Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Bazsalikomos spárgakrémleves recept

Bazsalikomos spárgakrémleves recept

A Bazsalikomos spárgakrémleves hozzávalói:
2 csokor fehér spárga,
1 kis fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 maréknyi friss, vagy egy evőkanál őrölt,
bazsalikomlevél,
2 dl tejszín,
1 dl olívaolaj,
1 púpozott teáskanál liszt,
1 csipet szerecsendió,
só,
frissen őrölt bors.


A Bazsalikomos spárgakrémleves elkészítési módja:
A spárgákat megtisztítom, a szárakról levágom, kidobom a fás, kemény részeket, majd felaprítom. A vöröshagymát és a fokhagymákat apró kockákra vágom. A picit megsózott olíván (a sótól gyorsabban puhulnak a rostok) puhára párolom a vöröshagymát, a fokhagyma felét és a spárgakarikákat. Félidőben rászórom a lisztet, amelyet világossárgára pirítok. Hozzáadok fél liter hideg vizet, és habverővel csomómentesre keverem, majd kb. fél óra főzés után turmixgéppel vagy villával pépesítem. További 1 liter vizet adok hozzá, és beleöntöm a tejszínt is. Ha felforrt, beleszórom a szerecsendiót, a bazsalikomot, és ízlés szerint a sót, borsot.

Reszelt füstölt sajtra szedve még finomabb, de jót tesz neki a parmezán erőteljes íze is.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A bazsalikomos spárgakrémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook