Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Babos burgonyafőzelék recept

Babos burgonyafőzelék recept

Elkészítési idő 80 perc
Zsírszegény Zsírszegény

A Babos burgonyafőzelék hozzávalói:
fél kg tarka bab
1 kg burgonya
1 db babérlevél
1 fej nagyobb vöröshagyma
2 ek. liszt,
2 ek. étolaj
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
ízlés szerint: só, őrölt bors, őrölt kömény, fűszerpaprika, ételízesítő


A Babos burgonyafőzelék elkészítési módja:
A babot előző este beáztattam, majd leszűrtem. A burgonyát meghámoztam, félbe vágtam és így karikáztam fel A hagymát megtisztítottam, karikákra vágtam és az olajon a babbal és burgonyával megpároltam. Beletettem a felszeletelt fokhagymát, megszórtam liszttel és pirospaprikával, majd felöntöttem kb. fél l vízzel. Ízesítettem és a babérlevéllel addig főztem, míg a bab meg nem puhult. (Nem baj, ha a burgonya kicsit összetörik közben.) Tejföllel tálaltam.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Főzelékek receptjei


A babos burgonyafőzelék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook