Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Babérleveles krumplifõzelék recept

Babérleveles krumplifõzelék recept

Elkészítési idő 50 perc

A Babérleveles krumplifõzelék hozzávalói:
80 dkg nyers tisztított burgonya
1 közepes fej vöröshagyma
3 evõkanál olaj
2 babérlevél
1 evõkanál finomliszt
2 dl tejföl
1 evõkanál vegeta
1 teáskanál piros fûszerpaprika.


A Babérleveles krumplifõzelék elkészítési módja:
Az olajat felforrósítom, rászórom a lisztet és világos zsemleszínûre pirítom. A tûzrõl lehúzva belekeverem a megtisztított és nagyon finomra aprított vöröshagymát meg a pirospaprikát. Jól összekeverem, ezután felöntöm három deci vízzel és simára keverem. A meghámozott, megmosott burgonyát karikákra vágom, fazékba rakom, és annyi vízzel öntöm fel, hogy csak szûken lepje el. Beleszórom a vegetát, beleteszem a babérlevelet és lefedve puhára fõzöm. Ezután szûrõn keresztül (nehogy csomós legyen) belecsorgatom az ízesített rántást, és a simára kevert tejfölt is beleöntve, folytonos keverés közben jól kiforralom. Legalább öt percig fõzöm, végül a babérlevelet kidobom a fõzelékbõl. Natúrszelet vagy sült kolbász, virsli a hozzávaló feltét.


Kategória: Főzelékek receptjei


A babérleveles krumplifõzelék elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook