Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tejfölös, savanyú zöldbableves recept

Tejfölös, savanyú zöldbableves recept

Elkészítési idő 70 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Tejfölös, savanyú zöldbableves hozzávalói:
25 dkg pulykamellfilé,
50 dkg fagyasztott zöldbab,
2 dl zsírszegény tejföl,
2 db nagyobb burgonya,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 tk. liszt,
1 ek. almaecet,
kevés étolaj
ízlés szerint: pirospaprika, patikasó, őrölt színes bors, morzsolt majoránna, kakukkfű, babérlevél


A Tejfölös, savanyú zöldbableves elkészítési módja:
A vörös- és fokhagymát, a burgonyát megtisztítottam. A húst felkockáztam. A kétféle hagymát az étolajon megdinszteltem, aztán rádobtam a pulykamellet, és fehéredésig sütöttem. Ezután rászórtam a pirospaprikát, elkevertem, majd felöntöttem kb. 1,5 liter vízzel. Fedő alatt főztem és amikor a hús már félig megpuhult, hozzáadtam a felkockázott krumplit és a babérlevelet. Néhány perc múlva beleszórtam a zöldbabot és majoránnával, kakukkfűvel, egy kevés sóval, borssal és az ecettel ízesítettem. A liszt és a tejföl keverékéből készült habarással sűrítettem. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tejfölös, savanyú zöldbableves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook