Babatervezés 2021-2022 kezdőként (beszélgetés)
Még pár hét, is lőheted a cuki babapoci képeket. :)
Egyébként érdemes egy kiinduló fotót is csinálni szerintem. Vicces lesz majd összehasonlítani pár hónappal később. :)
Ez nagyon jól hangzik!! Úgy tűnik a második trimeszterrel visszatér az erőd is. :)) Akkor már nálam sem volt róka party. ;) Igen, neked szépen gömbölyödik a pocid, biztos azért húzódnak így a szalagok.
Nagyon izgalmas lesz, már mindjárt itt van a getenikai szűrés. <3 Melyiket is csináltatod? Miket fognak nézni?
Kezd ritkulni a hányás. A szédülés puffadás égtelen cicifájás a szalagok húzódása űrű, de ezektöl eltekintve jól vagyok.
Várom a genetikai szűrést. Már tudni fogom csajszi vagy kispasim lesz 😊
Szia Hajni, ez nagyon jól hangzik!! Tök jó a bók is, amit kaptál. Ez nagyon jól eshetett. ☺️☺️
Biztosan jól fogsz majd dönteni.
Hogy vagy mostanában?
Képzeljétek...hívtak a munkaügyről. Január végéig dolgozik az ottani postavezető a szomszéd településen és mehetek a helyére. Kétszer annyit keresnék majdnem mint kézbesítőként és ülhetek a melegen egész nap.
Még megemésztem átgondolom. De ülő munkát végezhetek és annyit mondtak jelenleg csak nekem van annyi intelligenciám hogy önállóan tudjak postát vezetni
Ez jól esett nagyon. A korábbi vezetőm nemrég ment nyuhdíjba de ő nagyon sokmi dent megtanított.
Remélem jól döntök.
Hahaha, ez vicces kapcsolódási pont. ☺️♥️ Cica sem para, úgyis figyelni fogod majd mindig a pici babát. ☺️
Lehet én is leviszem amúgy a kisbabát pár hetesen anyuhoz és bent marad a kutyus. Nagy 33 kilós ugrálós, koordinálatlan, jókedvű dömper. 😄♥️ De az az igazság, ezek az adottságok. Egy dömper blöki 3 éves gyerekre se ugorjon, meg 3 hetesre se. Úgyis figyelnem kell, úgyhogy akár tényleg le is vihetem. Kutyanyál miatt nem félek, féreghajtva van, meg a kisbaba nem kutyától, hanem emberektől tud náthát kapni.
Aztaaa!! Nagyon jól hangzik!! Jó étvágyat! Nagyim nagyon is finomat készített anno. Orosz volt, és fantasztikusan főzött. ☺️☺️ Nálunk nagy kedvenc a “szirnyiki” ez a túró palacsinta sok tejföllel és cukorral.
Van nálatok is orosz vonal, vagy szak tetszenek a nevek?
Ma szibéria pelmenyit készítettem :) ecetes tejföllel és újhagymával, sok fekete borssal.
Lehet, hogy a lány nevet is az oroszok között kellene keresgélnem
Ez aranyos, drukkolok akkor a kukacos verzióhoz!! ♥️🍀🍀
Kázmér és Vladimir név tetszik nekem is. Szeretem amúgy is az orosz neveket, bennem van is orosz vér. ☺️
Ha a kívánósság azt jelenti, hogy egyik pillanatról a másikra éhezem meg, be is szédülök, és ha 5 percen belül nem jutok kajához, vérfarkassá változok… akkor azt hiszem mondhatjuk, hogy igen, kívánós vagyok. 🤣 13-14. hétig utáltam enni, mindentől undorodtam szinte. Pár hete kattantam csak meg, most 17 hetes a babó.
Akkor egész hamar. Hát igen, a kajla kölyök kutya azért még kicsit komolyodik addig is. ☺️☺️
Én akarom majd tartani ezt a bűvös hat hetes gyermekágyi időszakot, csiszolódjunk össze, alakuljon ki valami rutin, én épüljek fel. Aztán szerintem viszem a babát a kutyához a kertbe. Anyám bolond nagy kutyájához is hamar viszem. Megnézem majd hogy reagál a blöki, ha jól, akkor nem zárjuk ki akkor sem, amikor ott vagyunk a picivel anyuval.
Állítólag úgy sem lehet kutyát a gyerekkel hagyni vagy 12 éves koráig. 🤣🤣 Szóval úgyis figyelek.
Neked kifejezetten feszül akkor, nem is görcsöl, ugye? Lehet az neked fog akkor még egy darabig. 🤔🤔 Nekem görcs volt, feszülés nem igazán. Érdekes, mindenki másképp reagál a hormonokra.
Igen, nem jutni el a teregetésig sajna normális. Fel a fejjel, 14. hét után már azért nagyon sok tünetem enyhült, és az otthoni “molyolás” is ment. Te Detty… szerinted miért lehet az, hogy pont a hiperaktív csajok zuhannak így meg? 😅😅 Ez lehet valami égi jel, hogy “vegyél vissza anyukám!”?!? 🤪🤣
Nekem hirtelen ízlik a joghurt, de nem kell kávé.
És a kedvenc májkrémem is keserű lett, a süti túl édes, a savanyú káposzta ízetlen :(
Nekünk a 11,5 éves Bischonunk nagyon ugatós. Mikor a lányom megszületett, soha nem ébredt kutyaugatásra (gondolom megszokta a hangot a pocakomban). Sőt! 3 hónaposan olyan jót aludt busójáráson, pedig mellettünk lőttek ágyuval 😅
A barátainknak a kutyája (a miénk anyukája volt), amikor ott voltunk náluk és aludt a lányom, mindig ott feküdt mellette és vigyázott rá ❤️
Tavaly októberben kaprunk egy kölyök labradort (lányom személyi segítője lesz). Nagyon okos, de még annyira kis szeleburdi, hogy nem tenném le nyugodtan a babát az ágyra, nehogy rálépjen. De aztán lehet, hogy mivel látná, hogy kis törékeny, vigyázna rá.
Az normális, hogy máshogy érzem az ízeket? Pl. Ugyan annak az ice teának amit szoktunk venni tök más íze van és a spagetti szósznak is?
Nálunk is van cica! ő tudta, hogy terhes vagyok, azóta a hasamon, hasam mellett alszik dorombolva.
Nem száműzzük, velünk marad, de apa intézi az almot.
Doki még semmit se mondott, laza fazon :)
Én vagyes ikreket álmodtam, de fiúra vágyom. Lányom van, jól sikerült, ezen felbuzdulva, jöhet a kukacos verzió.
Lány nevet nem is választottam még. Fiú névből már csak 3 van versenyben: Arzén, Vladimír és Kázmér.
Mindig utáltam a joghurtot, most esténként 2 pohárral bekanalazok. Sírtam, mert sehol sem kaptam pisztácia fagyit, aztán azért sírtam, mert a férjem hozott pisztácia fagyit.
Ti kívánósak vagytok?
Szia Syduri!
6+6 hetes vagyok kétnaponta tör rám az állandó hányinger...
Konkrétan semmit nem kívánok, de nyilván ennem kell.
Nem örülök ennek és nem is vagyok rá büszke, de minden étkezésnèl innom kell zéró colat. Éves közbe kortyolgatom mert lehet kijonne. Eddig amúgy nem jött ki. 😅
Ne is jöjjön. Emellett szokott a hasam feszülni, napi 3 magnerotot szedek a hasfajasra.
Nem tudom, hogy mikor fogom őket osszeengedni de vszinu augusztusba még itt leszünk az albiba de mivel nagyon kicsi vmi megoldást ki kell találnunk. Sztem a kutya megy anyosekhoz átmenetileg.
Tegnap amíg itt volt a baba a kutyát levittuk anyosekhoz. Annyira örül mindenkinek, hogy a gyereket nem tudta volna anyuka lerakni az ágyra, a kutyus ott termett volna.
Még kabóca nagyon.
De nem fogom a kutyát tiltani tőle majd megfog ő komolyodni. Egyébként imádja a gyerekeket, csak az ennyire pici babát nem mertuk a közelébe engedni.
A hasfeszülèshez már kezdek hozzászokni, de amikor egy kicsit bekemenyit megijedek.
Lejárt a mosógép, de arra nincs erőm, hogy kiteregessek... Ez vajon normális? 😅
Szia Syduri! Üdv a fórumon, gratulálok a pozi teszthez. ☺️☺️
Szerintem ezzel a táblázattal óvatosan, kicsit sok a táblázat az interneten a témakörben. Dokid mit mond erre a testsúly dologra?
Nálunk megvan már a név. Kende lesz a kisfiúnk neve. Te kislányra vagy kisfiúra tippelsz? Mit érzel?
Egész délelőtt émelygek, de nem hányok. A hasam meg olyan, mintha plussz pezsegne benne. Valami hülye táblázat szerint szülésig 2kg-t kell fogynom, hogy az egészséges tartomány felső határán legyek :D
A cicim nagyon fáj!
Név kérdésben hogy álltok?
Igen, ez teljesen jogos egyébként! Kisfiú kérdezte, hogy jaj este hogy fog kimenni pisilni, mert a babaszobán kell átmennie. Mondtuk, hogy ügyesen. Baba majd megszokja szépen.
Ez tök jó, hogy az idegrendszere is fejlettebb lesz, ha pörgés van körülötte. Anyám kutyája tuti felborogatja majd néha, mert ő meg egy dömper. A mudink, meg aki tavasszal érkezik, majd jól összenyalja. Ez a gyerek olyan flexibilis lesz, hogy csak na. 😅😅
Ti mikortól engeditek majd össze a babát a kutyussal?
Köszi az együttérzést, nincs para amúgy. A szánkózás miatt még meg vagyok egy kicsit orrolva, de ez van. 🤪 Szerintem ez túl van lihegve, tudod ez a segg alá rakós ilyen kosárka. Meg gyerekpálya. Azon max eldőlni tudok oldalra a hóba. Ha nem párom vinne ilyen helyre, én tuti csúsznék párat. 🤣🤣
Tudom, te se bírod ezt a nagy semmittevést. Nálam jobban szerintem kevesen értik meg, mit érzel ilyenkor. ♥️♥️ Remélem, hogy múlik majd a rosszullét fokozatosan nálad és kicsit többet tudsz majd tevékenykedni. Hasfeszülés, ha nálad is úgy megy majd, mint az átlagnál, hamarosan el is múlhat.
Detty, köszi a megerősítést, én is úgy gondolom, hogy nem kell azért lábujjhegyen járni majd otthon. Mondjuk egy csengőhang cserét biztosan kieszközölök, mert a férjem csengőhangjától a halottak is feltámadnak. 😃
Dreamer, a módszer azért nem egyik napról a másikra működött, de ha az ember a túlélésért küzd, az elég motiváló. 😃
A bébi mozgásáról nem mondhatom, hogy egyértelműbb. Most 2 napja már nem tapasztaltam tuti mozgást. Lehet, hogy volt, csak nem csíptem el olyan határozottan. Szerintem nagyon függ ez is attól, hogy hol helyezkedik el éppen. Ultrahang utáni napokban többször éteztem, szerintem akkor kereste a biztonságos helyet. Legutóbb egyik este történt, hogy a cicám az ölemben aludt, feje a pocimon. Aztán éreztem én is a hirtelen mozdulatot, de cica se tudta hova tenni, megijedt szegény, akkorát ugrott. 😃
Ma ilyen pillangós érzéseim vannak, mintha belül remegne a pocakom. Ez sem bélmozgás, a belek nem remegnek max buggyognak. 😃
Nekem mindig azt mondják, de én így gondolom, hogy a baba már bele szuletik a csaladba. Igazából neki kell igazodni. Nyilván nem a kis pici babàra gondolok aki akkor jött haza a kórházból.
Nyilván az első 6 hétben örülünk ha egyik mozdulat megy a másik után vagy ha több víz marad a kádban mint amennyi rajtatok van. 😅😅
Anyát is hívtam már, hogy nincs hányingerem, ez ugye normális. Ő is azt mondta, hogy nem minden nap egyforma. Ma egész jókat tudtam enni. 😁
Kicsit szedelgos vagyok, raktam be egy mosast, utána le is kellett pihennem.
Szegény Dreamer, nagyon sajnállak. Egyébként én is mindenen elsirom magam, ha vmit nekem nem lehet.😂😂
Kitartast, de ez ilyen. Párom mindig azt mondja maradj már a seggeden. Szted hallgatok rá? Nem, na olyankor jön a hasfajas vagy vmilyen rosszullét 😁
Sziasztok Detty és Anonim!
Terhességben tünetileg minden is normális, ezt mondta nekem a dokim. Az is, ha egyik nap róka party van kaja után, az is ha másnap erre már majd kicsattanok. 😄
Pocak feszülés nekem nem is volt már a 7. hét környékére. Simán megnőtt a méhem nagyon, és semmi érzete nem volt. Hányingerem és az állandó undorom is egyszercsak elkopott.
Detty, kitartást a hús miatt! Remélem, hogy nálad ez csak átmeneti lesz. Amúgy fincsi vega kaják is vannak, szerencsére hiánya a babának attól nem lesz. Férjed nagyon aranyos!! Örülök, hogy a sok bolond után normális embered van. Nálunk is ez a helyzet, azért általában elég türelmes.
Tegnap például azért sírtam, mert nem mehetek szánkózni. 😄 Most mindenhol megnyitották a koripályákat én pedig imádok jégkorizni. Nézem örömködve, erre rájövök, bakker nem is szabad most korcsolyáznom. Párom tegnap nézi a valamilyen sí pályát, hogy van kiépített szánkózós része. Elviszi a gyerekeket. Mondom szuper, majd én is csúszok párat. Erre mondja, hogy nekem nem is szabad. Vááá semmit sem szabad. Na sírva is fakadtam rögtön. 🤣🤣
Hangzavar dologban igazad lehet. Muszáj a babusnak is alkalmazkodni valóban. Főleg, hogy muszáj leszek napközben takarítani, csörögni, zörögni. 😄😄