Beszélgessünk a Hoxa portál receptjeiről (beszélgetés)
Azt meghiszem!Már régen készülök, van rá ezer meg egy verzióm, lehet hétvégén azt alkotok.:)
Én innen a múltkor egy meggyes palacsintát csináltam, ami úgy volt, hogy cseppnyi vízzel kellett összefőzni a meggyet, és fűszerezni (cukor, fahéj, szegfűszeg).De annyira híg lett!Én arra gondoltam, mi lenne, ha nem is tennék alá vizet, vagy nyersen turmixolnám le?Lehet ez lesz a másik alkotás a hétvégén.:)
A múltkor csináltam borsostokányt,sertéshúsból.
Megszórtam kicsi liszttel,és tejfölt kevertem bele.Sült krumplit csináltam hozzá,és valami isteni finom volt.A tesóm pont itt volt,és lement hidba.
Szia Ors1!
Én mindig megnézem őket,sokat bejelölök kedvencnek,vagy éppen kimásolom.Néhányat megcsináltam,de volt olyan amit nem kellett volna.De ez nem jelenti azt,hogy az nem jó, nekem nem jött be.Én is töltöttem fel már jó néhányat,én örömmel fogadom a visszajelzéseket,kinek,hogy izlik.Hál istennek még eddig mindegyiknek sikere volt.
Hahó!
Senki nem nézi a recepteket?
Én is ezzel a problémával küzdök...az állandó rohanás...De szerintem gyorsan is lehet jót csinálni.
Nekem nagy receptgyűjteményem van, mégis csak gyűjtögetek, gyűjtögetek...Ehhez képest elég ritkán próbálkozom.De van már saját találmányom is.:)
Nagyon tetszik a recepted!!!!!!!!!
Ha megcsináltad írd meg hogyan sierült.
25dkg porcukor,
25dkg margarin,25dkg diót kikeverni,
3dl tejben 3evőkanál lisztet vagy étkezési keményítőt összefőzni,Majd a két krémet összekeverni.Izlés szerint rumot vagy rumaromát
belekeverünk.Ez egy elég nagy tortához való adag.
Szerintem keményítővel jobb a krém.
Ki, hogy csinálja a diótortába a krémet?
Előre is köszönöm a recepteket.
Hozzávalók:
Másfél kiló nyersratyli
egy jókora pese
2 csobolyó gönyézde (ha lehet pörögősi)
3 csipet cihánta
4 ölej csikmány
kb.5 zamecsli
1 suttyonyos petrecel
1 véka vatyek
Elkészítés:
A nyersratylit fertályórát posvásztjuk a gönyézdével, míg csurmot nem erszt, közben a vatyekot megdicsikicseljük. Szépen höllyén megpicskázzuk, a nyesedékből pedig apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek a koshadtba. Közben a pocadékot meg peccsentjük, a ratylit pedig hagyjuk slottyanni. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós. A pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak röttyengetjük, mart hamar odakaphat. Végül a suttyonyos petrecelt belebibározzuk a 4 ölej csikmányba majd jól összegyöröszjézzük. Várunk amíg a széle be nem tockosodik és rádurungoljuk a cihátát.
Tanácsok:
Döntsétek el hogy megcsináljátok-e, mindenképpen olvassátok el.
Ja, kannásbor illik hozzá.
Találtam egy fantasztikus receptett,de sajnos nem tudom hol lehet beszerezni a hozzávalót.Kérlek benneteket segítsetek.:DDD Némi fordítás sem ártana.
Tüttyölt ratyli a neve. :DDDDD