Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Ráctök recept

Elkészítési idő 50 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Ráctök hozzávalói:
1 db közepes főzőtök
5 db kemény paradicsom
3 db húsos paprika
2 pohár növényi tejföl
2 ek. margarin
ízlés szerint: patikasó, őrölt bors, ételízesítő


A Ráctök elkészítési módja:
A tököt megtisztítottam, félbe vágtam, belét kivájtam, meghámoztam és kb. 1 cm-es csíkokra szeleteltem. A paradicsomot és a paprikát is csíkokra vágtam. A tepsit kikentem margarinnal, ráterítettem a tök felét, ízesítettem, erre paradicsom- és paprika szeleteket helyeztem, majd ráöntöttem egy pohár tejfölt. Sóztam, azután ugyanilyen sorrendben rátettem a megmaradt hozzávalókat. A tetejét tökréteg zárta. Erre olvasztott sós margarint csöpögtettem. Sütőben, közepes lángon, kb. 30 percig sütöttem, majd a végén felső grillsütésre állítva megpirítottam pár percig a tetejét.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A ráctök elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook