Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Babapiskótás krémes recept

Babapiskótás krémes recept

A Babapiskótás krémes hozzávalói:
20 dkg babapiskóta
1/2 üveg magozott meggy (lehet fagyasztott is)
meggylé
2 kk rum (rumaroma)
3/4 l tej
15 dkg cukor
2 cs vaníliás pudingpor
2 cs vaníliás cukor
4 tojásfehérje
kakaópor


A Babapiskótás krémes elkészítési módja:
Kevés tejjel, 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük a pudingport. Keményre verjük kevés cukorral a tojások fehérjét. Felforraljuk a megmaradt tejet, és felfőzzük a pudinggal, majd belekeverjük a kemény habot is, amit kevés ideig kevergetve főzünk. Kis ideig hűl a krém ezalatt. 30 cm-es, magas falú tepsibe lerakjuk a piskótákat. Jócskán megöntözzük a rummal elkevert meggylével, és rászórjuk a magozott meggyet. Ezután egyenletesen ráterítjük a krémet. Kihűtjük. Tálalás előtt megszitáljuk kakaóporral.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A babapiskótás krémes elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook