Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Aranyszínű almatorta recept

Aranyszínű almatorta recept

Az Aranyszínű almatorta hozzávalói:
3 tojás

6 evőkanál víz

3 evőkanál olaj

1 sütőpor

25 dkg finomliszt

20 dkg cukor

+ 85 dkg alma

cukor

margarin


Az Aranyszínű almatorta elkészítési módja:
Az almát meghámozod, kockára vágod. A tortasütőt kikened margarinnal, és 1 marék cukorral meghinted, beleszórod a kockára vágott almát. Erre teszel néhány kiskanál margarint, s megszórod kevés cukorral. Lerben addig sütöd, amíg szép aranyszínű lesz. Míg sül az alma, megcsinálod a piskótatésztát: szétválasztod a tojás fehérjét a sárgájától, 2 külön edénybe. Mindkét edénybe teszel 3 evőkanál vizet. Felvered a tojássárgákat a 20 dkg cukorral, hozzáadod a 3 evőkanál olajat, elkevered, hozzáadod a lisztet és a sütőport (a sütőport kis citromlével futtatod fel), elkevered. Hozzáadod a kemény habbá vert tojásfehérjéket és óvatosan belekavarod, hogy ne törjön össze a hab. Ráöntöd ezt a masszát a sült almára és visszateszed a lerbe. 20-25 percet kell süljon, az első 15 perc után nyithatod ki, hogy meglesd (ha hamarabb kinyitod összeesik a piskóta).


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az aranyszínű almatorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook