Baracskai Börtön (beszélgetés)
Nem tartott sokáig a mámor.
A tegnapi eufória után, ma olyan szarul voltam, mint az első napokban.
Láttam Őt és most újra csak élőhalottként létezem, annyira kínzóan éget a hiánya.
Hogy lehet ezt kibírni 3 évig??? Még 1 hónap se telt el :(
Bizony a beszélő csodákra képes 1-1 hónap után:) én is várom már nagyon, m egy kimaradt. Még 1 hét.. Érdemes ezekre várni, és eszerint számolni az időt - de ezt már sokan megírták. Mert így van.
Én a pulzusomon tudom, h közeleg a perc. Buszon 90 körül, kék kerítésnél 110 körül, ebédlőben 130 körül..
Én mindig megnézem a karját, ameddig lehet felhúzom a felsőjét, h van-e vmi nyom. Persze nem beszélhet róla, ha kék-zöld, vagy lila, de ha semmi nincs rajta, akkor örülök. Volt rá példa korábban..
Nekik lehet irni ha segitség kell valami kérdésbe nézétek meg. jó a reménykedés de néha az ember tényleg felad mindent mikor rosz rosz után jön:(
nem elég hogy bekerül akit szeretünk de még kedvezményeket se kap nekik sokat kell bizonyitani, hogy kapjanak valamit és nagyon nehéz nekik bent és nekünk kint is. hisz van hogy az ember elfogadja a helyzetet egy kis időre de van mikor tombol mikor azt mondja most elég egy kicsit lenne csak itt hogy újra elöre kapjak
Nem marad itt, csak még mindig nem szállították el a letöltőhelyére.
Sajnos ő nem egyszerű lopás miatt van bent és hivatalosan bűnismétlőnek számít. Nem is reménykedek abban, hogy hazaengedik néha (bár fantasztikus lenne!!), de a fogházasítás nagyon jó lenne.
A lelkére is kötöttem, hogy tegyen meg mindent azért, hogy lássák, ő jófiú.
Ha sikerülne, feltételesen már 2 év 6 hónap után hazajöhetne 3 év helyett.
Ez főleg a kisbabánk életében rettentő nagy idő!
Hátha figyelembe veszik azt is, hogy várja itthon a családja és a régi munkahelye. Hátha...
Kicsit a pozitív oldalt erősítem én is, hiszen az én párom is hazajöhetett börtönfokozatban és a kedvezménytárgyalásokat is pozitívan élte meg. Sok mindentől függ a megítélés. Onnantól, hogy miért kapták a büntetést, első eset, vagy sem, milyen az első benyomás róla, mit és mennyit tesz le az asztalra, viselkedéstől, nevelőtől, munkáltató véleményétől, főnevelőtől. Az például nagyon ritka lehet- még nem is hallottam ilyet- hogy valakinek évekig ugyan az a nevelője, így mindig van új bizonyítási lehetőség akkor is, ha éppen nem a legjobb nevelőt kapja valaki elsőnek.
Az biztos, ha idekint manapság 150 százalékosan kell teljesíteni például egy munkahelyen, odabent 10X keményebben kell megmutatni, hogy érdemes valaki a bizalomra. Viszont ha valaki egyszer hibázik odabent, annak már nehéz helyre hozni, hiszen eleve azért vannak ott, mert egyszer már hibáztak egy nagyot.
Az első beszélő után én is így éreztem magam...
Persze most is nagyon jó, de már megszokottá vált.
Örülök, hogy megnyugodtál.
Borsodban maradt végül a férjed?
Jaj ne vegyétek már el a kedvem!
Mi még csak pár hete kezdtük és szeretném remélni, hogy idővel a férjem megkapja a fogházasítást.
Ha csak 15-20% esély van rá az is esély!!
Sosem gondoltam, hogy a beszélő ilyen csodás dolog!!!
Azt hittem kínosan fogom magam érezni, de nem így volt.
És mikor belépett a terembe...megszűnt minden körülöttem, a többiek beszéde halk duruzsolássá vált és csak Őt láttam, csak Őt hallottam...és az a csók...áááh, nagyon boldoggá tett ez a egy óra!!!
Ráadásul végre kicsit megnyugodtam, mert láttam jól van, nem bántották bent.
Szia!
Baracskán nincs poloska, amúgy meg terror van, mindenki kussol...
A kaja jó, a bolt jól felszerelt, óránként 5 percet lehet telefonálni.
Ha átkerül 10 napig nem igen fogsz hallani felőle, mert szoktató részlegre kerül, ahol semmi nem történik...csak felveszik az adatait.
Én kiábrándultam a kedvezmény-rendszerből, ezért arról nem írok.
Ha jól emlékszem a te párod nem vonult be időbe,mert őket nem szokták elengedni eltávra én úgy tudom. Csak azért írom, hogy akik most kezdték ne ijedjenek azért annyira meg!
Azért lassan nektek is vége lesz már, persze tudom, sokkal nehezebb kedvezmények nélkül :(! Kitartást kívánok és persze rohanó időt :)!
Minden börtönben más a személyes tárgyak száma és köre, legjobb, ha csak azt küldesz amit a férjed kér, neki elmondják, hogy mit hogyan tegyen ezen ne aggódj.
Ha a személyes tér egy ágyra, egy kis szekrényre,és az éppen elfoglalt talpalatnyi helyre korlátozódik, akkor nem lehet képeket, leveleket, újságokat,stb. felhalmozni...egyszerűen nincs erre hely!
Az én férjem 60 darabonként hazaküldi a leveleket.
De úgy tudom leadhatná leltárba is.
Az üveges kávé nem praktikus, mert az üvegnek is van súlya, de lehet ilyet küldeni, csak tegyél mellé nejlonzacsit is.
A Balassagyarmati börtön oldalán találtam egy listát ahol le van írva, mit tarthatnak maguknál a fogvatartottak.
Vajon ez minden börtönre egységesen jellemző?
Ti mit tapasztaltatok?
Mert ott azt írják, hogy pl:
-max. 10 db fénykép
-max. 30 db levél lehet náluk, ez utóbbi is csak 3 hónapig (utána ki kell dobniuk??)
Akkor hiába lesz bent mondjuk 3 évet a férjem, nem küldhetek neki hetente fotót a lányunkról, csak ha mindig kidobja a legrégebbieket???
És az összes levelem sem tarthatja meg, hogy elővegye, olvasgassa, erőt merítsen belőle???
Ez annyira felháborító!!
Hogy várják így el, hogy ne kattanjon be odabent az ember?
A másik amivel bajban vagyok a kávé.
Van ahol azt olvasom csak zacskós granulátum lehet és van ahol azt, hogy üveges is lehet, de kizárólag bontatlan, amit majd átöntenek egy zacskóba csomagellenőrzéskor.
Most akkor milyet küldjek??
Nagyon nem mindegy, mert az üveges feleannyiba kerül.