Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Rántott palacsinta csirkemájjal recept

Rántott palacsinta csirkemájjal recept

Elkészítési idő 70 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Rántott palacsinta csirkemájjal hozzávalói:
pár db sós palacsinta,
a töltelékhez:
30 dkg csirkemáj,
1 nagyobb fej vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
1 dl tejföl,
6 gerezd fokhagyma,
1 db zöldpaprika,
4 kanál étolaj,
1 kanál darált sózott paprika (édes),
Ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, morzsolt majoránna, csemege őrölt pirospaprika
a panírozáshoz:
liszt, tojás, zsemlemorzsa


Rántott palacsinta csirkemájjal

A Rántott palacsinta csirkemájjal elkészítési módja:
A csirkemájat apró darabokra, a hagymákat vékony szeletekre vágjuk. Először elkészítjük a májas ragut. Pörköltalapot készítünk
az olajon a hagymákból és a fokhagymákból. Utána beleszeleteljük a paprikát. Fűszerezzük és a darált sózott paprikát is hozzáadjuk.
Néha megkevergetve fedő alatt pároljuk kis lángon kb. 20 percig. Majd beletesszük a csirkemájat és 5 perc pirítás után
hozzákeverjük a tejfölt is. Kicsit átmozgatjuk fakanállal és félretesszük hűlni. Ha kihűlt a palacsintákba betöltjük a májas ragut,
majd ráhajtjuk két oldalról a ragura a palacsintát, és a végeit is lezárjuk. Ezután lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk,
majd forró olajban kisütjük. Petrezselymes vagy sült krumplival tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!



Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , szept. 16. 22:14
A rántott palacsinta csirkemájjal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook