Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Babapiskótás krémes szelet recept

Babapiskótás krémes szelet recept

A Babapiskótás krémes szelet hozzávalói:
A sütialaphoz

20 dkg babapiskóta
20 dkg meggy (magozott, lehet fagyasztott is)
2 dl meggylé
1 teáskanál rum (vagy rumaroma)

A krémhez

7.5 dl tej
15 dkg cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
4 db tojásfehérje

A tetejére

2 ek instant kakaópor


A Babapiskótás krémes szelet elkészítési módja:
Kevés tejjel, 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük a pudingport.
Keményre verjük kevés cukorral a tojások fehérjét.
Felforraljuk a megmaradt tejet, és felfőzzük a pudinggal, majd belekeverjük a kemény habot is, amit kevés ideig kevergetve főzünk.
Kis ideig hűl a krém ezalatt.
30 cm-es magas falú tepsibe lerakjuk a piskótákat. Jócskán megöntözzük a rummal elkevert meggylével, és rászórjuk a magozott meggyet. Ezután egyenletesen ráterítjük a krémet. Kihűtjük. (Így télen, ez nem nagy gond...)
Tálalás előtt megszitáljuk kakaóporral.



Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , 2014. máj. 2. 07:40
A babapiskótás krémes szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook