplipürépor, 5 dkg friss élesztő, 1-1 csapott tk só és cukor, 6 dl tej, 1,5 - 2 liter olaj a kisütéshez.

A lisztet egy tálba szitálom, majd összekeverek a sóval, a krumplipüréporral, valamint az élesztővel. A tejjel az egészet egy sima tésztává dolgozom. A továbbiakban a Lángos 1. recept szerint járok el.


<b>Nagyanyám lángosa </b>

Mintegy 60 dkg kenyértésztamaradék (illetve amennyit sikerül kilopni belőle), 10-12 gerezd fokhagyma, 1 pohár tejföl, 10 dkg disznózsír, csipetnyi só.

A kenyértésztából lángosokat formálok és a kemencében (szárazon!) megsütöm. Mikor szép sárgás-barnára sült sózom és beecsetelem a fokhagymás tejföllel. Forrón tálalom.

Fokhagymás tejföl:

A zsírt megolvasztom, majd belekeverem a tejfölt és az átpréselt fokhagymákat. Melegen tartom.


<b>Kora reggeli lángos </b>

1 cs porélesztő, 1 ek cukor, fél kg liszt, 1 tk só, olaj a kisütéshez.

Az élesztőt egy tálkában elkeverem a cukorral és egy kevés vízzel és felfuttatom. A lisztet beleteszem a keverőtálba 1/4 liter vizet, 1 ek olajat és a feloldott élesztőt, a végén a sót. A robotgép keverőkarjával a tésztát simára keverem, míg le nem válik az edény széléről.

Most jön a lényeg:

A tálat edényestől, lefedve éjszakára a hűtőbe teszem. A tésztánk szép lassan egész éjjel kel. Közvetlenül a felkelés után átgyúrom és a szokásos módon lángost sütök belőle.

188. 'szti
2007. febr. 5. 19:05

ez a gőzös süti tökjóóóóóó

sose "sütöttem" még mikróban, de ez tetszik

dobáltam bele meggyet és még forrón megszórtam instant kakaóval

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook