Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Aszaltszilvás marhapecsenye recept

Aszaltszilvás marhapecsenye recept

Elkészítési idő 60 perc

Az Aszaltszilvás marhapecsenye hozzávalói:
50 dkg marhahús
25 dkg aszalt szilva
2 dl száraz vörösbor
2 dl tejszín
2 marha-húsleveskocka
só, olaj, fokhagyma, fehérbors, babérleveél, rozmaring, borókabogyó


Az Aszaltszilvás marhapecsenye elkészítési módja:
Az olajból és vörösborból páclevet készítünk, ami tartalmaz még összetört fokhagymát, mustárt, fehérborsot, babérlevelet, rozmaringot, sót, borókabogyót. Ezután a húst pár napig fóliába csavarva pácoljuk. A bepácolt húst megtörölgetjük, olajban minden oldalról kicsit megégetjük. Felöntjük az alaplével, és hozzáöntjük az átszűrt páclevet is és ezzel puhára pároljuk. Félidőben hozzáadjuk a megmosott, kimagvazott aszalt szilvát, majd ezzel együtt tovább pároljuk. Ízlés szerint vízzel pótoljuk, ami később elpárolog. A megpuhult húst kivesszük, és a visszamaradt pecsenyelevet tejszínnel besűrítjük.

Párolt rizzsel tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


Az aszaltszilvás marhapecsenye elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook