Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Ausztráliában szeretnék letelepedni fórum

Ausztráliában szeretnék letelepedni (beszélgetés)

1 2 3 4
2012. febr. 13. 11:40
"Alapfoku" angolal, komolyabb diploma nelkul, 5 gyerekkel, semmilyen mas tamogatas es penz nelkul elindulni a nagyvilagba...hat ez nem semmi...csakis igy lehet elbaltazni meg 5 eletet...
32. fsziszi (válaszként erre: 30. - Puszitolvaj)
2012. febr. 13. 11:37
Valóban sehol nincs arany élet,de...nem mindegy a munkádat megfizetik,vagy sem.Mert ha megfizetik,akkor ha fizetős az oktatás,van miböl fizetni.Nem??És nem célom otthon űlni,én is tudok dolgozni,ha nem is a szakmámban,bármi mást,akár.
2012. febr. 13. 11:34
Én is!
2012. febr. 13. 11:33

Mar bocs, hogy beleszolok, de ha ugy gondoljatok, hogy a ferjed majd dolgozik es te otthon leszel a gyerekekkel, hat barhova mehettek...(mar ahova befogadnak) sehol sem lesz jobb vagy konnyebb...ja, es kulfoldon is majdnem mindenhol kell fizetni a felso-oktatast/iskolaztatast...

Most lehet, hogy lehurrogtok es megkoveztek, de az ilyen felfogastol rosszul leszek...magyarorszagon nem jo, fogjuk az ot gyereket es menjunk valahova ahol "jobb"...azert ennyi idosen tudni kene, hogy sehol sincs kolbaszbol a kerites es egy "bevandorlonak" ketszer annyit kell bizonyitani, hogy legalabb ugy tudjon elni mint barki mas...

29. fsziszi (válaszként erre: 28. - Ujlany)
2012. febr. 13. 11:32
Szia! 22 ÉVE VAGYUNK HÁZASOK,EZT MINDKETTEN NAGYON SZERETNÉNK.sAJNOS CSAK NAGYON TÁVOLI ROKONAINK VANNAK,ITT IS MAGUNKBAN VAGYUNK:-((
28. ujlany (válaszként erre: 1. - Fsziszi)
2012. febr. 13. 11:30

En nem beszellek de, gondoljatok meg, hogy tenyleg el akartok-e menni olyan messzire.

tehetnetek probat valahol Europan belul. Birjatok-e, stb.

Mi lesz a csaladdal aki itt marad. Ausztraliabol hazajonni ha baj van, nagyon nehez lesz.

De en le nem beszellek, en is kulfoldon elek. Eltem 7000 km-re Mo-tol, soha nem tennem meg megegyszer a csaladommal. Es most 1400 km-re (13 eve), ez meg mindenkinek kenyelmes, gyorsan otthon lehet lenni, nem kellett teljesen elszakadnunk egymastol.

Tanacskent pedig annyi, hogy probald elkepzelni, mennyire lesz ez az egesz nehez. Es amikor megvan, szorozd ezt be szazzal. Ez fog ratok varni, az elso 2-3 evben. De ha kibirjatok, onnan mar minden csak jobb lesz, es tenyleg sokkal jobban tudtok majd elni mint otthon.

Viszont erre lelekben otthon kell felkeszulnotok, es a paroddal nagyon komoly beszelgetest kell folytatnotok az okokrol. Leginkabb azert, hogy amikor kint lesztek, es eppen nem ugy mennek a dolgok ahogy vartatok, egyikotok meg mindig tartsa a lelket a masikban ha szukseges.

Nem lesz konnyu, de nem is lehetetlen.

Sok sikert!

27. fsziszi (válaszként erre: 25. - Puszitolvaj)
2012. febr. 13. 11:29
Alapfokon beszélünk,és óvodapedagógus a végzettségem
26. fsziszi (válaszként erre: 24. - Ágio8405)
2012. febr. 13. 11:28
Kanada?Az is jó ötlet,csak el innen:-(((
2012. febr. 13. 11:28
Milyen vegzettseged van? olvastam hogy a ferjed szakacs...milyen szinten beszelitek az angolt?
2012. febr. 13. 11:27
Ahova manapság megéri ki menni az Kanada. Lehet kérni letelepedésit és meg is adják. Vagy eu-n belül vagy Kanada ahova lehet menni. Ja és azt mondják gazdaságilag is most az a legbiztosabb hely. Stabilabb mint az USA. Ausztráliába nem lehet csak ugy kiköltözni mert én ott akarok lakni ugy ahogy Amerikába sem lehet igy menni. Csak kanadában lehet legaálisan letelepedni. Na meg Ausztrália nagyon messze is van nem könnyü onnan hazalátogatni. egyébként meg ismerös nélkül tényleg nagyon nehéz.
23. fsziszi (válaszként erre: 19. - Lizocska82)
2012. febr. 13. 11:25
Angliában van barátnőm,nem szeretnák oda menni.Inkább akkor Ausztria,vagy hasonló.
22. fsziszi (válaszként erre: 20. - Bnedora)
2012. febr. 13. 11:23
Én sem úgy tervezem,hogy felülök,és megyek.Nem tenném ki a bizonytalanra a kicsiket.Csak úgy megyek ha fel tudom venni valakivel a kapcsolatot,és letisztázódnak dolgok.!!Itt érdeklődöm,az nem jelent semmit
21. fsziszi (válaszként erre: 16. - Lizocska82)
2012. febr. 13. 11:21
Én sem magam miatt mennék,nekik szeretnék jobb életet!És ,hogy ki mit mond....az mindegy.Én azt szeretném látni,hogy nekik jó.A picik 2 évesek,tehát most időben lennénk.A nagy 12,neki sem késő még.
20. bnedora (válaszként erre: 16. - Lizocska82)
2012. febr. 13. 11:20
Túl keveset írt a fórumindító magukról. Ahhoz, hogy valaki idegen országban valahogy élni tudjon, ismerni kell a nyelvet, és sokkal több mindent tudni kell az ottani szokásokról, egyéb napi dolgokról. Csak úgy fogom magam, felülök egy járműre, és elmegyek egy idegen országba, úgy nem megy.
2012. febr. 13. 11:20
Ha angolul beszéltek Angliába először tényleg egyszerűbb menni, mert nem kell vízum stb. ráadásul repjegy is olcsóbb.
18. arrival (válaszként erre: 1. - Fsziszi)
2012. febr. 13. 11:18

Nagyon nehez kijutni, borzaszto draga a vizum es nem is egt konnyen adjak. Vagy tanulni kell hozza kint egyetemen, vagy nagyon jo allasra menni. es igy is Eveket kell varni.

Egy baratom 2 eve intezi, eddig tobb mint 1.5 millio ft jaba van, es felsovezeto egy vilagcegnel.

Miert nem mentek inkabb EU -n belulre?

2012. febr. 13. 11:18
Én első körben "kisebb" célra törekednék. Egyesült királyság például. Ha már ott éltek egy ideje a munkavállalás is könnyebb lesz Ausztráliában, hisz lesz nyelvtudás, referencia és pénz is. De ha mégse jönne össze az élet, akkor Angliából csak egyszerűbb haza jönni, mint Ausztráliából.
16. lizocska82 (válaszként erre: 8. - Fsziszi)
2012. febr. 13. 11:16
Mindenképp keress ott élő embereket. Mert ők tudják csak megmondani mi hogy megy igazán. Én is olvastam hideget meleget Angliáról, de aztán eljött a barátnőm aki évek óta itt él és kicsit más lett a kép. Hidd el fórummal csak arra mész, hogy jól lehúznak meg kiosztanak,hogy milyen hülye vagy hogy gyerekkel vágsz neki. Nekem is van három mégis belevágtunk. Nem magunk miatt hanem a jövőjük miatt.
15. 1c92396beb (válaszként erre: 12. - Fsziszi)
2012. febr. 13. 11:16

A barátnőmék 4 gyerekkel Németországba mentek. Csak a családi pótlék 1000 Euro a gyerekekre.

Nem kell feltétlenül Ausztráliáig menni.

Németországban sok lehetőség van.

14. Sly7105 (válaszként erre: 12. - Fsziszi)
2012. febr. 13. 11:15
Ennyire kilátástalan/reménytelen a helyzet? Úgy érzed? A gyerekek mondjuk jól járnak egy idegen országban a nyelv miatt, ez biztos!!!
13. bnedora (válaszként erre: 4. - Fsziszi)
2012. febr. 13. 11:15

Azért sok mindent át kell gondolni. Ott idegen leszel, az időjárás más, mint itt, sok a bőrrákos megbetegedés, stb. stb.

Nekem volt kollégám, akinek lett volna lehetősége kint maradnia, mégis hazajött. Én biztosan nem mernék belevágni, főleg nem ennyi gyerekkel.

2012. febr. 13. 11:13
Mondjuk máshová is elmennénk,csak el innen!!
11. maya80 (válaszként erre: 5. - Fsziszi)
2012. febr. 13. 11:13

Nem tudom, hogy ez így van-e.

Az én barátom egyedülálló férfiként ment ki, és hosszú éveken keresztül tudatosan készült erre. Tökéletesen beszéli a nyelvet, diplomája van, mégis nagyon nehezen talált munkát.

Ti heten vagytok, gondolj bele... Nagyon sok spórolt pénzeteknek kell lennie (milliós tétel) ha bele akartok vágni. Hisz a repülőjegy sem olcsó, ezen kívül fizetni kell albérletet, rezsit, élelmiszert, addig is, míg nem találtok munkát.

10. fsziszi (válaszként erre: 7. - Sly7105)
2012. febr. 13. 11:12
Nehezen,én leginkább attol félek,hogy nem tudom mindet oda járatni,ahová szeretném....sajnos.
2012. febr. 13. 11:12

A nővérem 3-4 éve volt kint az akkori férjével(ott mentek szét a csávó mai napig kint van).

Hát kb.1évbe telt nekik a papirok meg stb.

Pontosan nemtudom, hogy megy de nekik kellet igazolás hogy kihez mennek,válalja e értük a felelőséget meg ilyesmik!Szerintem nem könnyű,és nem biztos hogy a legjobb választás.De hátha ír valaki aki többet tud!

8. fsziszi (válaszként erre: 6. - Lizocska82)
2012. febr. 13. 11:11
Szia!Hol érdeklődjek?Szívesen fogadom ha van ötleted....köszönöm:-))
2012. febr. 13. 11:11
Hát öt gyermeket nevelni, az nem semmi, az biztos! Nekem "csak" két gyermekem van, az egyik idén érettségizik, a másik általános iskolás, de a két gyerekkel is nagyon sok a kiadás. Nem is tudom elképzelni, hogy több gyerekkel, hogyan lehet boldogulni...
2012. febr. 13. 11:10
Mi is pont emiatt költözünk Angliába. Egyébként ha rám hallgatsz nem fórumokon érdeklődsz , csak egy tanács.
5. fsziszi (válaszként erre: 3. - Maya80)
2012. febr. 13. 11:10
Úgy hallottam,hogy fogadnak be családokat,úgy egyszerübb a letelepedés talán,de nem tudom ez mennyire igaz....
4. fsziszi (válaszként erre: 2. - Bnedora)
2012. febr. 13. 11:08
Persze mindenhol nehéz,de itt dolgozol mint a barom,és nem jutsz sehová.Hogyan fognak itt tanúlni a kicsik?Hiába okos,ha nem tudjuk fizetni nekik,és mikor megszülettek,ezt nem láttuk előre.:-((
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook