Argentin dogot szeretnék (beszélgetés)
Szerencsére a riadalom hamar elmúlt, amikor eljöttünk még akkor azt mondta, hogy olyan cuki kutyus. Nem akartam túlbeszélni a dolgot vele,egy darabig biztosan nem viszem ki. Nagyon drukkolok, hogy a kiskutyából sikerüljön rendes kislányt nevelnetek. Nekem három cicám volt a kertben de a szívem mélyén mégis kutyás vagyok. Az egy másik dimenzió amikor egy klassz kutyusa van az embernek.
Sok sikert a kutyushoz!
A hugom veszi a kaját neki,meg csontos husit is főz úgy tudom. Kertes házban laknak, nem túl nagy a kert de csapóajtó van vágva nekik az ajtóra / mert van még egy staffordshire terrier nagyon agg kutyusa is /.Akkor jönnek -mennek amikor akarnak.
Sajnos amikor a kutyusa rátámadt a fiamra az nem rajtunk múlt, hogy nem lett baj, olyan hirtelen és nagy ugatással rontott a gyereknek.Ez a kutyán múlt,hogy neki ennyi elég volt. Sose értettem a kutyatámadásokat amiket hallani. Mindíg azt gondoltam, hogy ott biztosan valami más is történt, hogy vagy éheztették vagy bántották az állatot. Hát nem! Az állat azért csak állat, még ha imádjuk is.
Nagyon cuki lehet a kutyád, ilyenkor olyan kis kajlák.Igyekezz minnél hamarabb elkezdeni a fegyelmezést.Rajtad múlik, hogy később milyen nyugis lesz tőle az életetek. Nagyon kedves állatok egyébként. A hugom szerelmes a kutyájába!
Mendy! Mégis elcsábultál az argentin doggal?Vagy milyen kutyust vettél végül is?
A hugomnak lány kutyája van. Azt értem az alatt,hogy normálisabb a kutya, hogy már nem lök föl mindenkit maga körül.Ő az első aki kimegy az ajtón,és keresztbe fekszik az előszobán, mindenki kerülgeti, de van aki átesik rajta. Őt ez sem zavarja.Akadályverseny miatta a lakás.Szót fogad, de naponta 100-szor kell arrébb küldeni.Nevelték de így maradt. A 16 éves fiammal kimentünk a hugomhoz a minap.A kutyát szeretetből a gyerekem símogatta,de neki ez nem nagyob tetszett, egy pillantás alatt odakapott a kezéhez, morgott, ugatott,támadott.A szerencse,hogy a gyerek nem ijedt nagyon meg, a hugom is ott állt kettőjük között. A kutya nyakába kapaszkodva kiabálta túl az ebet,és tartotta vissza, hogy ne legyen nagyobb baj. A kutya utána leheveredett a konyha kövére mint aki jól végezte dolgát.Részéről ez el volt intézve.A tesóm szerint őt tekinti gazdájának nem a férjét, és a kutya /Kyra / annyira védi őt,hogy nem lehet a tesó közelébe menni. Ez elég félelmetes volt akkor, hát nem tudom lehet,hogy a gyerekemet nem engedem legközelebb oda.
Mennyiért vette a hugod? Fiú vagy lány kutyus? Lehet, hogy fiú, úgy hallottam, azokat nehezebb kezelni. Mit értesz azalatt, hogy kezd normálisabb lenni?
Nekik lakásban van???
még valami: a kutyatenyésztés arról szól, hogy valamilyen tulajdonságokat erősítenek. az argentín dogot harcra tenyésztették. nem értem, miért akar harci kutyát tartani valaki, aki nem akarja harcoltatni (remélem, nem akarod!). csak azért, mert jól néz ki? annyi fajta kutya néz ki jól! válassz inkább olyat, aminél a fajta leírásában is az van, hogy barátságos.
ez persze csak egy vélemény, nem kell vele egyet érteni :)
Huuu, én mennyi mindent szeretnék!!
De csodás kutyák, csak sajnos kevés ideig élnek...
További ajánlott fórumok:
- Otthoncsinosító kreatív ötleteket kérek, vidám, meleg fészket szeretnék
- Nem szeretem az olivabogyót, de beszélgetni szeretnék
- 100 kiló vagyok, szeretnék lefogyni, segítsetek!
- Fiatalon szeretnék anya lenni.
- Nem tudjátok hol lehet Pécsen rendes hot dogot kapni? Nem wimpit, amit úgy csinálnak, hogy félbevágják a kiflit, hanem hagyományosat.
- Hol lehet argentin tangót/hastáncot tanulni (kelet) Ausztriában?