Az idősek csak délig vásárolhatnak? (tudásbázis)
Megoldom én is. Kétpofára vásárolok és megyek a boltba
Ma is kiverekedtem egy puha rozskenyeret
Az önkormányzat 70 fettieknek segít.
Önkéntesek.... Köszönöm nem. Megoldom magam júniusig,hajnalban, senkivel nem találkozom.
Nem vagyok egyedül.
Van önkormányzat és vannak önkéntes fiatalok.
Nálunk működik.
...hát aki közétkezik... De reggelire, vacsorára csak csak kemény a kéthetes kenyér.
Vagy családtag vásárol.
Jelentős számban élnek egyszemélyes háztartásban.
Ezt mindenki másképp érti....
Szomszédasszonyom 75 éves, lánya háziorvosi aszisztens, helyettesítenek is.
Három maszkot kaptak a rendelője.
A lánya, veje, "onoka" idejárnak ebédelni....
Ők így...
Pótkérdésem:
10. § (1) Ez a rendelet 2020. március 28. napján lép hatályba.
Aki most vitatkozik, az mégis mit csinált eddig?
De elkerülhető a tömeg, azaz végrehajtható a távolságtartás, amelyről ez a rendelet is tesz említést.
1. § (1) Mindenki köteles más emberekkel a szociális érintkezést – a közös háztartásban élők kivételével – a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és a másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter távolságot tartani.
Ez azért van így megfogalmazva, mert egyébként a 71/2020. (III. 27.) Korm. rendelet más pontjai is vonatkoznak rájuk.
Annak ellenére, hogy mindenki az idősek érdekében próbál cselekedni, ők természetesen kimehetnek sétálni délután is saját felelősségükre. Tojva ezzel mindenki más erőfeszítésére, hogy ne kapja el a vírust, mert idős korban ebből már nem fog felépülni.
Komolyan nem értem az ilyen beszólásokat. Miért forduljak Orbán Viktorhoz? Elmondtam, hogy mi a véleményem a rendeletről, mint ahogy te is, és ennyi. Az egy teljesen más dolog, ha emberek nem értenek valamiben egyet.
Egyébként meg abban az esetben, ha 3/4 9-kor nem ürítik ki a boltokat (nem tudom, hogy megteszik-e) és fertőtlenítenek 9-ig, ha az emberek nem hordanak maszkot, akkor az esély nem sokkal lett kevesebb. Egy idős is simán megfertőzheti a többi idős embert.
Reklamációddal fordulj Orbánviktorhoz. Ő adta ki a rendeletet.
Addig viszont ne kolbászolj semerre, ha 65 év feletti vagy.
A vírus lesből is támad, de 9 és 12 között a boltban kevesebb az esély a fertőződésre, mert ekkor nem engedik be a többieket, akik elvileg több helyen járhatnak és nagyobb eséllyel lehetnek vírushordozók.
A törvényeket így szokták megfogalmazni, a szájbarágós stílus inkább az alsótagozatos tankönyvek sajátja.
További ajánlott fórumok:
- Az idősek hogy tudnak "célok" nélkül, csak úgy élni?
- A GYES-es anyuka gyereke csak délig járhat (!)?
- Hogy kell elkészíteni a bakonyi mártást? Előre vásárolható szószok nélkül?
- Rossz tapasztalataim vannak az idősekről. Mindig csak a...
- Mit vásárolhatnék az újszülött unokaöcsémnek "első" ajándéknak?
- Délig evés, délután csak folyadék és este futás. Hatásos lehet?