Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Aszalt szilvás tekercs (Kata-féle) recept

Aszalt szilvás tekercs (Kata-féle) recept

Az Aszalt szilvás tekercs (Kata-féle) hozzávalói:
0,5 kg liszt
2 tojássárgája
0,5 dl olaj
3 dl tej
5 dkg élesztő (tejben felfuttatva)
1,5 evőkanál cukor
Töltelék

1 cs aszalt szilva
1 kis üveg szilvalekvár
kevés cukor


Az Aszalt szilvás tekercs (Kata-féle) elkészítési módja:
Az aszalt szilvát a lekvárban egy kicsit (kevergetés mellett) felfőzöm, majd rúdmixerrel összepépesítem. Kicsi cukrot teszek bele és hagyom kihűlni. A hozzávalókat a kenyérsütő tartályába teszem, a gép gombóccá dagasztja, majd vékonyra nyújtom, és megkenem az elkészített "lekvárral". A továbbiakban úgy készítem, mint a hagyományos kakaós csigát. Hideg sütőbe rakom és kb 1/2 óra alatt megsütöm, 200 °C-on rögtön sütöm.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az aszalt szilvás tekercs (kata-féle) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook