Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Bolognai palacsinta recept

Bolognai palacsinta recept

A Bolognai palacsinta hozzávalói:
2 főre

8 db palacsinta
40 dkg darált sertés -/ pulykahús
1 nagy paradicsomkonzerv
1 nagy vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
oregánó
bazsalikom
olívaolaj

bors

tálaláshoz:

2 kis doboz tejföl
reszelt sajt


A Bolognai palacsinta elkészítési módja:
.Elkészítjük a palacsintát a szokásos módon. 2.Az olívaolajat felhevítjük, és hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Megdinszteljük, majd beleöntjük a paradicsomkonzervet, a zúzott fokhagymát, és fűszerezzük. Fél óráig, lassú tűzön, lefedve összefőzzük. 3.Mikor kész van, belerakjuk a darált húst, és puhára főzzük. 4.A palacsintákon elosztjuk egyenlően a mártást, és negyedekbe hajtjuk. 5.Tálalásnál tejfölt öntünk a tetejére, és megszórjuk reszelt sajttal.

Ha lehetséges, akkor próbáljunk meg friss bazsalikomot beszerezni, ebből kevesebb kell, és intenzívebb az íze.
Én először a szárított formáját használtam, és az egész tasakkal bele kellett öntenem, hogy érezhető legyen az íze.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A bolognai palacsinta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook