Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Baracskai Börtön fórum

Baracskai Börtön (beszélgetés)

❮❮ ... 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 ... ❯❯
2013. febr. 4. 21:42

Tudtok valamit ezekről a "beavatásokról"?

Amikor a frissen bekerültet próbálják megalázni, megtörni, ne adj Isten még rosszabb...

Mert gondolom ez mindenhol van, csak senki nem beszél róla.

Nagyon féltem a férjem, mert nem az a típus, aki hagyni fogja, hogy hozzáérjenek, márpedig a feltételeshez nem hiányzik egy összetűzés.

Lilike19 olyan jó neked!

Majdnem 1,5 hete már, hogy kiszakították az életemből a férjem, én egyenlőre még a kapcsolattartói papírt várom, semmit nem tudok róla.

Minden perc egy óra, olyannak tűnik, mintha már hónapok óta tartana ez a szenvedés.

2624. Lilike19
2013. febr. 4. 20:56
Már csak pár nap és újra láthatom a párom! Ti is ennyire vártátok az első találkozót?
2013. febr. 4. 16:11
na majd kiderül mitt hoz a jövő ha lefelezik lefelezik ha nem akor meg sajnos nem. mivel volt még egy ugye ezért nem hiszem, hogy beleveték akkor itéletbe. azóta az ügy alol felmenteték mert nem bünös. és mivel nincs több úgye gondoltuk lefelezik a büntetését meg bent is mondták neki hogy lehet ilyet két embernek már folyamatba van csak ott is ügyvéd csinálja
2622. jösseflicka (válaszként erre: 2618. - Erika bence)
2013. febr. 4. 08:47
Utólag nem lehet kérni.Egyébként sem szokták túl gyakran alkalmazni és a jogerős ítéletnek tartalmaznia kell.mert csak és kizárólag az ítéletet hozó bíró adhatja,ha úgy ítéli meg,hogy az elítélt arra érdemes.
2621. k.r.
2013. febr. 3. 20:51

Itt a jogszabály az Evsz-hez!

Bvtvr. A fogház, illetőleg a börtön végrehajtásának általános szabályainál enyhébb végrehajtási szabályok akkor alkalmazhatók, ha - különösen az elítélt személyiségére, előéletére, életvitelére, családi körülményeire, bűnözői kapcsolataira, a szabadságvesztés során tanúsított magatartására, az elkövetett bűncselekményre, a szabadságvesztés tartamára tekintettel - a szabadságvesztés célja az enyhébb végrehajtási szabályok alkalmazásával is elérhető.

(2) Az enyhébb végrehajtási szabályok nem alkalmazhatók, ha

az elítélt a szabadságvesztésből - az előzetes fogvatartásban a szabadságvesztés foganatbavételét közvetlenül megelőzően folyamatosan töltött időt is beszámítva - a feltételes szabadságra bocsátásig esedékes időtartam felét nem töltötte le;

az elítélt a szabadságvesztésből fogház fokozatban legalább 3 hónapot, börtön fokozatban legalább 6 hónapot nem töltött le;

az elítélt a törvény értelmében [Btk. 47. § (4) bekezdés], vagy a bíróság határozata folytán nem bocsátható feltételes szabadságra;

az elítélt ellen újabb büntetőeljárás van folyamatban;

az elítélttel szemben újabb szabadságvesztés végrehajtására érkezik értesítés, és a büntetések nincsenek összbüntetésbe foglalva;

a bíróság jogerős ítéletében fegyházbüntetésre elítélt a szabadságvesztés fokozatának enyhítésével (Btk. 46. §) tölti börtönbüntetését.

2620. k.r. (válaszként erre: 2615. - Erika bence)
2013. febr. 3. 20:37
Ilyen törvényről én nem tudok,nekünk alapból kevés idő az ottléte.(9-hó)Először is az evsz neki ugy kezdődött,h javasolták neki a körny.tan.voltak itt nálunk,minden ok volt.pozitív lett.e hónaptol kapta meg az evszt.
2619. k.r. (válaszként erre: 2614. - Lilike19)
2013. febr. 3. 20:31
5 hónap eltelte után,jöhetett haza.péntek reggeltől,vas.estig!Havonta jöhet haza,aki evsz-s.
2013. febr. 3. 19:54
nekünk a biroság nem vette bele az itéletbe ezt a felezős dolgot akkor most kell ügyvéd álltal kérni vagy ennek mi a rendje?
2013. febr. 3. 18:16

Még annyit az új BTK-ról,hogy aki úgy gondolja,hogy a jövőben is bűnöznie kell,vagy akar a megélhetés miatt,az készüljön fel,hogy az 1-2 éves ítéleteknek vége lesz lassan.Mivel középmértékes büntetés van,egy nyamvadt 1-5 bűntett is onnan indul,hogy 3 év,de visszaeső esetében csak több,inkább közelebb az 5-höz. Szóval,nem kell nagyon örülni,hogy új a BTK. Persze,per pillanat jó az első büntényeseknek,mert harmadolja büntetést,de azt nem szabad elfelejteni,hogy a magyarországi fogvatartottak 80 %-a visszaeső. Nekik már csak negyedelik a büntit,ha meg valaki többször visszaesik,akkor nincs kedvezmény,az amúgy sokkal hosszabb büntetésekből. Hát erről beszélek,mikor azt mondom,hogy az illetékesek gondoskodnak arról,hogy legyen munkájuk...

Ha lehet és aki teheti a feltételes letelte tán szépen pakoljon össze aztán EU-s állampolgárként uccu valamelyik élhetőbb ország. Addig meg ezerrel nyelvet tanulni,meg ha lehet,valamilyen szakmát,ha már úgyis börtönben kell lenni,legalább ennyi haszna legyen.

2616. jösseflicka (válaszként erre: 2615. - Erika bence)
2013. febr. 3. 18:07

Nem nincs olyan törvény,ami alapján a bv bíró elengedheti a büntetés felét. Olyan törvény volt és van,hogy az 5 évet meg nem haladó büntetésnél az ítéletet hozó bíró belefoglalhatja az ítéletbe,hogy a büntetés felének letelte után feltételes szabadlábra helyezhető a fogvatartott. A börtönben nincs olyan,hogy valamit "maguktól tudnak",mindig mindent kérelmeznie kell a fogvatartottnak,nem kötelezi semmiféle jogszabály a bv-t arra,hogy ilyen jellegű felvilágosításokat adjon.Egy kivétel van,a feltételes szabadon bocsátás esetében a kedvezmény tárgyalást biztosítani kell,de sem a rezsim váltást,sem az Evszt,sem a beszélőre a meghívót nem köteles a bv "fejben" tartani.,ezekre mindig az elítéltnek kell figyelnie,hisz a saját érdeke.

Egy dolgot tudomásul kell venni!Jelenleg Magyarországon 17 000 ember "vendége" valamilyen büntetés-végrehajtási intézetnek és ez az új BTK-nak is köszönhetően egy meredeken emelkedő szám lesz a következő években. az igazságszolgáltatásban dolgozóknak nem érdeke,hogy ne legyen munkájuk,így pont a legkevésbé érdekli őket,hogy ki hogyan akar visszailleszkedni a társadalomba,sőt nekik az a jó,ha ez minél kevesebb embernek sikerül.

Tegnap írtátok,hogy bármennyi fotó beküldhető levélben.Ez általában nevelő függő,hogy mennyit engedélyez.van,aki max 1-et és ha több van benne,akkor csomagnak minősíti.Meg kell kérdezni a nevelőt,az a biztos.

2013. febr. 3. 17:24
hello aki a vége felé jár már azok hányy hónap után adták be a kérelmet az evsz re? és van olyan ugye az új törvény szerint hogy levelezik a büntetést arra is bekell adnni valami kérelmet, hogy a felénél végleg haza engedjék vagy ezt maguktol is tudni fogják?
2614. Lilike19 (válaszként erre: 2605. - K.r.)
2013. febr. 3. 16:39

mennyi idő letelte után kértétek az eltávot?

kéthetente, vagy havonta jöhet a párod haza? Tényleg a B-ben vannak azok, akik megkapták az EVSZ-t?

2613. Tallala (válaszként erre: 2610. - K.r.)
2013. febr. 3. 16:34
Köszi, jó tudni.
2612. DRITTA
2013. febr. 3. 16:25
Sokan beszéltek az eltávról... Pontosan mikor kaphatja ezt meg valaki es mi kell hozzá,h megkaphassa?! Kik kapják meg ezt?!
2611. k.r. (válaszként erre: 2607. - Erika bence)
2013. febr. 3. 15:29
Tudomásom szerint,6 hónap után lehet be adni a kérelmet az Evsz-re.
2610. k.r. (válaszként erre: 2606. - Tallala)
2013. febr. 3. 15:23
K.t.-ra rendőrség jön ki!Nem jelentkeztek be,csak jöttek.szerencse h.itthon voltam szabadnapon!Kitartás mindenkinek!
2609. jösseflicka (válaszként erre: 2608. - Reb91)
2013. febr. 3. 13:30
Nincs mit!:)
2608. reb91 (válaszként erre: 2582. - Jösseflicka)
2013. febr. 3. 13:03
Köszönöm szépen ezt a fontos infót!!! Így már világos a dolog. Annyi mindenhol kerestem ezeket a törvényeket,de nem találtam sehol,gondoltam megkérdezem itt. Köszönöm a gyors választ mégegyszer:)!!
2013. febr. 3. 12:48
ki mikor adta be vagy a párja vagy hogy van ez evsz? az szerencsés már akinek haza megy a párja és nem ti mentek látógatóba de persze ti is végig mentetek minden rosszon mire idekerültetek majd eljön ez az idő mindenkinek
2606. Tallala (válaszként erre: 2605. - K.r.)
2013. febr. 3. 12:18
Jó Nektek! Erre a nyomorék környezettanulmányra lehet épeszűen időpontot egyeztetni, vagy csak megszállják az embert váratlanul? Egyáltalán ki jön? Rendőrség? BV?
2605. k.r. (válaszként erre: 2604. - Tallala)
2013. febr. 3. 11:20
Minden kép van körny.t.(bár nálunk elsőre ugy volt itthon,hogy csak befogadó nyil.kellett.)Nálam most volt k.t. a napokban,az evsz miatt.de nem is értettem minek kell,mikor már volt itthon 3 hete..Pozitív lett:)látogatóba már nem kell menni,csak érte minden hónapban:))
2604. Tallala (válaszként erre: 2603. - K.r.)
2013. febr. 3. 11:03
Környezettanulmány mindenképp van, vagy elég egy ilyen nyilatkozat?
2603. k.r. (válaszként erre: 2601. - Ancsa8802)
2013. febr. 3. 08:57
szia!én már írtam egyet,az teljesen jó volt.Nem tudom neked mivel kapcsolatban kell,nekünk,rövid eltávhoz kellet.(meg is kapta)Igazábol bele foglaltam,hogy rövid tartamu eltávozásakor,gondoskodom a bv intézetből való haza száll.ról,ellátásáról,és a bv.be valo vissza szállitásról!
2013. febr. 2. 20:37
ajándék ötlet valentin napra?
2601. ancsa8802
2013. febr. 2. 20:35
nem igazán ide tartozó kérdés ....de valaki nem tudja hogy kell pontosan befogadói nyilatkozatot írni ?
2600. DRITTA (válaszként erre: 2577. - Esthajnalcsillag)
2013. febr. 2. 19:51
Sztem kérdezz rá,h küldj e neki szexisebb képet vagy ne?? :) ő úgyis megmondja és ha neki tetszik akkor a többiekel nem kell törődni. ;)
2013. febr. 2. 18:32
Mi most kezdtük meg a harmadik hónapot, még nem tudtunk telon beszélni rossz volt. Most egy hete dolgozhat, azóta kicsit rosszabb ha egésznapos vagy hosszú napos mert csak fél 4kor hiv de ha déllutános akkor reggel ő kelt minket. nehéz mindenhogyan de ha megörülünk se jönnek sajna előbb haza. :( mi az elején 15 napot töltötünk úgy, hogy semmit nem tudtunk egymásrol az nagyon rossz volt. a beszélők nagyon jók igaz rövidek de több mint a semmi. jó lenne már a jobb idő hátha gyorsabban telnek a napok mindenkinek fel a fejjel egyszer csak újra leszünk azzal akiket szeretünk
2598. Lilike19
2013. febr. 2. 18:30
Nekünk az alap 22 hó, de, bízom benne, hogy átminősítéssel és az azokkal járó kedvezményekkel " csak" 15 hónap lesz, ami jövő márciusban telik le. Most 1 hónap telt el, és a jövő vasárnap megyek hozzá előszőr. 5 hét után látom újra, s ölelhetem magamhoz. Nagyon várom már!
2597. karnapura (válaszként erre: 2596. - Esthajnalcsillag)
2013. febr. 2. 17:17

Én az első levélig nem bírtam enni, csak aludni jártam haza, hogy ne legyen időm keseregni.

Amikor elrendeződött, hogy hol, hogyan fogja tölteni a büntetését, és megtaláltuk a telefonálás, levelezés, látogatás ritmusát onnéttól könnyebb lett.Ekkor már nem volt bizonytalanság.De igazán az első beszélő után nyugodtam meg, mert láttam, hogy nem bántották, nincs lefogyva, nem depis, és az az 1 óra teljesen feltöltött.Valahogy úgy éreztem az elején, hogy elvesztettem Őt, de a látogatás után megnyugodtam, hogy nem vesztettem el, csak most máshol van.Fél év után vált megszokottá, ez a különlét, és addigra tudta meg kb. minden ismerősünk a sztorit...Most már nem azt kérdik hol a férjem, hanem, hogy mikor jön már haza?

Most a 10. hónapot töltöm egyedül, elvileg nyárra itthon lesz, és talán éppen ezért újra nagyon nehezen viselem a helyzetet, csak várom, hogy teljen az élet...

2013. febr. 2. 16:21

Meg tudja valaki mondani, mikor lesz vége a fájdalomnak???

Mióta bevitték 1 hete a férjem azóta nem térek magamhoz.

Így nem lehet leélni 3 évet!

Fog ez enyhülni idővel? Beletörődés, letargia, fásultság, bármi.

Vagy mostantól ez a sorsom?

A napi 3-szori sírás elbújva, hogy a kisbabánk ne hallja?

Veletek ez hogy volt/van??

❮❮ ... 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook