Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Morgós csúcs recept

A Morgós csúcs hozzávalói:
35 dkg darált keksz

10 dkg darált dió

30 dkg porcukor

4 dkg kakaópor

2 nagyon friss tojás

25 dkg mélyhűtött gesztenyepüré

10 dkg vaj vagy margarin

kevés rum, esetleg rumaroma

kristálycukor

kézi citromfacsaró

esetleg 1-2 evőkanál tej

magozott meggy (friss, fagyasztott vagy befőtt)


A Morgós csúcs elkészítési módja:
Sötét massza: összekeverek 20 dkg darált kekszet 10 dkg darált dióval, 25 dkg porcukorral, 4 dkg kakaóporral és két tojással, valamint ha szükséges, néhány kanál tejjel.

Világos massza: 25 dkg felolvasztott gesztenyemasszát összekeverek 5 dkg porcukorral, 15 dkg darált keksszel, 10 dkg puha vajjal vagy margarinnal és egy kis rummal (vagy aromával).

A sötét masszából nedves kézzel 20-25 kis golyót gyúrok, ezeket kristálycukorba forgatom. Egy felfordított kézi citromfacsaró üregébe nyomkodom, körben a falához. Belerakok egy lecsöpögtetett, magozott meggyszemet , és a világos masszával betöltöm az üreget. A formából könnyen ki lehet ütni, hűtve kell tárolni. Így is nagyon látványos, de minyonpapírra rakva a vendégek el sem hiszik, hogy Te készítetted!



Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , 2007. okt. 4. 09:33
A morgós csúcs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook