Baj van a többszemélyiségűekkel? (beszélgetés)
Egy, akivel „az történt”
a második, aki „azt látta”
harmadik, aki az átlagos az átlagos életével,
negyedik, aki soha semmit nem csinált, csak magába fordult és rajzolt,
ötödik a szexuálisan érett.
úúú, ha tudnád miket olvastam az univerzumról....
ez egy akkora sületlen paradoxon, hogy még annak sincs értelme, hogy visszatartsak magamból valamit! Bármit!
Az egész azzal a Hawking ürgével kezdődött... Bizony.
..az Uralkodó
..az Istennö
..a Varázsló
..a Müvész
..a Misztikus filozófus
..a Hős
..a mágikus gyermek
..a Harcos
..a Szent
..ezekben a szerepkörökben tündökölünk..
De mi van a telefonos haverral, aki elött levetkőzött de mégsem....
:)
:)
..ezek a buborék ´darabkák´(nevezzük igy), nem tudnak vagy nem akarnak tudni egymás léztezéséröl.. ezért van az emlékezet kiesés.. hogy védkezöen.. ezáltal nem tudatosithatják egymást még ha akarnák sem..
minden emberben ott vannak ezek az ÈN képek.. csak egészséges formában.. mert mindenki más, és másképp viselkedik otthon, mint a munkában vagy barátok közt.. ezzel nincs gond.. sokan egy egész életet képesek leélnek békében a többszemélyiségükkel..
..csak akkor van gond, ha ebböl személyiségzavar is kialakul, akkor tényleg nem árt egy pszichologust felkeresni..
Köszönöm a szép szavakat. :)
Tudod, amikor buborékokként említettem az én textúráját, nem volt véletlen. Amikor egy lény megszületik még egyetlen egy kis magbóll áll. Szinte alig él. És idővel ehhez a maghoz húzódnak hozzá a szerzett "buborékok".
Az ön és éntudat inkább mozaikszerű. Aztán ezt lehet gondolom korrigálni mint az agyagot simítgatni a széleket...
A különböző buborékokat (nekem legalábbis) elég nehéz felidézni. Nem lehet beleélni magad egy olyan érzésbe ami nem is a tied! Hiszen mindig az vagy TE aki a jelenben vagy.
Úgy gondolom, hogy azoknál akiknél nagyobb darabokra hasadt szét az Én, hiányoznak a gyerekkorban megszerzett funkciók.