Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Rakott babapiskóta sütés nélkül recept

Rakott babapiskóta sütés nélkül recept

Elkészítési idő 30 perc

A Rakott babapiskóta sütés nélkül hozzávalói:
30 dkg babapiskóta
25 dkg gesztenyemassza
1 csomag Gála vanília ízű pudingpor
20 dkg kimagozott meggy
2 dl habtejszín+ 1 vaníliás cukor
3 dl tej
rumaroma+tej
tortadara


A Rakott babapiskóta sütés nélkül elkészítési módja:
A babapiskótákat egyenként rumaromás tejbe mártjuk, majd egy nagyobb tál (pl. jénai tál)aljára és oldalára szépen körberakjuk a piskóta darabokat. Majd a lereszelt gesztenyemassza felét, erre a lecsöpögtetett meggybefőttet, majd ismét a gesztenyemassza másik felét tesszük a tálba. Elkészítjük a vaníliás pudingot (főzés nélkül), rásimítjuk a gesztenyemassza tetejére. Ezután a habtejszínt elkészítjük a használati utasításnak megfelelően, 1 vaníliás cukrot is tehetünk még bele. Rásimítjuk a tetejére, végül tortadarával megszórjuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük, másnap fogyasztható.

Amikor belemártjuk a babpiskótákat a rumaromás tejbe, vigyázni kell, mert pillanatok alatt megpuhul, és szétmállik.
Rövid ideig kell belemártani a piskótákat.
Gyorsan elkészíthető, és nagyon finom.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rakott babapiskóta sütés nélkül elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook