Balkezesek ide! (beszélgetés)
Sziasztok!
Én is balkezese vagyok. Nekem sem kellett átszoknom és nem is szabad átszoktatni a gyereket mert súlyos diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia léphet fel. Rengeteg átszoktatott gyerek dadog, nehezen ért szöveget, nehez ír, rosszul tanul.
Én régóta foglalkozom a témával, most éppen dolgozom egy diszlexiás kis témán a fősikolában.
Ha elmondanátok, hogy neketek mi esik nehezetekre az jó lenne, megköszönném.
Pl. : én sokáig cseréltem a g,f illetve b,d betűket, a 3-as és a nagy E betűt, néha elhagyok szóvégeket, néha nehezemre esik, hogy mit írok egybe és mit írok külön.
Minden balkezesnek ajánlom, hogy olvasson sok szakirodalmat mert rájöhet hol a hiba és, hogy még milyen képessége lehet még.
Matematika, memória, vizualitás, művszetekhez nagyfokú érzék.
En is balkezes vagyok ! Vilag eletembem mindent balkezre csinaltam , nem szoktattak at , de nagyon sok volt a megjegyzes erre vonatkozolag gyerekoromban , mert az egesz csaladban en voltam egyedul balkezes. Ezert nagynehezen megtanultam magamtol jobbkezzel irni.2-sracom van az egyik balkezes lett , itt mar nem hallatszott egyetlen megjegyzes sem./csak azt probalta volna meg valaki ? !.....DDD/
Nehany evvel ezelött olvastam egy idevago cikket , hogy 1)azok a gyerekek akik balkezessek alltalaban iker-terhessegek voltak , csak a masik baba elhalt meg az elejen. 2)azok a gyerekek akik balkezesnek szulettek es atszoktatjak öket jobbkezhasznalatra , azoknak nagyon nehez a nyelvtanulas./hat ez az utobbi bejött nalam!Köszönhetö a nagypapi allando megjegyzeseinek!....((((/
Sziasztok!
Balkezes vagyok,vagyis az íráson kívül mindent bal kézzel csinálok.A gyerekeim jobbkezesek,de a két unoka balkezes.
sziasztok
én és férjem is balkezesek vagyunk, kiváncsian várjuk kislányunk milyen kezes lesz:-)
Én is balkezes vagyok, és az iskolában sokan mondják hogy jól tudok rajzolni:)
Ha valaki balkezes, attól még nincs hátrányban a jobbkezesekkel szemben:)
A családban is én vagyok a kakukktojás, mivel egyedül én vagyok balkezes:)
És igazából nem is bánom hogy az vagyok! Az egyik osztálytársam régen tudott mind a két kezével szépen írni, de néhány éve már visszaszokott az eredetihez:)
Én is balkézzel kezdtem az életem, és szintén átszoktatáson mentem keresztül a "szép kezem" használatára. Én is fordítva csinálok sok mindent. Fordítva tartom a lyukasztógépet, fordítva fogom az evőeszközöket stb.
Az a vicces benne, hogy eleinte azt hittem, hogy mások csinálnak fordítva mindent, mire a párom felhomyályosított, hogy nekem áll a kezemben minden máshogy.
Egyetlen előnyöm az átszoktatásból az, hogy mind a két kezemmel tudok olvashatóan írni. Igaz, a bal kicsit lassabban megy, de megy.
minden általánosítást mellőzve, de tényleg ne vegyétek magatokra! egy volt osztálytársam, aki már amúgy is elég szerencsétlen volt, szülei átszoktatták a jobb kezére, erre olvastam később egy könyvet, hogy mivel a jobb kezedet a jobb bal agyfélteke mozgatja, a balt a jobb: nála kicsit összekeveredtek az agyában a dolgok. nem mondom, hogy ez eredmlnyezte, de sokat tett még hozzá, hogy a lány máig kicsit mintha fogyatékos lenne, vagy legalábbis nem a korához illő a viselkedése, ezért nem egy iskolából eltanácsolták.
őrültségnek tartom azt a régi tézist, hogy a természetest, esetünkben a balkezességet átszoktassuk!
Totál balkezes vagyok, most már kétbalkezes, mert átszoktattak 6 évesen a szép kezemre.
Emiatt egy csomó dolgot fordítva csinálok. A mami szerint sután. Sután keverem a piskótát, tekerem le az üvegről a kupakot,...
Az első lányom balkezes, s meg is hagytam annak.
a maszálás ismeős :o)
amíg a jobbosok húzzák, addig mi toljuk a betűket :o))
Sziasztok!
Engem sem szoktattak már át, viszont anyukámat igen. Most jobb kézzel ír, de minden mást ballal csinál. Én nem érzem hátrányát. Nem volt nehezebb megtanulni vezetni se vagy ilyesmi.
Viszont állítólag csúnyán írok, mert eldöntöm a betűket, hogy ne maszatoljak. És állítólag így elég nehéz olasni. De mostanában már szinte mindent géppel írok így nem probléma...:)vakon gépelni a világ legjobb dolga...:)
Sziasztok!
Itt egy újabb balkezes.:-)
A családban a nagypapim, és a gyermekem is balkezes.
Szerencsére engem nem próbáltak átszoktatni a jobb használatára.
Annyi hátrányom viszont volt, hogy általános isiben a töltötollal sajnos nem sikerült szépen írnimert mindig elmaszatoltam a gyöngy betűimet, és ezért csak 3-ast kaptam a külalakra.:-(((
Sziasztok, én is ball kezes vagyok
Sajnos engem keményen anno át akartak szoktatni vonalzó meg ilyesmi