Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Balkezesek ide! fórum

Balkezesek ide! (beszélgetős fórum)


1 2 3
90. fehér csoki (válaszként erre: 29. - 53cc09e608)
2011. aug. 10. 12:55
Nekem a fiam balkezes és eddig még nem gondoltam rá pedig olvastam és láttam is balkezeseknek gyártott dolgokat .Érdekes csak az üzletet láttam benne ,mégis van valami benne.pl. a ceruza vagy olló amit direkt balkezeseknek készítettek vagy kanál ,ilyesmire gondoltam .Van aki így rendezi be az életét?
89. ahyrey (válaszként erre: 88. - Golicza)
2011. júl. 13. 00:09
Nagyon sokszor vagyok énis ugyan így :D
2011. júl. 6. 11:07
És az probléma, hogy néha én is hirtelen nem tudom eldönteni épp jobb vagy bal kézzel teszek valamit.? persze 1 másodperc után tudom, de ránézésre nem.
2011. júl. 6. 11:05
Én 17 éves vagyok és mind két kezem mindenben ugyanúgy tudom használni. Ambidexter! Persze ballal balról jobbra való írásom nem annyira szép, de balkézzel tükörírással úgyirok mint jobb kézzel. Érdekes. Balkézzel képes vagyok egy betűt míg jobbal egy másikat, és rövid, külömböző szavakat is letudok, nehezen. Gyakorlat kéne! :) azt tartom érdekesnek, hogy könnyebb ugyanazt a szót más nyelven.
86. ahyrey
2011. jún. 17. 17:24
Sziasztok! :)Én kiskoromban jobb kezesnek indultam,azzal kezdtem el írni,és rajzolni is.Kb 12-13 évesen teljesen átszoktam a bal kezemre,a tudom nélkül,a szüleim vették észre,hogy a másik kezem használom.Most vagyok 18 éves és a masi napig nem értem miért történt,de nem okoz semmilyen nehézséget.Anyukám is balkezesnek indult,csak akkoriban ugyebár még az átszoktatás hívei voltak.
2010. febr. 27. 09:20
Sziasztok!Engem óvodában átszoktattak jobb kézre.Most 22 évesvagyok,eddig nem volt semmi problémám,de kb egy éve elkezdtem keverni a jobb és bal oldalt.Eleinte nem tulajdonítottam neki nagy figylmet, de mostmár egyre jobbanzavar,főként azért mert az elején még feltünt , hogy hoppá eltévesztettem a dolgokat,de mostmár fel sem tűnik.Ez elég gáz, főleg ha vezetek, mivel előfordul, hogy jobbra kanyarodásnál balra indexelek és nem veszem észre,hanem abban a tudatban vagyok , hogy minden stimmel.Mit gondoltok lehetséges, hogy most alakul ki nálam valami probléma, az átszoktatás miatt?Lehet hogy ez butaság de nemtudok másra gondolni!
2010. febr. 25. 21:23
Pásztor Tímea vagyok, magam is balkezes, szakdolgozatomat pedig a balkezesség és az agyfélteke-dominancia témaköréből írom. Balkezesekre lenne szükségem egy rövid teszt kitöltéséhez. Aki tudna erre pár percet szánni, attól azt kérem, hogy küldjön nekem egy emailt (timi.pasztor@gmail.com). Elnézést a kérésért, de a személyes környezetemben nagyon kevés a balkezes. Előre is köszönöm a segítséget.
2010. jan. 28. 14:43
A balkezessegnek NINCS psziches hattere ! A balkezes gyereknek nagy alltalanossagban az ikerterhesseg a hatere ! Tehat az egyik baba meg a terhesseg elejen elhalt, es abbol aki megszuletett lett a balkezes ! ( ugyanis az ikreknel alltalanos az hogy az 1-ik bal a masik jobb-kezes.)
2010. jan. 3. 17:56
Én jobb kézzel írok,de az íráson kívül mindent bal kézzel csinálok.tudok bal kézzel írni,csak nem olyan gyorsan. nagymamám balkezes,és kiskorában rászoktatták arra,hogy jobb kézzel írjon (szerintem ez butaság ,a balkezesek is ugyanolyan emberek.)Lehetséges,hogy ezt örököltem tőle???
81. c2f8e79cdf (válaszként erre: 80. - 9bbaa658f2)
2009. szept. 2. 13:19
sziasztok! én jobbkezes vagyok,de a kisebbik lányom/4 éves/ úgy látom balkezes lesz. Mikor derül ki egyáltalán véglegesen. Az ollót jobb kézben fogja,igaz csak nemrég vettem neki balos ollót, de nem tudja használni. Egyébként ügyesen rajzol, sőt betűket is rajzolgat már.
80. 9bbaa658f2 (válaszként erre: 79. - Tenkne_helga)
2009. aug. 14. 07:55
Ne is!Semmivel nem kevesebb egy balkezes!
2009. aug. 13. 05:35

Sziasztok!

Én is balkezes vagyok és úgy néz ki,hogy a kisfiam is az.Nekem semmi hátrányom nem volt ebből,sőt amit jobb kézzel lehet csak,azt ismegtanultam!Az iskolában a táblára csak jobb kézzel tudtam szépen,míg a papírra bal kézzel.Kiskoromban jobb kézre akartak szoktatni,de sikertelen volt,ebbe nem jó beleszólni!21 hónapos a kisfiam és hiába adtam a kezdetek-kezdetén a jobb kezébe a kanalat,zsírkrétát stb.,mindig átvette a bal kezébe.Anyukák,nagymamák:Nem szabad beleavatkozni a balkezességbe!!!

2009. aug. 12. 21:46
Balkezes vagyok, csak három dolgot tudok jobb kézzel: késhasználat, medicinlabda-dobás, palacsintaforgatás :)
77. Lore (válaszként erre: 76. - 3d37fa6615)
2009. márc. 19. 14:13

van egy balkezeseknek való bolt!

utálom azt a szót, hogy szép kéz, diszkrimináció.

2009. márc. 19. 14:10

Sziaztok!Én is balakezes vagyok, a családból egyedül!Senki nincs a felmenők közt aki hasonló adottságokkal bírna.Viszont a párom is balkezes!Kíváncsi vagyok a gyerekünk vajon a szép kezével szeretne e írni!

A konzervnyitó nálunk is problémát okozott egy darabig, de megtanultam balkézzel használni.

Nagy dilema volt sokáig a zöldséghámozó, ami eleinte csak jobb kezeseknek volt gyártva.Viszont az olló még mindig nagyon drága, amit nekünk fejlesztettek ki!MIért is?

2008. dec. 21. 15:58

Sziasztok!

Én is balkezes vagyok, de számomra érdekes, hogy a családból senki más. Se testvérek, se szülők, se nagyszülők, se rokonok, csak én... Ezt örököljük, vagy csak úgy jön? Engem nem zavar, hogy balkezes vagyok, soha nem is zavart, sőt inkább örülök neki. Egy alkalom volt, hogy emiatt bántottak, de finoman elmagyaráztam az illetőnek, hogy attól hogy ő jobbkezes semmivel sem különb. Szerintem semmi kivetni való nincs benne és senki nem éreztette velem, hogy ez baj lenne. Büszke vagyok rá, hogy balkezes vagyok!

2008. dec. 20. 10:55
Sziasztok! Én alapvetően jobb kezes vagyok. De a legtöbb dolgot balkézzel teszem .Kicsit elkezdtem tudatosan írásra is használni a bal kezem. Azt kell írnom, nagyon könnyű volt.Örülve ezen tudásomnak, elmeséltem egy ismerősömnek, aki azt mondta hogy nem jó, mert állítólag károsan befolyásolja az agyat. Ezt nem fejtette ki bővebben, de korábban olvasott erről. Nos én semmit nem találtam erről. Esetleg tudja valaki, hogy ennek van e valami valós alapja?
73. kovera (válaszként erre: 70. - 9bbaa658f2)
2008. dec. 13. 13:25
Nálunk anyai ágon az egész család balkezes nagymamámtól.Mindkét lányom és én is.de jobbkézzel irok.A lányaim már nem voltak kényszeritve a jobbos irásra de én igen.A konzervnyitást úgy oldottam meg,hogy azt meg tudom oldani jobbkézzel.A mai világban már nem jár annyi hátránnyal,mint régen.Az unokáim már nem örökölték a balkezességet.
2008. dec. 13. 11:42
:)))
2008. dec. 13. 11:39
Szia! Igaz nem én vagyok a balkezes, hanem a kisebbik gyerkőc! Olvaslak majd titeket!
2008. dec. 13. 11:34
Kiváncsi lennék hogy élitek meg másságotokat.Nagy problémám a konzervnyitó.Gyerekeim is balkezesek ők már nem hallják mindennap a megjegyzéseket sete balog...Ti hogy vagytok ezzel?
2008. szept. 25. 15:01

Sziasztok!Én is balkezes vagyok, és apukám szerette volna ha a "szép kezemmel" tanulok meg írni, de hál' Istennek anno(77-ben) a tanítónéni meggyőzte és nem kellett tovább folytatnom a jobbkezes írást.

Egyebeket meg hol így hol úgy csinálom.Elég küzdelmes volt megtanulni a konzervnyitást, ollózást, kötést nekem is.A családban nincs más aki balkezes lett volna.

A segítségeteket szeretném kérni!Az idén végzek ha minden igaz grafológusként,rettentően izgat a balkezesség témája és a szakdolihoz keresek olyan egyént aki gond nélkül-normál gyorsasággal - tud írni mindkét kezével, és csinálhatnánk írásmintát egy személyiségkép felállításához-összehasonlításához.Aki segítene írjon a vassnebarta@gmail.com címemre.Előre is köszi

2008. szept. 7. 19:33
Én is el vagyok a bal kezemmel,egyetlen rém álmom a konzervbontás.A családban én és a húgom és két fiam is bal kezes.Apukám mindkét kezét ügyesen használta.Örülök,hogy már elfogadott dolog a balkezesség,én még sokat hallgattam érte.
2008. júl. 7. 18:29
Altaalban jobb kezes voltam...elmeletileg..de gyakorlatban egyes dolgokat jobb kezzel ugyetlenul vegeztem el igy attertem balra..es megy sot sokkal jobban mint jobb kezzel..igy pl sms irni csak bal kezzel tudok, ha epp a jobb kezemmel nasolok akkor a bal kezzel nagyon jol irok a billenyuzeten, sot redes lapra is tudok irni bal kezzel is...tatam volt bal kezes lehet tole orokoltem...azt hiszem nem ugyetlenkedtem volna sokszor annyit ha egybol bal kezzel probalkozom..anyum ondta hogy ok biztos nem eroszakoltak ram jobb kezzel valo irast...de akkor a dolgok 80 % miert megy jobban bal kezzel??
2008. júl. 1. 10:29
Sziasztok!Nekem a nagylányom a keresztanyám és én is balkezes vagyok és ugy néz ki ,hogy a pic lányom aki 9 hónapos ő is balkezes lesz.Szépen és gyorsan irok.Nem volt soha problémám azzal ,hogy balkezes vagyok.
2008. jún. 29. 16:22

Sziasztok!

A családomban két balkezest ismertem: a dédnagymamámat apai ágról, és a nagynénémet anyai ágról. Állítólag a "déd" részen felül többen voltak...

Bal kézzel írok, bal kézzel eszem, bal kézzel rajzolok, és mindegyik jól megy. Az iskolával sincsen semmi komolyabb bajom: a matematikát mindig is értettem, most is; és a nyelvek tanulása kimondottan az erősségem. Imádok történeteket írni, és sokak szerint ezt kellene folytatnom, mert nagyon jól megy. Szóval kreativitásban sincsen hiány... Csakhát nekem is van egypár kisebb gondom a balkezességgel: általános iskolában a technikaóra mindig is rémálom volt, mert egyszerűen semmit sem tudtam kezdeni a jobbkezes szerszámokkal, s sokat tönkretettem a próbálkozásaim közben... És az az igazság, hogy eléggé szégyellem, hogy most, 15 évesen sem tudom rendesen használni a "rendes" ollót. Óvodás korom óta küszködöm vele...

És még valami: nemrég elkezdtem gitározni tanulni. Több embert is megkérdeztem, hogy mit javasolnának: jobbkezesként tanuljak, húroztassam át, vagy direkt balkezes gitárt vegyek? (az utóbbit tettük) A vélemények megoszlanak, és kicsit rosszul érzem magamat, mert a tanárom pl. nem érti, miért tettem így. De azt hiszem, jól választottam.

Vagy mégsem? Sosem próbáltak átszoktatni, mert a nagynénémet még anno megpróbálták, és anya tanult az esetből.

2008. jún. 25. 02:10

Sziasztok!


Én balkézzel írok, a környezetem szerint szépen, viszont szinte minden mást a jobbkezemmel csinálok. Jobbkézzel vágok, gépelek, jobbkézzel fogom meg általában a tárgyakat, sportban is jobbkezes vagyok, és amikor összekulcsolom a két kezemet, akkor is a jobb hüvelykujjam van felül. (Állitólag az van felül amelyik a domináns kézhez tartozik) Most akkor tulajdonképpen milyen kezes is vagyok? Kanalat, villát balall fogom. Kreatív vagyok énis, szeretem a zenét stb...szóval jellemben inkább a balkezesek táborához tartozok. De valóságban?

63. brigibaba (válaszként erre: 58. - Kalmár Edit)
2008. máj. 15. 16:50

ehhez annyit tudok hozzátenni hogy anno nekem is a tanár néni erőltette a jobb kézzel való írást és azt érte el vele hogy inkább nem írtam!!

később rámhagyták és nem is volt baj!! Állítólag nagyon szép az írásom , ímádok rajzolni és elég kreatív vagyok!!

Ki tudja mi lenne ha engedek és átszokok a jobbra!!!

Egyébként én csak írni és rajzolni szoktam ballal amúgy a jobb kezem használom!!!

2008. máj. 15. 16:42
Jah amugy,ha egy kisgyerek aki irni tanul a balkezében fogja meg a ceruzát,akkor hagyni kell,mert ez már ekkor adott hogy melyik agyféltekéje a fejlettebb.a balkezeseknél a jobb,erőltetni nem szabad semmit,ha balnak született,igy kell elfogani!:)
2008. máj. 15. 16:40

Én is balkezes vagyok,és ettől függetleünl szépen rajzolok irok,szeretek és tudok is varrni,gyöngyöt fűzni,festeni,gobelinozni és mindenféle kézműves dolgot,tehát az hogy vki balkezes semmiféle hátránnyal nem jár.

Genetika ki miben jó!:)

1 2 3

Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook