Babos pogácsa recept

A Babos pogácsa hozzávalói:
Babos pogácsa

40 db pogácsa . készítéséhez

finomliszt 100 dkg
főtt tarkabab 40 dkg
zsír 40 dkg
élesztő 5 dkg
tejföl 2 dl
egész tojás 2 db
só 2 dkg
őrölt bors 5 gr


A Babos pogácsa elkészítési módja:
A főtt babot kihűtve húsdarálón ledaráljuk, hozzáadjuk a zsírt, élesztőt, tejfölt, tojást, sót, borsot. Ebből lágy kovászt készítünk, melyet 10-15 percig pihentetünk. Ezután hozzágyúrjuk a lisztet, majd 10-15 percig újból pihentetjük. A megkelt tésztát 2 cm vastagságúra kinyújtjuk, tetejét késsel megvagdossuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét izlés szerint egy-egy szem egész főtt babbal díszítjük, felvert egész tojással megkenjük. Középmeleg sütőben 20-25 percig sütjük.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A babos pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook