Balázs szelet recept

A Balázs szelet hozzávalói:
2 ek. kakaó
2 ek. méz
2 tojás
20 dkg porcukor
5 dkg vaj
40 dkg liszt
2 mk. szódabikarbóna
1 cs. puncspuding
1 cs. vaníliapuding
6 dl tej (2*3 dl!)
1 cs. Ráma margarin
20 dkg porcukor
étcsokoládé


A Balázs szelet elkészítési módja:
A 2 ek. kakaót, 2 ek. mézet, 2 tojást, 20 dkg porcukrot és az 5 dkg vajat összekeverjük, majd gőz fölött 5 percig főzzük, közben folyamatosan keverve. Ezután hozzáadjuk a 40 dkg lisztet és 2 mk. szódabikarbónát, jól összedolgozzuk, míg gyúrható tésztát nem kapunk. 3 egyenlő részre osztjuk, amiket liszetezett deszkán kinyújtunk, és 3 lapba sütjük. (Érdemes egy nagy tepsi hátsó részén sütni, nem pedig benne. Egyszerűbb és praktikusabb!) Ezután készítjük el a krémet. A puncspudingot megfözzük 3 dl tejben, majd ezután a vaniliás pudingot is ugyanígy. Miután kihűltek, elkeverjük először az egyiket (pl. a puncsosat) fél cs. margarinnal és 10 dkg porcukorral, majd ugyanígy készítjük el a másik pudingot is (pl. a vaníliásat). Ezután a vaniliás krémet rákenjük az egyik tésztalapra, erre ráhelyezzük a 2. tésztalapot, amire rákenjük a puncsos krémet, majd ráhelyezzük a 3. tésztalapot. A süteményt lesulyozzuk, kb. egy napra hütőbe tesszük. Másnap leöntjük az egészet csokimázzal (étcsokoládéból olvasztottal). Miután a tészta megpuhult, felszeletelve tálalhatjuk!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A balázs szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook