Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Almaleves habgaluskával recept

Almaleves habgaluskával recept

Elkészítési idő 20 perc

Az Almaleves habgaluskával hozzávalói:
4 alma
8 szem aszalt szilva
3 evőkanál cukor
reszelt citromhéj
1/2 teáskanál fahéj
őrölt szegfűszeg
2db tojásfehérje
1 evőkanál kristálycukor
1,5 teáskanál őrölt fahéj
kis liszt és tejföl


Az Almaleves habgaluskával elkészítési módja:
A hámozott és feldarabolt almát a szilvával együtt cukros és fűszeres vízben feltesszük főni.Tejfölből és lisztből habarást készítünk,amit a fözőlével simára keverünk és a leveshez öntjük.A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral és fahéjjal.A habból galuskákat formázunk,és cukros vízben kifőzzük őket.

Leginkább hidegen finom.Hűtöben tároljuk.Jó étvágyat hozzá!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az almaleves habgaluskával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook